نامه جمعی از سینماگران به مجلس: ما نگرانیم

نامه جمعی از سینماگران به مجلس: ما نگرانیم

تعدادی از کارگردانان سینمای ایران در نامه ای خطاب به نمایندگان مجلس ایران با اظهار نگرانی در خصوص وقایع اخیر ایران، خواهان اجرای قانون اساسی و پاسخگویی و اعلام موضع آنها شده اند.

در بخشی از این نامه که از سوی 12 کارگردان ایرانی امضا شده، آمده است: " ما فیلمسازان ایران، کارمان تصویرگری است و به دلالت حرفه خود چشم و گوش ملت خویشتنیم تا راوی کمال انسانی باشیم."

این سینماگران ضمن اشاره به وظیفه نمایندگان مجلس به حفظ قانون، با برشمردن چند اصل از قانون اساسی ایران از نمایندگان مجلس پرسیده اند این اصول با شرایط کنونی ایران چه نسبتی دارد.

در پایان این نامه آمده است: " اکنون همه آنان که برکرسی خانه ملت تکیه زده اند، در پیشگاه تاریخ و وجدان های آگاه ملت ایران پاسخ دهند که میان مضمون آن سوگند به خداوند و کتب الهی با مصائبی که امروز بر مردم توفان زده کشورمان می رود چه نسبتی دارد."

این نامه که در یازده بند تنظیم شده به بیش از 10 اصل از قانون اساسی اشاره می کند که به عقیده امضا کنندگان نامه اجرای این اصول در روزهای پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران نادیده گرفته شده است؛ از جمله "ممنوعیت تفتیش عقاید" (اصل بیست و سوم)، "آزادی مطبوعات" (اصل بیست و. چهارم)، "ممنوعیت شکنجه برای گرفتن اقرار" (اصل سی و هشتم)، رسیدگی به جرایم سیاسی و مطبوعاتی به صورت علنی و با حضور هئیت منصفه" ( اصل صد و شصت و هشتم) و تشکیل اجتماعات و راهپیمایی‌ها بدون حمل سلاح" (اصل بیست و هفتم)

این نخستین بار در روزهای اخیر است که جمعی از هنرمندان، نمایندگان مجلس را خطاب قرار می دهند و خواهان رسیدگی به پیامدهای پس از انتخابات از طریق مجلس و طبق قانون اساسی شده اند.

کیومرث پوراحمد، مجید مجیدی، رخشان بنی اعتماد، احمدرضا درویش، کیانوش عیاری، رسول صدرعاملی، محمدرضا اصلانی، کامران شیردل، خسرو سینایی، کمال تبریزی، کامبوزیا پرتوی، و اصغر فرهادی امضاکنندگان این نامه هستند.

متن کامل 12 کارگردان ایران به نمایندگان مجلس

به خانه ملت


ما نگرانیم!


ما فیلمسازان ایران، کارمان تصویرگری است و به دلالت حرفه خود چشم و گوش ملت خویشتنیم تا راوی کمال انسانی باشیم. خانه ملت ایران به روایت تاریخ خود، بنیانگذار قانون اساسی است و نمایندگان ملت ایران به نص قانون اساسی و سوگندی که یاد کرده‌اند در این خانه، موظف به حفظ قانون‌اند. این روزها چشم‌های نگران ما و ملت ما به صحنه اجتماع خویش دوخته شده. در این زمان اندک پس از آن شور عظیم چنان وقایع جانکاهی رخ نموده که ما نیز از باور آن باز مانده‌ایم.
ما نگرانیم!


ما تصویرگران آمال مردم ایران از کسانی که با سوگندشان پایبندی به اصول قانون اساسی را میثاق خود قرار داده‌اند سوال می‌کنیم که اصول مندرج در قانون اساسی در بندهای ذیل با شرایط کنونی کشورمان ایران چه نسبتی دارد؟


اول ـ سوگند نمایندگان / اصل شصت و هفتم قانون اساسی: وکلای ملت به خدای قادر و قرآن مجید سوگند یاد می‌کنند که در انجام وظایف وکالت امانت و تقوا را رعایت نموده، به استقلال، اعتلای کشور، حفظ حقوق ملت، خدمت به مردم، قانون اساسی و استقلال و آزادی مردم پایبند و متعهد باشند.


دوم ـ حق حاکمیت ملت/ اصل پنجاه و ششم قانون اساسی: حاکمیت مطلق بر جهان و انسان از آن خداست و هم او انسان را بر سرنوشت اجتماعی خویش حاکم ساخته است و هیچ‌کس نمی‌تواند این حق الهی را از انسان سلب کند یا در خدمت منافع فرد یا گروهی خاص قرار دهد.


سوم ـ آزادی/ اصل نهم قانون اساسی: در جمهوری اسلامی ایران آزادی و استقلال و وحدت و تمامیت ارضی کشور از یکدیگر تفکیک ناپذیرند و حفظ آنها وظیفه دولت و آحاد ملت است. هیچ فرد یا گروه یا مقامی حق ندارد به نام استفاده از آزادی به استقلال سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و نظامی و تمامیت ارضی ایران کمترین خدشه‌ای وارد کند و هیچ مقامی حق ندارد به نام حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور آزادی‌های مشروع را هر چند یا وضع قوانین و مقررات سلب کند.


چهارم ـ تفتیش عقاید/ اصل بیست سوم قانون اساسی: تفتیش عقاید ممنوع است و هیچ‌کس را نمی‌توان به صرف داشتن عقیده‌ای مورد تعرض و مواخذه قرار داد.پنجم ـ مطبوعات/ اصل بیست و چهارم قانون اساسی: نشریات و مطبوعات در بیان مطالب آزادند مگر آنکه مخل به مبانی اسلام یا حقوق عمومی باشند. تفصیل آن را قانون معین می‌کند.


ششم ـ سانسور- استراق سمع- تجسس/ اصل بیست و پنجم قانون اساسی: بازرسی و نرساندن نامه‌ها، ضبط و فاش کردن مکالمات تلفنی، افشای مخابرات تلگرافی و تلکس، سانسور، عدم مخابره و نرساندن آنها،‌استراق سمع و هرگونه تجسس ممنوع است مگر به حکم قانون.


هفتم ـ بازداشت‌ها/ اصل سی و دوم قانون اساسی: هیچ‌کس را نمی‌توان دستگیر کرد مگر به حکم و ترتیبی که قانون معین می‌کند. در صورت بازداشت، موضوع اتهام باید با ذکر دلایل بلافاصله کتبا به متهم ابلاغ و تفهیم شود و حداکثر ظرف مدت ۲۴ ساعت پرونده مقدماتی به مراجع صالحه قضایی ارسال و مقدمات محاکمه در اسراع وقت فراهم گردد. متخلف از این اصل طبق قانون مجازات می‌شود.


هشتم ـ شکنجه / اصل سی و هشتم قانون اساسی: هرگونه شکنجه برای گرفتن اقرار برای کسب اطلاع ممنوع است. اجبار شخص به شهادت، اقرار یا سوگند مجاز نیست و چنین شهادت و اقرار و سوگندی فاقد ارزش و اعتبار است. متخلف از این اصل قانون مجازات می‌شود.


نهم ـ مجازات‌ها/ اصل سی و ششم قانون اساسی: حکم به مجازات و اجرای آن باید تنها از طریق دادگاه صالح و به موجب قانون باشد.


دهم ـ محاکم / اصل سی و پنجم قانون اساسی: در همه دادگاه‌ها طرفین دعوی حق دارند برای خود وکیل انتخاب نمایند و اگر توانایی انتخاب وکیل را نداشته باشند باید برای آنها امکانات تعیین وکیل فراهم گردد.


یازدهم : رسیدگی به جرائم سیاسی و مطبوعاتی/ اصل یکصد و شصت‌و هشتم: رسیدگی به جرائم سیاسی و مطبوعاتی علنی‌است و با حضور هیات منصفه در محاکم دادگستری صورت می‌گیرد. نحوه انتخاب شرایط، اختیارات هیات منصفه و تعریف جرم سیاسی را قانون براساس موازین اسلامی معین می‌کند.


دوازدهم ـ تجمعات / اصل بیست و هفتم قانون اساسی: تشکیل اجتماعات وراهپیمایی‌ها، بدون حمل سلاح، به شرط آن که مخل به مبانی اسلام نباشد آزاد است.اکنون همه آنان که بر کرسی خانه ملت تکیه زده‌اند، در پیشگاه تاریخ و وجدان‌های آگاه ملت ایران پاسخ دهند که میان مضمون آن سوگند به خداوند و کتاب الهی با مصائبی که امروز بر مردم توفان زده کشورمان می‌رود چه نسبتی وجود دارد؟


ما نگرانیم!


رخشان‌بنی اعتماد، محمدرضا اصلانی، کامبوزیا پرتوی، کیومرث پوراحمد، کمال تبریزی احمدرضا درویش، خسرو سینایی، کامران‌شیردل رسول صدرعاملی، کیانوش عیاری، اصغر فرهادی و مجید مجیدی

iran-azad2009 - ایران - تبریز
آفرین برکلیه هنرمندان آزاده. درحالی که شما همپای ملت هستید عده ای هنرمندنما خود را به ارزانترین قیمت می فروشندو دردهرفیلمی بازی می کنند و هرچه حکومت میخواهد میگویند. یبه طور مثال یکی ازتاریخ نویسان که خودرابه ارزانترین قیمت فروخته و شبها درتلویزیون و درکانال 2هرچه حکومت میخواهد را به نام تاریخ به خورد مردم میدهد. زنده باد آزادی
دوشنبه 12 مرداد 1388

bashoma - هلند - دلفت
چه عجب این هنرمندان هم بالاخره به فکر افتادند.حالا می ذاشتند چند ماه دیگه.والا ما از همه قشری یه حرکتی دیدیم الا این هنرمندان.خوب بازم دستشون درد نکنه امیدوارم بتونن کاری برای مردم ومملکتشون انجام بدن.
دوشنبه 12 مرداد 1388

شاندل - ایران - تهران
sascha - امریکا - سن هوزه. تو کدوم دین آیین یا مکتب رو میشناسی که پس از دوره اوج و خلوصش بدست نااهلان نیفتاد و معانیش قلب نشد؟از مسیحیت و یهود و زرتشتی و بودایی تا مارکسیسم و کمونیسم و...من میگم خوبه یا تعصب مثبت و منفی نسبت به چیزی نشون ندیم یا اگه میخوایم متعصبانه قضاوت کنیم قبلش بریم در مورد اصل اون فکر یا شخص یا نظریه تحقیق کنیم و بعد یه تعصب آگاهانه داشته باشیم.مطمئنم تو اگه ابوذرو بشناسی که چطور بخاطر بیان حقیقت همه مصلحتها رو نادیده میگرفت شیفته ش میشی.و خود علی گفته زمانی فرا میرسه که اسلام مانند ظرفی میشه که برگشته و تمام محتویاتش ریخته.تعصب قبل از مطالعه باعث میشه ذهنمون بسته بشه و قدرت تحلیل واقع بینانه نداشته باشیم
دوشنبه 12 مرداد 1388

آسید مهدی - ایران - تهران
غلط کردید نگرانید اگه موسوی هم رای میورد بازم نگران بودید جمع کنید بابا این فیلم بازیتونو
سه‌شنبه 13 مرداد 1388

zhilla - ایران - تبریز
همه قانون ها که آخرشان یک مگر بود خوب اینها هم از این مگرها استفاده می کنند
سه‌شنبه 13 مرداد 1388

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.