پیشنهاد تعویق حج برای مقابله با شیوع آنفلوآنزای خوکی
پیشنهاد تعویق حج برای مقابله با شیوع آنفلوآنزای خوکی
مفتی مصر امکان تعویق در اجرای مراسم حج را مطرح کرده است |
یک مقام ارشد مذهبی در مصر امکان تعویق در اجرای مراسم حج به دلیل آنفلوآنزای خوکی را مطرح کرده است.
شیخ علی جمعه، مفتی جمهوری مصر، گفته است که در صورتیکه برای جلوگیری از شیوع بیماری آنفلوآنزای خوکی لازم باشد، می توان سفر به مکه برای برگزاری مناسک حج را برای مدتی به تعویق انداخت.
این مفتی مصری خواستار اجماع مراجع دینی جهان اسلام و صدور فتوایی مشترک در باره تعویق در سفر به مکه و زمان مجاز برای به تعویق انداختن اجرای این مناسک شده است.
شیخ ابراهیم نجم، از مشاوران مفتی مصر، در مصاحبه ای با بی بی سی گفته است که اگر سازمان بهداشت جهانی هشدار در مورد شیوع بیماری آنفلوآنزای خوکی را از درجه پنج به درجه شش افزایش دهد، باید نظر فقهی شیخ علی جمعه را مورد توجه جدی قرار داد.
هشدار درجه شش در زمان خطر بروز همه گیری یک بیماری واگیردار و مهلک در سطح جهان اعلام می شود و تمامی کشورها را ملزم می کند به اقدامات مشخصی برای جلوگیری از گسترش بیماری دست بزنند.
تعطیل مراکز عمومی و منع اجتماع افراد از جمله تدابیری است که در چنین شرایطی به اجرا گذاشته می شود.
تا کنون حدود پنجهزار مورد ابتلای به بیماری آنفلوآنزای خوکی در نقاط مختلف جهان گزارش شده و سازمان بهداشت جهانی خطر شیوع این بیماری در سطح جهانی را درجه پنج اعلام داشته است.
در عین حال، مواردی از بیماری آنفلوآنزای خوکی در مصر گزارش نشده اما اوایل ماه جاری، دولت این کشور دستور مصادره و کشتار گله های خوک را صادر کرد و دلیل آن را پیشگیری از بروز احتمالی این بیماری در خوکداری ها و انتقال به انسان عنوان کرد.
اجتماع دو میلیونی
در زمان حج هزاران زایر از سراسر جهان در مکه و مدینه اجتماع می کنند |
در مراسم سالیانه حج تمتع حدود دو میلیون نفر از کشورهای مختلف جهان در مدینه و مکه اجتماع می کنند و در نتیجه، امکان انتقال بیماری های واگیردار از زایران مبتلا به دیگران وجود دارد.
حج تمتع از جمله واجبات دین اسلام است و فرد مسلمان موظف است در صورت داشتن شرایط لازم، دست کم یک بار در طول زندگی خود مناسک حج را در زمان معین در مکه برگزار کند.
در عین حال، بسیاری از مسلمانان در اوقات دیگری از سال هم برای زیارت اماکن مذهبی عربستان و اجرای مراسم غیرواجب حج عمره به مدینه و مکه سفر می کنند.
پیشتر از قول برخی مقامات مذهبی مصر گزارش شده بود که در صورت وجود خطر انتشار ویروس آنفلوآنزای خوکی، خودداری از سفر به مکه برای مراسم حج عمره قابل توصیه است.
همچنین، منابع مذهبی در برخی دیگر از کشورهای اسلامی نیز خودداری از عزیمت به حج عمره و امکان تعویق در اجرای حج تمتع را مطرح کرده و برخی از آنان از مقامات کشورهای خود خواسته بودند تا به منظور جلوگیری از انتشار آنفلوآنزای خوکی، مانع از عزیمت زائران به مکه شوند.
در مقابل، این نظر مطرح شده است که نباید در مورد منع سفر حج به صدور فتوا متوسل شد زیرا خودداری از سفر به مکه تصمیمی شخصی است و هر فرد مسلمان در صورتی که چنین سفری را برای خود یا سایرین زیانبار بداند، باید از دست زدن به آن خودداری ورزد.
تا کنون مواردی از ابتلای به بیماری آنفلوآنزای خوکی در عربستان مشاهده نشده است و مقامات دولتی و مراجع ارشد دینی این کشور نیز در این زمینه ابراز نظر نکرده اند.
|
|
|
|
|