کروبی بر مستند بودن شواهد تجاوز جنسی در بازداشتگاهها تاکید کرد
کروبی بر مستند بودن شواهد تجاوز جنسی در بازداشتگاهها تاکید کرد
کروبی وظیفه پیگیری بدرفتاری در بازداشتگاهها را بر عهده گرفته استمهدی کروبی اظهارات یک مقام قضایی در مورد غیر مستند بودن شواهد خود درباره آزار جنسی در بازداشتگاه ها را رد کرده و مقامات قضایی را مسئول حفاظت از شاکیان دانسته است.
مهدی کروبی، دبیرکل حزب اعتماد ملی، در نامه ای به عزت الله ضرغامی، رئیس سازمان رادیو و تلویزیون دولتی ایران، اظهارات یکی از مسئولان قضایی رسیدگی به مساله آزار و تجاوز جنسی به برخی بازداشتیان حوادث بعد از انتخابات اخیر ایران را رد کرده و خواستار تخصیص یک برنامه تلویزیونی برای ارائه مستندات خود در این زمینه شده است.
نامه آقای کروبی در واکنش نسبت به پخش تلویزیونی اظهارات قاضی مقدمی، رئیس بازپرسی شعبه سیزدهم دادسرای دولت و مامور رسیدگی به آزار بازداشت شدگان، ارسال شده است.
آقای کروبی در نامه خود به عزت الله ضرغامی گفته است که قاضی مقدمی از سوی سعید مرتضوی، دادستان سابق تهران، به عنوان مامور رسیدگی به مستندات مربوط به آزار بازداشت شدگان حوادث اخیر به وی معرفی شده بود اما اخیرا در بخش های مختلف خبری شبکه رادیو و تلویزیون دولتی، به نقل از این شخص آمده است که مستندات ارائه شده مهدی کروبی غیرقابل استناد بوده است.
در این نامه از رئیس رادیو و تلویزیون خواسته شده تا فورا برنامه ای با حضور نماینده آقای کروبی برای توضیح آنچه که روی داده برگزار شود و یا اینکه رادیو و تلویزیون متن اطلاعیه دفتر او در این مورد را پخش کند "تا مردم خود در جریان ماجرا قرار گیرند."
دبیرکل حزب اعتماد ملی در نامه خود تلویحا به وجود اقداماتی توسط برخی مقامات مسئول برای جلوگیری از افشای واقعیات مربوط به آزار بازداشتیان، از جمله تجاوز جنسی به تعدادی از زنان و مردان بازداشتی، اشاره می کند.
از ترانه موسوی به عنوان یکی از قربانیان تجاوز و قتل به دست ماموران یاد می شودپس از آنکه گزارش هایی از موارد شکنجه، قتل و تجاوز جنسی به شماری از بازداشت شدگان اعتراض علیه تخلف های انتخاباتی در رسانه های داخلی و خارجی انعکاس یافت، مهدی کروبی و میرحسین موسوی هیاتی را برای رسیدگی به این گزارش ها تعیین کردند.
در هفته های اخیر، آقای کروبی به انتشار اطلاعاتی مربوط به چند مورد از اقدامات خلاف علیه بازداشت شدگان، از جمله تجاوز و قتل، مبادرت کرده و از مقامات مسئول خواسته است به این موارد رسیدگی کنند.
آقای کروبی در توجیه حق برخورداری از پاسخ گویی به سخنان قاضی مقدمی، خطاب به عزت الله ضرغامی می نویسد "البته بنده فکر می کنم اینجانب و کسانی که در راستای احقاق حقوق مردم تلاش می کنیم، به همان اندازه برخی افراد که می خواستند جنایاتی را که انجام شده پنهان کنند، از این حق برخورداریم تا از تریبون رسانه ملی با مردم سخن بگوییم."
نامه مهدی کروبی به رئیس سازمان رادیو و تلویزیون دولتی ایران پس از آن ارسال شد که قاضی مقدمی در سخنانی گفت که با آقای کروبی و برخی از بازداشت شدگان حوادث اخیر ملاقات کرده و افزود که مستندات آقای کروبی در مورد آزار جنسی بازداشت شدگان قابل استناد نبوده است.
شاهد ناپدید شده
در واکنش به اظهارات قاضی مقدمی، سایت سحام نیوز - متعلق به حزب اعتماد ملی - متن اطلاعیه دفتر دبیرکل حزب را در مورد یکی از بازداشت شدگانی که مورد تجاوز جنسی قرار گرفته منتشر و دلیل آن را "تنویر افکار عمومی علی رغم میل باطنی آقای کروبی" به انتشار جزئیات این ماجرا عنوان کرده است.
این اطلاعیه می افزاید که چند روز قبل از تعطیل روزنامه اعتماد ملی، ارگان حزب اعتماد ملی، شکایات مربوط به روزنامه که در شعبه دیگری ثبت شده بود، ظاهرا به منظور حصول اطمینان از صدور حکم توقیف نشریه، توسط سعید مرتضوی، دادستان سابق تهران، به قاضی مقدمی ارجاع می شود و آقای مرتضوی همچنین این فرد را به عنوان مامور رسیدگی به شکایات مربوط به سوء رفتار با بازداشتیان به آقای کروبی معرفی می کند.
دفتر مهدی کروبی یادآور می شود که وی نامه ای در مورد آزار جنسی بازداشت شدگان حوادث اخیر به اکبر هاشمی رفسنجانی نوشته که به محمود هاشمی شاهرودی، رئیس وقت قوه قضائیه، ارسال شد و آقای شاهرودی هم دادستان کل وقت را مامور رسیدگی به این ماجرا و دریافت مستندات آقای کروبی کرد.
در این اطلاعیه آمده است که در آن زمان، نماینده دادستان کل همچنین خواستار ملاقات با یکی از بازداشت شدگانی شد که مورد آزار جنسی قرار گرفته بود و "بسیار از رفتارهای زشت صورت گرفته با این فرد متاثر شده و به او گفته بود اجازه ندهد تا کسی از ماجرا خبردار شود و قول داده بود تا نسبت به احقاق حقوق او هر کاری که لازم باشد از طریق دستگاه قضایی انجام دهد."
به گفته دفتر دبیرکل حزب اعتماد ملی، پس از آن، به درخواست سعید مرتضوی، قاضی مقدمی و شخص دیگری با فرد بازداشتی در دفتر مهدی کروبی ملاقات کردند اما این فرد در اعتراض به اینکه "سئوالاتی که از وی پرسیده می شود در راستای تلاش برای احقاق حقوق وی نبوده بلکه همه تلاش ها به این سمت است که او محاکمه شود" جلسه ملاقات راترک گفت اما با میانجیگری آقای کروبی، به جلسه بازگشت و فرد شاکی برای معاینه به پزشکی قانونی هم اعزام شد.
در ادامه اطلاعیه دفتر مهدی کروبی آمده است که "سئوالات و مطالبی از سوی این مسئولان قضایی نسبت به وی [شاکلی] مطرح می شود و برخوردی زشت صورت می گیرد که نه تنها در شان و جایگاه دستگاه قضایی نیست بلکه در هیچ محکمه و دادگاهی نیز چنین رفتاری صورت نمی گیرد" و هیات اعزامی قوه قضائیه به جای اطمینان دادن به شاهد در اینکه از امنیت برخوردار است به ارعاب او دست زدند و با مراجعه به منزل این شخص و مطلع ساختن پدرش از شرح ماجرا، او را تحت فشار قرار دادند.
کروبی مسئولیت هرگونه اتفاق ناگوار برای شاکی را متوجه مرتضوی می داند دفتر آقای کروبی یادآور می شود که فرد بازداشتی که از رفتار هیات تحقیق با خود بسیار متاثر شده بود، در نامه ای که متن آن در سایت سحام نیوز منتشر شد جزئیات این رفتار را شرح داد.
دفتر دبیرکل حزب اعتماد ملی ضمن ابراز تاسف از رفتار برخی از مسئولان قضایی، اعلام می کند که "رفتاری که با یکی از بازداشت شدگان صورت گرفت مشخص می کند که برخی از مسئولان قضایی نه تنها به دنبال یاری رساندن و احقاق حقوق بازداشت شدگانی که مورد آزار قرار گرفته اند نیستند بلکه در صددند صورت مساله را پاک کنند" و می افزاید که به همین دلیل، آقای کروبی از ملاقات با این افراد خودداری کرد و در نامه ای به رئیس جدید قوه قضاییه، از او خواست هیات بی طرفی را مامور رسیدگی به حوادث بعد از انتخابات کند.
در این اطلاعیه آمده است که مهدی کروبی قصد بازگویی این ماجرا را نداشت اما اظهارات مسئولان قضایی و رفتاری که با فرد بازداشتی و خانواده او صورت گرفت، باعث انتشار این اطلاعیه شد.
اطلاعیه دفتر آقای کروبی، ضمن تقبیح رفتاری که با فرد بازداشت شده صورت گرفت، می نویسد که اکنون مدتی است که این فرد ناپدید شده و خبری از وی نیست و می افزاید که "دفتر آقای کروبی اعلام می کند مسئولیت هرگونه اتفاق ناگواری که برای این فرد و خانواده اش روی دهد با دادستان وقت تهران، آقای مرتضوی و نمایندگان ایشان خواهد بود."
در جریان اعتراضاتی که نسبت به آنچه که تقلب گسترده در انتخابات ریاست جمهوری خوانده شده، چند صد تن بازداشت شدند و پس از آن، گزارش هایی از خشونت بی سابقه با زندانیان، از جمله شکنجه و قتل شماری از آنان، انتشار یافت که حتی به صدور دستور رهبر جمهوری اسلامی برای بستن یکی از بازداشتگاه های غیر مجاز و رسیدگی به تخلفات صورت گرفته در آن و ظاهرا بازداشت چند مامور منجر شد.
با اینهمه، به نظر می رسد که نهادهای حکومت مذهبی ایران در مورد گزارش های مربوط به تجاوز جنسی به تعدادی از زنان و مردان بازداشتی و حتی قتل چند تن از آنان به منظور از میان بردن شهود، که انعکاس بسیار نامطلوبی در داخل و خارج از کشور داشته، حساسیت بیشتری از خود نشان می دهند و احتمالا برخی از آنان در نظر دارند تا به گفته آقای کروبی، "صورت مساله را پاک کنند."
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|