کلینتون: محاکمه منتقدان دولت ایران نمایشی است
کلینتون: محاکمه منتقدان دولت ایران نمایشی است
هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا محاکمه دسته جمعی ده ها بازداشتی پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران را نشانه ضعف دولت ایران خواند.
وزیر امور خارجه آمریکا این سخنان را روز یکشنبه نهم اوت در مصاحبه با شبکه سی ان ان آمریکا بیان کرد.
جلسه دوم دادگاه رسیدگی به اتهام های بازداشت شدگان پس از دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران روز شنبه هشتم اوت در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی برگزار شد.
هیلاری کلینتون این دادگاه را نمایشی خواند. مخالفان دولت ایران نیز بارها از این واژه برای توصیف محاکمات یاد شده استفاده کرده اند.
وزیر امور خارجه آمریکا همچنین رفتار مقام های ایرانی با مازیار بهاری خبرنگار ایرانی- کانادایی نشریه آمریکایی نیوزیوک و سایر افراد بازداشت شده را منزجرکننده توصیف کرد.
او با نمایشی خواندن محاکمه این افراد گفت محاکمه آن ها ثابت می کند که دولت ایران از مردم این کشور و بیرون آمدن حقیقت و واقعیت ها از کشور به خارج هراس دارد.
دولت ایران ده ها تن از چهره های اصلاح طلب و فعالان سیاسی و نیز دو کارمند سفارتخانه های بریتانیا و فرانسه در کنار یک شهروند فرانسه را در ارتباط با آن چه تلاش برای انجام کودتای مخملی خوانده دستگیر کرده و در حال محاکمه آن هاست.
وزیر امور خارجه آمریکا روز یکشنبه از عملکرد دولت آمریکا در قبال وقایع اخیر ایران دفاع کرد هرچند مخالفان دولت باراک اوباما او را به واکنش ضعیف در قبال دولت ایران متهم کرده اند.
به گفته هیلاری کلینتون دولت آمریکا از قرار گرفتن آشکار بین دولت ایران و اعتراضات به گفته وی مشروع مردم خودداری کرد اما در پشت صحنه برای کمک به مردم معترض فعال بود و همچنان حمایت خود از آن ها را اعلام می کند.
وزیر امور خارجه آمریکا در عین حال بار دیگر تاکید کرد که برنامه آمریکا برای مذاکره با ایران تغییر نکرده است.
او در این مصاحبه تلویزیونی خود با سی ان ان گفت که آمریکا در ماه سپتامبر امسال در سیاستش برای مذاکره با ایران بازبینی خواهد کرد.
او گفت که هرگونه پاسخ ایران به پیشنهاد مذاکره اتمی غرب باید به طور سریع انجام شود چرا که به گفته او آمریکا پنجره مذاکره را تا ابد باز نگاه نخواهد داشت.هیلاری کلینتون تاکید کرد آمریکا قصد ندارد که یک ایران مسلح به سلاح هسته ای را بپذیرد.ایران می گوید برنامه های اتمی این کشور صلح آمیز است و اتهام آمریکا در مورد تلاش برای دستیابی به سلاح اتمی را رد می کند.
|
|
|
|
|
|