پرچم چینی ایران , چینی ها حتی جانماز ما را تامین می کنند

پرچم چینی ایران , چینی ها حتی جانماز ما را تامین می کنند

این روزها همه از کشتار مسلمانان در چین می‌گویند اما چینی‌ها از مدت‌ها پیش بازار کالاهای ملی و مذهبی ایران، پرجمعیت ترین کشور شیعه را تصاحب کرده‌اند. جنس چینی حتی به زیر پیشانی ما شیعیان هم خزیده وما هرگز نفهمیده‌ایم جانماز و مهری که با آن نماز می‌خوانیم ساخت همان کشوری است که این روزها مسلمانان را لت وپار می‌کند. تاپیش ازاین،کفش و کیف و لباسمان چینی بود، حالا جانماز و تسبیح و مهر مکانیزه چینی هم داریم. این چشم‌بادامی‌های پر تلاش این روزها از مهر ونماز ما هم گذشته‌اند وحالا دست گذاشته‌اند روی کالاهای سنتی ما.کار به جایی رسیده که سیر و رب گوجه فرنگی و نمک چینی هم سر سفره ما آمده اما تاسف بارتر این است که مدیران ما پرچم‌های ایران ساخت چین روی میز خود می‌گذارند و لباس‌شخصی‌ها – که هرگز هویت آنها بر کسی فاش نشده- با باتوم‌ها وشوکر‌های ساخت چین به «خس وخاشاک» حمله می‌کنند. چینی‌ها ما را محاصره کرده‌اند و نه تنها در صنعت نفت ما که در بازار کوچک شاه عبدالعظیم و جانماز دوزهای مشهد و قم هم حضور دارند وبرای ما زنجیر عزاداری و کلاهخود تعزیه می‌سازند که جز ایران در هیچ جای دیگر دنیا کاربرد ندارد.کالاهای چینی، همه جا هستند، از تسبیح، مهر، قلیان، تنباکوی میوه ای، پلیور و دوچرخه گرفته تا لباس زیر و وسایل پیشگیری از بارداری، همه چیز در ایران چینی «هم» دارد، حتی «پرچم ایران» چینی هم داریم! هرچقدر کالاهای اروپایی و آمریکایی در ایران نایاب و گرانقیمت هستند، در عوض جنس چینی همه رقم، ارزان. سری به بازارهای کفش بزنید، اگر کفش ملی، بلا، تولیدکنندگان کوچک کفش ورشکست شده‌اند یا در آستانه ورشکستگی هستند، در عوض هر روز یک برند که حتی آرم آن کپی استپ از کشور دوست و برادر «چین» در ایران، کیش، قشم، تهران، بالای شهر، پایین شهر و... هرجاکه پول باشد افتتاح می‌شود. خیلی از کشورهای توسعه یافته ورود کالاهای بی کیفیت چینی، تازه از نوع درجه یک آن را ممنوع کردند، این در حالی است که اجناس درجه دو و سه که چین نمی‌تواند به کشورهای توسعه یافته و بعضا درحال توسعه صادر کند را گمرک ایران با آغوش باز پذیراست. کاش لااقل جنس چینی خوب بود، بدبختی آنجاست که اجناس درجه دو و سه که چین نمی‌تواند به اروپا و آمریکا صادر کند، از بازار ایران سر در می‌آورد. و مسوولان هم سکوت معناداری کردند. موضوع تا آنجا ادامه پیدا می‌کند که با بخشنامه برخی اجناس بنجل چینی از گمرک رد می‌شود و در این بین آنچه به جایی نمی‌رسد فریاد حقوق مصرف کننده است که جنس را به نام ایتالیا می‌خرد در حالی که چینی است.


شعارهای جدید


این روزها گوش ما به شعار عادت کرده اما روزی که شنیدیم در نماز جمعه علیه دو کشور سابقا کمونیستی شعار داده شده،تعجب کردیم.روزی که اکبرهاشمی رفسنجانی در نماز جمعه تهران حاضر شد تا به غیبت طولانی‌اش پایان دهد،بعضی نمازگزاران تهرانی علیه دو کشور روسیه وچین شعار دادند.درحاشیه نماز جمعه آن روز،مردم بحثی قدیمی را پیش کشیدند که قبل ازآن، هم دراینترنت دنبال شده بود وهم از سوی تولیدکنندگان ایرانی بارها شنیده بودیم. آن روز مردم که تعدادشان کم نبود،برای نخستین بار به صورت گسترده،از تحریم کالاهای چینی سخن گفتند.بحثی که پیش ازاین بارها توسط تشکل‌های اقتصادی وفعالان بخش خصوصی مطرح شده بود.به این ترتیب به نظر می‌رسد مردم برای نخستین بار کنار تشکل‌های اقتصادی وتولیدی قرار گرفته‌اند تا کالاهای بی کیفیت کشوری که دولتش سرکوبگری می‌کند را تحریم کنند.این درحالی است که سایه کالاها وسیاست والگوی چینی،بدجوری بر زندگی ما سایه افکنده است.


پرچم ایران: Made In China


هنوز 6 ماه نگذشته؛ بهمن ماه سال 87، در راهپیمایی پرشکوه ایرانیان در 22 بهمن، برای اولین‌بار بعد از پیروزی انقلاب پرچم‌های کوچک ایران در حجم بسیار گسترده‌ای بین راهپیمایان توزیع شد. همه جای دنیا معمول است، پرچم‌های کوچکی که در فستیوال‌ها و راهپیمایی‌ها به دست بچه‌ها و بزرگترها می‌دهند تا نشان دهنده حس میهن دوستی ایشان باشد. در پرچم سه رنگ ایران هم نشانه‌های میهن دوستی هست، هم نشانی از اسلام. اما نکته آنکه در پایه پرچم، نام سازنده آن «چین» قید شده بود: «made in china». چین را این روزها خوب می‌شناسیم. کشوری که حاکمانش مسلمانان را می‌کشند و مراجع ایران هم نسبت به بی تفاوتی مقامات چین این روزها مدام هشدار می‌دهند. مباحث ایدئولوژیک سر جای خود، کشوری که مقامات ایران پرچم ایران را برای استفاده در راهپیمایی سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی از آن وارد می‌کنند، کمر تولیدکنندگان داخلی را هم شکسته و حالا نشان سه رنگ میهن‌دوستی ما از چین وارد می‌شود. به نظر نمی‌رسد ساخت این پرچم‌های کوچک نیاز به تکنولوژی خارق‌العاده‌ای داشته باشد که تولیدکنندگان داخلی از آن بی نصیب مانده باشند و بالاجبار باید از چین وارد شود.


باتوم و شوک الکتریکی: Made In China


البته مشخص نیست که در ایران مدل توسعه متعادل، نامتعادل، صنایع جایگزین، صنایع مادر یا... کدام مدل مورد استفاده است اما کشورهای جهان سوم در هر حال که رو به توسعه باشند، تلاش می‌کنند تا لااقل بخشی از نیازهای ساده خود را که به تکنولوژی‌های انحصاری نیاز ندارد، خودشان تولید کنند. در این مسیر برای پاگرفتن این حرکت، دولت تا حدی با وضع پاره‌ای قوانین مثل تعرفه‌های واردات یا ممنوع کردن واردات برخی کالاها به تولید کنندگان داخلی مهلت می‌دهد تا سرپا بایستند. باتوم‌ها عموما یا پلاستیکی یا فولادی هستند. برخی از آنها ساختار کمی پیچیده‌ای دارد برای مصارف خاص. در ایران گاهی از باتوم‌های چوبی هم استفاده می‌شود. با این شرایط جای سوال است که آیا ایران که در زمینه نانوتکنولوژی به دستاوردهایی جهانی رسیده، ایا واقعا نیاز دارد از چین وسایل ضد شورش و دفاع شخصی وارد کند؟! وسایل چینی مثل شوکرها، اسپری‌های اشک آور و... قابل قبول هستند اما باتوم و دستبند دیگر وسیله‌های پیچیده‌ای نیستند. با این حال شاید برایتان جالب باشد که بدانید انواع وسایل ضد شورش، دفاع شخصی و باتوم‌های چینی در بازار داخل وجود دارند. با این توضیح که طی چند سال اخیر شرکت‌های خصوصی معدودی به صورت تخصصی اجازه پیدا کردند تا وسایل نظامی و دفاعی را به کشور وارد کنند. این وسایل توسط شرکت‌هایی خاص به کشور وارد و تنها به نهادها و مراکز خاصی با طی مراحل لازم فروخته می‌شوند. شوکر‌های چینی حدودا 400 الی 500هزارتومان و باتوم‌ها هم در پیشرفته‌ترین انواع(فنری) 15 هزار تومان قیمت دارند.


وسایل تعزیه: Made In China


از سازهایی مثل تبل که در دسته‌های عزاداری بگذریم، آنها اکثرا چینی هستند اما ورود چینی‌ها به کالاهای ریز و سنتی عزاداری جالب است. شرکت‌های چینی از «کلاهخود» مراسم تعزیه گرفته تا «حلقه‌های فلزی» زنجیر را تولید و عرضه می‌کنند که قیمت‌های مناسب و کیفیت‌های مشابه با انواع تولید داخل آنها سبب شده تا میزان استقبال مردم از این کالاها بیشتر شود.چینی‌ها تولیدات خود را حداقل 20 درصد ارزان تر از تولیدات ایرانی عرضه می‌کنند، مثلا انواع زنجیر بچه گانه چینی(جهت استفاده در عزاداری‌های محرم) بین 500 تا 1000 تومان و نوع بزرگ آن نیز بین 2500 تا 4000 تومان عرضه می‌شود، در صورتی که نوع ایرانی این کالاها بین 20 تا 50 درصد گران تر هستند.«فانوس‌های چینی» برای استفاده در چلچراغ‌های دسته‌های عزاداری امام حسین(ع) هم مشابه چینی دارد. این فانوس‌های الکترونیکی به دلیل قیمت مناسب در ایام محرم و صفر بسیار مورد توجه هیات‌های عزاداری قرار می‌گیرند. حتی هیکلی (کمربند حمل چلچراغ) که تا چند سال قبل از همدان وارد بازارهای مصرف می‌شد طی یکی دو سال گذشته با چرم‌های مصنوعی چینی در دسته‌های عزاداری استفاده می‌شود.


مهرهای رکعت شمار: Made In China


در شهرهای مقدس به خصوص مشهد و قم، همچنین در کنار اکثر امامزاده‌ها، فروشگاه‌های خاصی به فروش کالاهای خاص مذهبی نظیر مهر، تسبیح، جانماز و... اختصاص دارند. انواع مهر که از اصلی ترین کالاهای این بازارها به شمار می‌روند یا از خاک مشهد مقدس ساخته می‌شوند که طبیعتا تولید داخل بوده یا از خاک سرزمین مقدس کربلا هستند که به گفته فروشندگان، در کشور عراق تولید و به کشور وارد می‌شوند. حدودا از یک دهه اخیر «مهر کربلا» در بازار‌های حاشیه اماکن مقدس به صورت گسترده وارد شد. پیش از آن نیز این مهر‌ها که از تربت مقدس سرزمین کربلا ساخته می‌شدند، در بازار ایران که از اصلی‌ترین مصرف کنندگان این کالا به شمار می‌رود، وجود داشت اما با تغییرات و برداشته شدن برخی محدودیت‌ها در مرز‌های کشور، ورود این دست کالاها به کشور با سهولت بیشتری انجام شد. هم اکنون مهر‌های هوشمند یا رکعت شمار - دسته‌ای از مهر‌ها که با سازوکار خاص خود، مناسب برای افراد سالمند و «کثیرالشک» هستند که علاوه بر مهر بودن، موجب از بین رفتن شک در نماز هم می‌شوند - که محصول یک دهه اخیر بوده و عمدتا چینی هستند در تمام بازارها وجود دارند.


سجاده و تسبیح: Made In China


بازهم چینی‌ها. جانماز و سجاده عمدتا ً در ایران و به خصوص در دو شهر قم و مشهد تولید می‌شوند. در این شهرها کارگاه‌های متعددی به تولید جانماز و سجاده اختصاص دارد اما مدتی است که عرضه سجاده‌های چینی که سفری بوده و بسیارمورد توجه شرکت‌های تبلیغاتی قرار گرفته است اندکی بازار جانماز و سجاده‌های ایرانی را تحت تاثیر قرار داده است. جانماز و سجاده در انواع مختلف و از جنس پارچه‌های مختلف و دوخت‌های متفاوت در این بازارها وجود دارند. به طور کلی قیمت انواع جانماز و سجاده، براساس نوع پارچه و اندازه و دوخت سجاده و جانماز به طور متوسط از یک هزار تا 10 هزار تومان متغیر است. تسبیح‌ها نیز در چهار دسته سنگی، گلی، چوبی و پلاستیکی وجود دارند که در بازار تمامی این تسبیح‌ها، نمونه‌های ایرانی،چینی و ترکی به چشم می‌خورد که طبیعتا قیمت نوع چینی ارزان‌تر و به تبع آن پرفروش‌تر است.


ماست، پنیر، خامه: Made In China (یا چینی‌ها رقیب گاوهای ایران)


ای کاش فقط اجناسی از این دست بود. انگار در ایران «گاو» هم نداریم! واردات بی‌رویه و بی‌دروپیکر شیر خشک که با آن ماست و لبنیات درست می‌کردند فروردین ماه همین امسال صدای دامپروران داخلی را درآورد. ماجرا از این قرار بود که دامداران به دلیل افزایش قیمت نهاده‌های مورد نیاز خود، قیمت شیر تولیدی‌شان افزایش یافت. دولت هم به واردات شیر خشک در حجم انبوه از کشورهایی مثل چین و نیوزیلند روی آورد. دامدارانی که در آستانه ورشکستگی قرار داشتند می‌گفتند: کارخانه‌داران (تولیدکننده مواد لبنی) با مخلوط کردن هر کیلو شیرخشک با 10 کیلو آب آن را به قیمت 250 تومان تهیه می‌کنند و نیازی به خرید شیر تازه از دامداران احساس نمی‌‌کنند. مصرف‌کننده بخت‌برگشته ایرانی، هر شب سر میز شام قاشق‌های ماستی که شبیه بستنی کش می‌آید را در دهان می‌گذارد، شک می‌کند که مزه ماست فرق کرده، روی پاکت را نگاه می‌کند نوشته: «تهیه شده با شیر تازه گاو» و خبر ندارد، گاو مزبور چشمانش بادامی بوده و شیرش خشک!


واردات با چه توجیهی؟


بدیهی است که در بازارهای دیجیتال و سایر تکنولوژی‌های همتراز یا صادرات فرش که در غفلت مسوولان و سیاستگذاران دیگر به دست چینی‌ها افتاده، چینی‌ها حضور دارند. اما در این گزارش تعمدا به ذکر مواردی پرداخته شده که در آنها از تکنولوژی خاصی استفاده نشده و تماما در داخل ایران ظرفیت تولید آنها وجود دارد. نکته جالب آنکه چین از یک طرف مسلمانان را در کشور خودش سرکوب و از طرف دیگر بازار کشورهای اسلامی نظیر ایران را به دست گرفته است. این در حالی است که شاید در بخش‌های خاصی واردات برخی کالاها برای جمهوری اسلامی ایران ضروری و واردات آنها از چین به صرفه باشد. اما به نظر نمی‌رسد پرچم پلاستیکی و پارچه‌ای ایران، باتوم، تسبیح و... کالاهای پیچیده‌ای باشند که کشورما ناگزیر از واردات آنها باشد. * در این گزارش از آرشیو سایت خبری آینده و روزنامه سرمایه استفاده شده است.



خلاصه گزارش


انواع وسایل ضد شورش، دفاع شخصی و باتوم‌های چینی در بازار داخل وجود دارند شرکت‌های چینی از «کلاهخود» مراسم تعزیه گرفته تا «حلقه‌های فلزی» زنجیر را تولید و عرضه می‌کنند انواع زنجیر بچه‌گانه چینی(جهت استفاده در عزاداری‌های محرم) بین 500 تا 1000 تومان و نوع بزرگ آن نیز بین 2500 تا 4000 تومان عرضه می‌شود مهر‌های هوشمند یا رکعت شمار - دسته‌ای از مهر‌ها که با سازوکار خاص خود مناسب برای افراد سالمند و «کثیرالشک» هستند که علاوه بر مهر بودن، موجب از بین رفتن شک در نماز هم می‌شوند - که محصول یک دهه اخیر بوده و عمدتا چینی هستند مدتی است که عرضه سجاده‌های چینی که سفری بوده و بسیارمورد توجه شرکت‌های تبلیغاتی قرار گرفته اندکی بازار جانماز و سجاده‌های ایرانی را تحت تاثیر قرار داده است .

روزنا -  امیرهادی انواری

فقط مانده خاک وطن از چین بیاوریم

چینی‌ها تا اینجای کار تنها راضی به واردات کالاهای بی‌کیفیت خود به ایران نشده‌اند مدتی است که در محافل اقتصادی بحث بر سر جعل نشان استاندارد ایران از سوی چین مطرح شده است. رئیس سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی تهران چندی قبل در واکنش به خبر جعل نشان استاندارد ایران از سوی چینی‌ها گفته بود: چینی‌ها آرم استاندارد را روی یک برند معروف ایرانی جعل کرده‌اند و ایران تاکنون اقدامی صورت نداده است. مهدی پورهاشم در عین حال به جزئیات بیشتری پرداخته بود: شیر سیلندر وارداتی چینی علاوه بر جعل علامت استاندارد با نشان ایرانی و از کانال گمرک وارد بازار شده و الکتروموتورهای برقی کولرهای آبی نیز با پلاک انگلیسی و با آرم استاندارد و برند مشهور ایرانی از کشور چین وارد شده است.وی از اینکه تاکنون هیچ شکایتی از سوی ایران به این اقدام چین نشده است، اظهار نگرانی کرد. از طرفی واردات بی‌رویه کالاهای چینی و قاچاق پارچه سبب ورشکستگی تولید کنندگان داخلی شده است به نحوی که آنان تنها با 20 درصد توان تولیدی خود کار می‌کنند. به گفته کارشناسان به دلیل آنکه بازار از اجناس چینی بی‌کیفیت و ارزان قیمت اشباع شده، فرصت رقابت، عرض اندام وامکان تولید با حداکثر توان از صاحبان این حرفه گرفته شده است. در واقع واردات بی‌رویه، قاچاق پارچه و ورود بی‌حد و مرز کالاهای چینی به بازارهای ایران، کمر تولید کننده را شکسته است.چینی‌ها در فهرست کالا‌های صارداتی خود به ایران کم نمی‌گذارند. صادرات گسترده شیشه عینک‌های طبی بی‌کیفیت و غیراستاندارد چینی، سلا‌مت بینایی ایرانیان را تهدید می‌کند. ‌یک تولیدکننده شیشه عینک‌های طبی نیز دراین باره گفت: کیفیت شیشه عینک‌های وارداتی از چین بسیار نازل بوده و در شیشه‌عینک‌های نمره شده وارداتی از این کشور حتی نمره دو شیشه یک عینک نیز با هم نمی‌خواند و متفاوت است. وی ادامه داد: بسیاری از شیشه عینک‌های چینی موج و خش دارند که این مساله موجب اختلا‌ل در دید و سردرد در استفاده کننده از این عینک‌ها می‌شود. ‌ از سخنان دبیر کانون عالی شوراهای اسلامی کار استان تهران نیز بوی تند سرخوردگی به مشام می‌رسد؛ داود قادری گفت:امروز در قشم کالاهای چینی توسط فروشندگان چینی عرضه می‌شود. او با بیان اینکه کشور ما به بازار فروش کالاهای بی‌کیفیت چینی تبدیل شده است گفت: از تولیدکننده داخلی حمایت نشده و از ورود قاچاق هم جلوگیری نشده است. این امر باعث شده قیمت تولید داخلی بیش از کالای خارجی باشد ضمن اینکه بازار از کالای خارجی ارزان پر شده است. ویترین بازار صوتی و تصویری کشور نیز از محصولات چینی در امان نمانده است. واردات محصولات صوتی و تصویری چین به کشور 40 تا 50 درصد کاهش تولید داخلی را رقم زده است. تولیدکنندگان لوازم خانگی این روزها هم با کمبود نقدینگی دست وپنجه نرم می‌کنند و هم شاهد جولان کالاهای چینی در بازار داخلی هستند. واردات بی رویه قطعات خودروی بی‌کیفیت چینی که در ماه‌های اخیر افزایش یافته است، کم کم صنعت خودرو و قطعه سازی خودروی داخلی را با چالش جدی روبه رو می‌کند. بازار خودروی ایران نیز می‌رود تا در تار وپود کالای چینی گرفتار شود. چینی‌ها به خاطر ارزان فروشی‌های کم سابقه خود توانسته‌اند گوی سبقت را از رقبا ربوده و در بازار قطعه‌سازی خودرو ایران مانند بسیاری از بازارهای دیگر نفوذ و حضور کاملی به دست آورند. بخشنامه‌ای برای قالب‌کردن جنس قلابی چینی به مردم در بهمن ماه سال 86 سایت خبری تابناک خبر از ابلاغ بخشنامه‌ای در گمرکات داد. بنا بر این بخشنامه‌، ورود کالاهای ساخت کشورها و کارخانجات غیرمعتبر با مارک و علامت کارخانجات و کشورهای معتبر، آزاد شده در حالی که بنا بر قانون گمرک مصوب مجلس، ورود این نوع کالاها برای جلوگیری از اغفال مصرف‌کننده ممنوع است. بنا بر بند 12 ماده 40 قانون امور گمرکی کشور، ورود «کالایی که روی آن یا لفاف آن، نشان یا نام بنگاه یا علامت یا مشخصات دیگری باشد که موجبات اغفال خریدار و مصرف‌کننده را نسبت به سازنده یا محل ساخت یا خواص یا مشخصات اصلی اجناس نامبرده فراهم کند به کشور ممنوع است». اما بنا بر بخشنامه‌ای که از سوی گمرک صادر شده، ورود این نوع کالاها با چسباندن یک برچسب روی کالا آزاد شده است. در این بخشنامه آمده: مورد زیر از مشمول بند 12 ماده 40 قانون امور گمرکی خارج است: کالایی که دارای مارک، علامت یا نام معروف کشورهای شناخته‌شده روی کالا باشد ولی ساخته شده در سایر کشورها (طبق اسناد) هستند پس از الصاق برچسب جدانشدنی (نام کشور سازنده مندرج در گواهی مبدا....made in) روی کالا از مشمول بند 12 ماده 40 خارج است.با این بخشنامه کالاهای ساخت کشور چین با نام و مارک (made in) کشورهایی چون ژاپن و ایتالیا به کشور وارد شدند. طی سال‌های گذشته، همزمان با مشکلات عدیده تولیدکنندگان در پی واردات گسترده کالاهای چینی به کشور، از یک سو مصرف‌کنندگان متضرر می‌شوند و از سوی دیگر تولیدکنندگان ورشکست. در این میان قانون یا آیین‌نامه عملی که بتواند این شرایط را تغییر دهد در کشور ما یا وجود ندارد یا اجرا نمی‌شود. این در حالی است که سایر کشورها برای حفظ حقوق شهروندان(مصرف کنندگان) خود و تولیدکنندگان داخلی، قوانین سختی برای واردات کالاهای بی‌کیفیت چینی وضع و اجرا می‌کنند. پرویز صداقت

سرنوشت نوکیا در انتظار کالاهای چینی

برای اولین بار در سال‌های گذشته، پای چین به نماز جمعه تهران باز شد. آدینه گذشته خطیب نماز جمعه تهران در حالی به بررسی مسائل روز پرداخت که در بیرون از دانشگاه تهران شعار «مرگ بر چین» از سوی برخی نمازگزاران به گوش می‌رسید.انقلابی‌ها به خاطر دارند که 31 سال پیش، دولت کمونیستی چین،نخستین دولتی بود که انقلاب اسلامی ایران را محکوم کرد.آن روزها مردم در کوچه وخیابان به دلیل این موضع‌گیری علیه چین وچینیان شعار سر می‌دادند واکنون مردم معترض، دلایل زیادی برای سردادن شعارعلیه دولت چین دارند.مردم ایران فهرستی بلند بالا درزمینه نارضایتی از سیاست‌های دولت چین دارند.دلایلی همچون کشتار مسلمانان، کمک دولت چین به فیلترینگ سایت‌ها، ورشکستگی تولید‌کنندگان،بیکاری کارگران ودرنهایت برخی موضع‌گیری‌های سیاسی دولت چین، باعث شده تا مردم شعارقدیمی خود را پس از سه دهه زنده کنند. سایه تولید چینی بر سردین،سیاست،توسعه،امنیت،پوشاک،خوراک،صنایع،خانواده،فرهنگ وهمه شئونات زندگی ما سنگینی می‌کند اما ایرانی‌ها به درستی فهمیده‌اند که بازی چینی‌ها با ما،برنده- برنده نیست که برنده –بازنده است. اعتراضات مردمی در ایران به کشور کمونیستی چین در حالی وارد مرحله جدیدی شده که مردم ایران در حرکتی خودجوش به سمت نخریدن کالاهای چینی روی آورده‌اند. کاری که مردم جرقه آن را با «نوکیا» و «اس‌ام اس» آغاز کردند اکنون دامن کالاهای چینی را هم گرفته است. اعتراض مردم ایران زمانی دامان چین وکالاهای چینی را گرفت که موضع‌گیری این کشور در برخی مسائل سیاسی به مذاق ایرانیان خوش نیامد. کشتار مسلمانان استان سین کیانگ چین نیز بر چرخ تحریم کالاهای چینی از سوی مردم ایران سرعت داده است. در حالی که مقامات دولتی ترکیه به این کشتار قومی واکنش نشان دادند و شهروندان خود را به تحریم کالاهای چینی دعوت کرده‌اند اما تاکنون گزارشی رسمی از اعتراض مقامات ایرانی نسبت به این سرکوب بشری دیده نشده است. با این حال نشانه‌های تحریم گسترده کالاهای چینی که چندسال پیش از تشکل‌های اقتصادی بخش خصوصی وتولیدکنندگان صنعتی وکشاورزی آغاز شد، اکنون به فضای اینترنت، فضای انتخاباتی،جامعه مذهبی وروحانیت ومردم رسیده است.مراجع تقلید وروحانیون بلند پایه ایران،اقدام دولت چین در سرکوب مسلمانان را محکوم کرده‌اند اما مقامات رسمی هنوز دراین مورد موضع مشخصی نگرفته‌اند.با این حال شواهد نشان می‌دهد که ایرانیان اراده کرده‌اند، کالاهای چینی را تحریم کنند.این را می‌شود در گفتارهای سیاسی روزانه مردم،ایمیل‌هایی که هرروز دریافت می‌کنیم،بیانیه‌های علما،گفت وگوهای فعالان اقتصادی وازهمه مهمتر در بازارهایی که مردم کالاهای مورد نیاز خود را ازآن تهیه می‌کنند، مشاهده کرد.این روزها مردم برخلاف گذشته،دیگر ارزانی را بهانه نمی‌کنند تا کالای چینی بخرند.بنابراین چین می‌رود تا پس از نوکیای فنلاندی به دومین قربانی بزرگ تحولات اخیر تبدیل شود. درخواست برای تحریم کالاهای چینی پس از آنکه دولت چین مسلمانان استان سین کیانگ را به صورت وحشیانه‌ای سرکوب کرد، درخواست‌ها برای تحریم کالاهای چینی در جهان اسلام افزایش یافته است.به گزارش سایت« مذهب نیوز» به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره، ناآرامی‌های امنیتی و سیاسی در استان سین کیانگ ابعاد اقتصادی این مساله را نمایان کرد به ویژه اینکه این ناآرامی‌ها در سایه بحران جهانی اقتصاد رخ داد که بر همه کشورهای جهان تاثیر می‌گذارد. از سوی دیگر درخواست‌ها برای تحریم کالاهای چینی در جهان اسلام افزایش یافته و انجمن تاجران اسباب بازی ترکیه اعلام کرد 20 شرکت وارد کننده اسباب بازی از چین واردات خود را متوقف کرده اند. آغاز حوادث در استان سین کیانگ بعد از کشته شدن دو کارگر در یکی از کارخانه‌های این استان نشان‌دهنده ابعاد اقتصادی این بحران است. درگیری نژادی فقط بیانگر یکی از ابعاد این مساله است که در پشت آن سلطه اقتصادی روزافزون قومیت‌هان مورد حمایت دولت مرکزی در پکن به ضرر قومیت اویغور پنهان است که اکثریت ساکنان این استان را تشکیل می‌دهد. این استان دارای نفت و گاز طبیعی است و در مجاورت پاکستان و افغانستان قرار دارد. قومیت اویغور چند دهه است که در میان سکوت بین‌المللی از ظلم و ستم دولت مرکزی رنج می‌برد. این در حالی است که حوادث مشابه در منطقه تبت مورد توجه قرار دارد. در مدت چند دهه دولت چین به بهانه کمبود کارگر در مناطق دیگر، اویغورها را مجبور به مهاجرت کرده و هدف از این اقدام این است که اویغورهای مسلمان دیگر اکثریت را در این استان تشکیل ندهند و اویغورها بیش از 92درصد ساکنان این استان را تشکیل می‌دادند اما در حال حاضر فقط به حدود 50درصد کاهش یافته است. در سال‌های گذشته سلطه قومیت‌ هان بر اقتصاد و منابع نفتی این استان مشکلات را پیچیده‌تر کرده و قومیت اویغور در فقیرترین مناطق منزوی شده است و این شکاف اقتصادی یکی از علل نارضایتی در این استان به شمار می‌رود. وزیر صنایع ترکیه تنها مسوول در جهان اسلام به شمار می‌رود که در واکنش به اقدامات علیه ساکنان استان سین‌کیانگ خواستار تحریم کالاهای چینی شده و ممکن است آثار این اقدام به جهان عربی کشیده شود که میزان تجارت آن با چین سال گذشته به حدود 130میلیارد دلار رسید و این درخواست ابعاد اقتصادی این بحران را تقویت می‌کند. ریال فدای یوآن دولت نهم سیاست دلار ارزان و واردات انبوه را به مهم‌ترین اهرم مبارزه با تورم بدل کرده است. محمود احمدی نژاد سال گذشته در یکی از سفرهای استانی اعلام کرد «برای کنترل تورم از واردات استفاده می‌کنیم.» در این میان سیاست ایران در زمینه نرخ ارز یکی از مهم‌ترین عوامل خلع سلاح شدن تولیدکنندگان داخلی در برابر کالاهای چینی است. در حالی که پکن به‌رغم فشار قدرت‌های بزرگ صنعتی به‌ویژه آمریکا، یوآن پول ملی خود را عمدا ارزان نگه می‌دارد تا توان صادراتی‌اش را افزایش دهد، جمهوری اسلامی پول ملی خود را به گونه‌ای مصنوعی بالا نگه داشته و به این ترتیب غیرمستقیم به کشورهای خارجی از جمله چین برای غلبه بیشتر بر بازار ایران کمک می‌کند. حدود ٢٥ سال پیش، ژاپنی‌ها مدعی بودند که در هر خانه در سراسر جهان یک کالای ژاپنی وجود دارد و اکنون چینی‌ها ادعای بزرگ‌تری دارند: باید در هر مترمربع حداقل یک کالای چینی وجود داشته باشد اما به نظر می‌رسد چینی‌ها برای سرازیر کردن کالاهایشان به ایران مشکل چندانی ندارند. روابط تجاری ایران و چین به طور متوسط سالانه از رشدی 40 تا 50 درصدی برخوردار است. در این رابطه البته کفه تجارت همواره برای چین سنگین‌تر بوده است. در سال گذشته، واردات ایران از چین 47 درصد رشد داشت تا آنجا که آمار‌های بازرگانی چین نشان می‌دهد که صادرات چین به ایران در سال گذشته میلادی (2008) رشد قابل توجهی داشته و به رقم هشت میلیارد دلار رسید. برخی گزارش‌ها نیز از رقم واردات ایران از چین خبر می‌دهد که در نوع خود جالب است؛یک عضو اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین چندی پیش از واردات سالانه ١١ میلیارد دلار کالای چینی به ایران سخن گفت. این در حالی است که وی فقط آمار واردات رسمی را اعلام کرد و از انبوه واردات قاچاق و چمدانی کالاهای بی‌کیفیت چینی سخنی نگفت. نگرانی‌های حاجی ترانسفر اسدالله عسگراولادی که دراتاق بازرگانی به حاجی ترانسفر معروف است، اگرچه ریاست اتاق مشترک ایران وچین را برعهده دارد اما در دو مورد منتقد چین است.او کشتار مردم مسلمان چین را محکوم کرده ودرعین حال نگران ورود روزافزون کالاهای بی‌کیفیت چینی به کشور است. نزدیکانش می‌گویند عسگراولادی ظرف چندهفته اخیر درخارج از کشوربوده اما درگفت وگو با نزدیکانش،کشتار مردم مسلمان چین را محکوم کرده است.با این حال از او اظهارنظرهای زیادی درمورد کالاهای بی‌کیفیت چینی شنیده‌ایم.او در هفتمین نشست هیات نمایندگان اتاق تهران،هم به تحریم چند بانک ایرانی در پکن اعتراض کرد هم به ورود کالاهای بنجل چینی. اوگفت:البته ورود کالاهای چینی با کیفیت پایین به دلیل درخواست بعضی از خریداران ایرانی است که تمایل به خرید کالاهای ارزان‌قیمت و کالاهای باکیفیت خیلی پایین را دارند وگرنه چین به کشورهایی همچون استرالیا، آمریکا و کانادا هم کالاهای خود را می‌فرستد که از کیفیت بسیار بالایی هم برخوردارند. عسگراولادی افزود: البته این کالاهای مزاحمت‌دار در حجم پایین است و حجم آن بیشتر از یکصد میلیون دلار نیست و در حجم 18 میلیارد دلاری تبادلات کالایی بین ایران و چین، این حجم کالا بسیار کم بوده ولی همین اندازه مشکل‌آفرین است.رئیس اتاق ایران و چین متذکر شد: این کالاها هنگام ورود به کشور توسط استاندارد و گمرک مردود اعلام می‌شوند و باید مرجوع شوند که بیشتر همان کالای مصرفی (منسوجات، پارچه و لباس دوخته، کفش، لوازم‌الکتریکی مثل لامپ و...) است ولی متاسفانه به جای آنکه مرجوع شوند از جاهای مختلف مثل امارات یا از مرزهای طولانی ما (2200 کیلومتر مرز آبی از اروند تا پاکستان) حتی از بنادر آزاد وارد می‌شوند و بازارهای مصرف ما را خراب می‌کنند. داد حامی احمدی نژاد هم درآمد هادی غنیمی‌فرد یکی از معدود کراواتی‌های مدافع رئیس دولت نهم است که هرسال در جشن خانه صنعت ومعدن به تمجید از محمود احمدی‌نژاد می‌پردازد اما واردات گسترده کالاهای بی‌کیفیت از چین داد اورا هم درآورده است.هادی غنیمی‌فرد می‌گوید: مسوولان وزارت بازرگانی اجازه ورود انواع کالاهای نامرغوب خارجی ازجمله چینی را به کشور دادند و این امر ضربه سنگینی را به تولید ملی وارد کرده است.به گفته او،احمدی نژاد باید تصمیمی بزرگ بگیرد وچین را به طور کامل از بازار ایران کنار بگذارد. خلاصه گزارش سایه تولید چینی بر سردین،سیاست،توسعه،امنیت، پوشاک،خوراک،صنایع،خانواده،فرهنگ وهمه شئونات زندگی ما سنگینی می‌کند اعتراض مردم ایران زمانی دامان چین وکالاهای چینی را گرفت که موضع‌گیری این کشور در برخی مسائل سیاسی به مذاق ایرانیان خوش نیامد نشانه‌های تحریم گسترده کالاهای چینی اکنون به فضای اینترنت، فضای انتخاباتی،جامعه مذهبی وروحانیت ومردم رسیده است انجمن تاجران اسباب بازی ترکیه اعلام کرد 20 شرکت وارد کننده اسباب بازی از چین واردات خود را متوقف کرده اند سیاست ایران در زمینه نرخ ارز یکی از مهم‌ترین عوامل خلع سلاح شدن تولیدکنندگان داخلی در برابر کالاهای چینی است در سال گذشته، واردات ایران از چین 47درصد رشد داشت یعنی صادرات چین به ایران به رقم هشت‌میلیارد دلار رسید

فرشید خاموش



zorro.ir - ایران - تهران
کاشکی یکی پیدا میشد شناسنامه انتر را نگاه میکرد ببینه صادره از گرمسار چین هست یا نه من شک دارم ایرانی باشه چون شکل ما که نیست. مرگ بر جمهوری اسلامی کمونیستی.
سه‌شنبه 30 تیر 1388

zayanderood - نروژ - برگن
دوستان من چند روزی می‌شه که آمدم ایران ولی‌ مشکل اینترنت دارم . فیلتر شکن‌هایی‌ که استفاده می‌کنم جواب نمیدن. میشه شما منو راهنمایی‌ کنید که از چه فیلتر شکن‌هایی‌ استفاده کنم . ممنون میشم.
سه‌شنبه 30 تیر 1388

kafar - المان - اخن
مرگ بر فرعون خامنه ای و تمامی طرفداران حکومت نا جمهوری اسهالی . پاینده ملت ازادیخواه ایران . نابود باد دولتهای حامی این حکومت اسهالی .
سه‌شنبه 30 تیر 1388

naval - ایران - اهواز
نگران نباشید.چند وقت دیگه اکسیژن تنفسمون هم Made In China میشه. :-))
سه‌شنبه 30 تیر 1388

IranBozorgMehr - ایران - اهواز
zorro.ir - ایران - تهران کاشکی یکی پیدا میشد شناسنامه انتر را نگاه میکرد ببینه صادره از گرمسار چین هست یا نه من شک دارم ایرانی باشه چون شکل ما که نیست. مرگ بر جمهوری اسلامی کمونیستی. لول زدی توی خال حکومت سرتا پا دست نشانده است. از عراق، لبنان، سوریه و این احمقی نزاد هم که از مغولها هست مرگ بر اسلام، چه فاشیسم، چه غلام مرگ بر مسلمان، چه کنیز چه امام
سه‌شنبه 30 تیر 1388

irani1 - المان - هانوفر
مرگ بر رژیم کثیف اخوندی.مرگ بر خامنه ای رذل و مجتبی حروم لقمه واحمقینزاده. مرگ بر هم پیمانان دژخیمتان
سه‌شنبه 30 تیر 1388

rezashah - استرالیا - سیدنی
zorro.ir - ایران - تهران انتری ساخت کشورهای مشترک منافع است.چند نفری درستش کردن در 9ماه
سه‌شنبه 30 تیر 1388

ARIYA_TEHRAN - ایران - تهران
چرا دختراشونو نمیفرستن؟
سه‌شنبه 30 تیر 1388

behzad london - انگلستان - لندن
اصلش که یهودیه. همه می دانند!!
سه‌شنبه 30 تیر 1388

behzad london - انگلستان - لندن
اصلش که یهودیه. همه می دانند!! اقای (زورو)ایران.تهران-- جمهوری اسلامی که کمونیست نیست.فاشیسته!!
سه‌شنبه 30 تیر 1388

azadi - ایران - کرج
بزرگواران تا انجایی که ممکن است کالاهای چینی را تحریم کنید و فقط در صورت اجتناب ناپذیر بودن کالای چینی بخرید البته میدانم که کمی سخت هست ولی حتی المقدور و حتی الامکان سعی کنید. کالایی که هم نمونه چینی دارد و هم نمونه ایرانی و یا غیر چینی از غیر چینی ان خریداری کنید. سپاس
سه‌شنبه 30 تیر 1388

ehsasoeshgh - گوتنبرگ - سوئد
مرگ بر جمهوری اسلامی از نوع چینیش
سه‌شنبه 30 تیر 1388

irani1 - المان - هامبورگ
کور کور را میجوید اب گودال را.هردو دیکتاتورند مرگ بر اسلام و کمونیست.
سه‌شنبه 30 تیر 1388

bahram55 - نروژ - ریوان
درود دوست عزیز. اتفاقاحرف شما منطقی است .این گوساله عنتر نشان از تخم و ترکه همان چنگیز است که در گرمسار فسیل شده و حالا با تکنولوژی جدید هیکل ..ش را باچند نیم سوز .......حال دادند واز راه دور کنترل میکنند.خوب معلوم که نژاد اریائی هم خوشگل هم با حال . عنتری نژاد اسمش رو خودش .کله ابا و اجدادشون سگ ...دم ایرانی ها ی اصیل گرم
سه‌شنبه 30 تیر 1388

saraItaly - ایتالیا - رم
مرگ بر روس و چین >>> یاور خائنین
سه‌شنبه 30 تیر 1388

bidad-zamane - آلمان - کلن
مرگ بر حزب الله و مریدانش .
سه‌شنبه 30 تیر 1388

saraItaly - ایتالیا - رم
راستی چرا {{{ عسکر اولادی یهودی زاده تازه مسلمان }}} در ایران نیست ؟ شاید رفته هماهنگی های لازم رو با نتانیاهو بکنه و برگرده و بهشون دلداری بده که نترسین حکومت ما یهودیها تازه توایران شروع شده . مردم عزیز ایران ٬‌براتون جالب نیست که تمام بازار ایران بدست یک یهودی زاده اداره می شود ؟!
سه‌شنبه 30 تیر 1388

saraItaly - ایتالیا - رم
zorro.ir - ایران - تهران صادره از گرمسار اسراییل هست . ماموریتش هم نابودی ایران هست. راستی جناب lt;<حبیب الله عسکر اولادی یهودی زاده تازه مسلمان شده gt;>> تو فرشته آپارتمان و زمین متری چند هست ؟چون شما مالک بسیاری از زمینها و آپارتمانها و باغ های بسیار گرانقیمت در فرشته ( تهران ) می باشید بنده این سوال رو پرسیدم ! (-: یک مسئله دیگر : بر طبق شریعت یهود، هر شخصی که از مادری یهودی متولد شده باشد یهودی محسوب می شود. بر اساس قانون «بازگشت» که در اسراییل اجرا می شود هر کس که از مادری یهودی متولد شده باشد شهروند اسراییل محسوب می شود و دولت اسرایییل در صورت تمایل چنین فردی، موظف است تسهیلات را برای مهاجرت او به اسراییل فراهم کند. با توجه به نکات بالا ٬ حبیب الله عسکر اولادی که شهروند اسراییل است در ایران چه میکتد؟! حبیب الله جان ٬‌ببخشید من اسم یهودیتون رو نمی دونم ! برای همین می گم حبیب الله ٬‌اسراییل که خیلی بهتره واسه چی اینجا موندی ؟ ای پدر سوخته دلت نمی یاد از پولهات بگذری ؟ یا تو هم مثل بقیه یهودیهای تازه مسلمان شده ٬‌درصدد نابودی ایران هستی ؟ راستی یادم رفت بهت بگم پولهاییی را که به قیمت نابودی اقتصاد و زندگی و له کردن مردم ایران بدست آوردی نری یه وقت تو اسراییل سرمایه گذاری کنی ها ! چون بوی جنگ میاد ضرر می کنی .
سه‌شنبه 30 تیر 1388

es_amini - آمریکا - لافایت
بابا نگران نباشید. تو آمریکا هم همه چی چینی شده. فروشگاههای والمارت که بیشتر خریدها از اون انجام میشه لوازم چینی رو میفروشه. چین تمام دنیا رو داره قبضه میکنه.
سه‌شنبه 30 تیر 1388

saraItaly - ایتالیا - رم
فکر می کنم این آغای lt;< حبیب الله عسکر اولادی یهودی زاده تازه مسلمان شده gt;>> 30 سال هست که داره بودجه سنگین با ارقام نجومی جنگهای اسراییل رو از جیب ملت بیچاره ایران ( بازار ) تامین میکنه . ای ولللللل ...این ایرانی ها با اونهمه ادعای هوش و ذکاوت ٬‌ببین چطور هم بودجه چند میلیارد دلاری اسراییل و جنگهاش رو میپردازن و هم بسیار جانانه در تامین کردن هزینه های حزب الله لبنان در تلاشند !!! معلومه حبیب جون شما یهودی ها خیلی باهوش تر هستین که سی سال یک کلاه گشاد گذاشتین سر این ایرانی های به اصطلاح باهوش !‌راستی زمینهای فرشته متری چنده ؟نمی خوای بندازیش تو بورس ؟ حتما یه خبری بده
سه‌شنبه 30 تیر 1388

saraItaly - ایتالیا - رم
lt;<<آغای حبیب الله عسکر اولادی یهودی زاده تازه مسلمان شده gt;>> ( حالم به هم خورد چه اسم و فامیلی عجیب غریبی داره این مردک معلومه کاملا ساختگی هست ) نکنه شما در طول این 30 سال که همه بازار ایران رو قبضه کرده اید ٬‌بودجه چند میلیارد دلاری جنگهای اسراییل رو از جیب مردم بدبخت ایران ( بازار ) تامین می کردید و همچنان هم این کار را انجام میدهید ؟؟ مردم ایران مثلا فکر میکنند که خیلی باهوش و زرنگ هستند!! در طول این سی سال ٬ دقیقا از جیب ملت نه چندان باهوش ایران ٬‌هم هزینه های جنگهای پرخرج اسراییل تامین شده است و هم هزینه های تشکیلات عریض و طویل حزب الله . چه جالب .... خوب حبی جون نگفتی زمینهای فرشته متری چنده ؟
چهار‌شنبه 31 تیر 1388

khooroos - امارات - دبى
حتما میدونید که همین جند وقت بیش هزاران نفر در جین به دلیل خوردن شىر و مشتقات مسموم ان مردند!! و مدت زیادى هست که محصولات غذایى جینى رو دیکه در بیشت کشوراى دنیا ممنوع کردن- اینقدر که ضرر داره براى سلامتى
چهار‌شنبه 31 تیر 1388

tehrangeles - آمریکا - لس آنجلس
es_amini - آمریکا - لافایت والمارت که چیزی نیست کاستکو و ایکیا بری بیشتر لوامش ماله چین هست
چهار‌شنبه 31 تیر 1388

SOHRAB-IRANZAMIN - دبی - دبی
جمهوری اسلامی مانند زن بدکاره ای ست که در اغوش روسیه-چین- .....میدهد.قا بل توجه الله مدینه بی غیرت
چهار‌شنبه 31 تیر 1388

eslahtalab - ایران - تهران
زورو جان شما اصلا می دونی کمونیست چیه؟ عزیزم برو اطلاعاتتو زیاد کن حیف کمونیست که پشبند جمهوری اسلامی بیاد!
چهار‌شنبه 31 تیر 1388

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.