نتیجه رفراندم یکشنبه در برلین: مذهب پایه ارزش های اخلاقی نیست

نتیجه رفراندم یکشنبه در برلین: مذهب پایه ارزش های اخلاقی نیست

دو روز پیش اتفاقی در برلین افتاد که بسیاری را در آلمان غافلگیر کرد. در یک رفراندم رسمی که با فشار کلیساها و محافل نزدیک به آنها در برلین برگزار شد، مردم شهر بر علیه ارایه مجدد مذهب به عنوان درس اجباری در مدرسه ها رای دادند. در مدرسه های برلین درس مذهب اختیاری شده است و به جای آن از کلاس هفتم تا دهم درس Ethic (علم اخلاق) به عنوان درس اجباری تدریس می شود. در مخالفت با درس اتیک کلیساها، حزب حاکم دمکرات مسیحی، شخص خانم آنجلا مرکل، صدراعظم آلمان (که خود کشیش زاده است) و شماری از دیگر شخصیت ها در جنبشی خواهان رفراندم برای اجباری شدن درس مذهب در مدرسه ها شدند. این همه پرسی دو روز پیش، 26 آوریل 2009 برگزار شد و به شکست سنگین و غیر قابل انتظار پیروان آن انجامید. از 2،4 میلیون نفر شرکت کننده در رای گیری تنها 350 هزار نفر به اجباری سازی درس مذهب در مدرسه رای مثبت دادند. با این حساب حتی مسیحی هایی که خود عضو رسمی کلیسا هستند و در برلین تعدادشان به 1،5 میلیون نفر می رسد، نیز رای مثبت نداده اند. و این گویای بسیار چیزهاست.

در فارسی برخی هم اتیک را (از واژه یونانی ethos به مفهوم آداب و رسوم می آید) به “اخلاق” برگردانده اند و هم moral را. در حالی که این دو تفاوت کیفی دارند. اتیک “علم اخلاق” است و شاخه ای است از فلسفه کاربردی. در این راستا اتیک به آنچه که “اخلاق هنجاری” می توان آن را نام نهاد، به آن رفتاری می پردازد که “درست” است و ریشه های جامعه شناختى، زیست شناسى، روان شناسى و تاریخى آن را بررسی می کند. در این راستا اتیک ارزش های نوین بر اساس نیاز جامعه به وجود می آورد یا دست کم پایه های فکری آنها را ترویج می دهد.

Moral بیشتر اخلاق رایج است و آن چه که در هر جامعه ای عرف است و این می تواند در جامعه های مختلف متفاوت باشد. عرف هیچ گاه به ریشه نمی رود، چیزی را به سوال نمی کشد و به ویژه خود را هیچ گاه نقد نمی کند. یک مجموعه از چیزهای “خوب” و “بد” دارد و بسته به فرهنگ محلی “حرام” یا “حلال”، “مستحب” یا “مکروه” هستند. به چرایش کاری ندارد و گاه جلوی زیر سوال بردن آن را نیز می گیرد و این روشی است که همه مذهب ها همواره پیش گرفته اند.

در فرهنگ های اروپایی برخی اوقات moral با اخلاق دوگانه نیز مشابه گرفته می شود و بار منفی پیدا می کند. در حالی که اتیک بار مثبت دارد.

بیش از این نمی خواهم به این تعریف بپردازم که نه جایش اینجاست و نه من مرجع بررسی این مورد. نوشته های بسیار خوبی در باره اتیک وجود دارد که می توان به آنها پرداخت.

انتظار از اتیک این است که به انسان یک نظام ارزشی و یا به بیان دیگر ابزار لازم برای تشخیص “خوب” و “بد”، “درست” و “نادرست” را در رفتارها و دوراهی ها بدهد. این نظام ارزشی نمی تواند و نباید سنگ خارا باشد و باید همواره خود را با نیازها، دستاوردهای تمدن بشری و تعریف های جدید به روز کند. اگر پنجاه سال پیش آلوده سازی محیط زیست و گرمای زمین، مصرف بی رویه ثروت های طبیعی (آب، گاز، نفت، جنگل و غیره) برای کسی اهمیتی نداشت، امروز این چیزها “بد” و “نادرست” و حتی “ممنوع و قابل مجازات” شناخته می شوند. دیگر چیزها چون “حقوق بشر”، دمکراسی”، “کرامت انسان”، “حقوق حیوانات” و بسیاری مقوله های دیگر همگی دستاوردهای اتیک و برپایه تمدن بشری هستند. moral و برگردان فارسی آن به عنوان “اخلاق” چنین دستاوردی نمی تواند نشان دهد.

پایه این ارزش ها را اتیک می نهد و دیگر مدعیان ارزش ها اگر هم در گذشته چنین جایگاهی داشتند (که در آن تردید جدی است)، دیگر جنین جایگاهی ندارند. اتیک به آن ارزش هایی که ادیان به وجود آورده اند نیز می پردازد. اما مذهب ها همگی در تاریخ خود چنان بخش های سیاه و “گناه آلودی” دارند که دوره هایی که یکایک آنها اگر هم در خدمت پیشرفت بوده اند، اکنون رنگ باخته است و انسان امروزی دیگر جایگاهی برای آنها به عنوان مرجع اخلاقی قایل نیست. کلیسای کاتولیک با بیش از هزار سال تاریخ سرکوب اندیشه و علم، جنگهای صلیبی بر علیه مسلمانان و یهودیان، سوزاندن زنان و غیره، کلیسای پروتستان با اندیشه بنیادگرا، کالوینیسم، آنگلیکانیسم، دین یهود با نژادپرستی و تبعیض نهفته در “قوم برگزیده”، اسلام با سرکوب آزادی دگراندیشان، مقاومت با نوگرایی و اصرار بر درستی ارزشهای 1400 سال پیش،  خشونت رفتاری با هرگونه انتقاد و تمام آنچه که امروز شاهد آن هستیم و همه دین های دیگر، هیچ کدام جایگاهی در تعیین ارزشها و هنجارهای اخلاقی مورد نیاز جامعه امروز ندارند، حتی اگر این یا آن رفتار و عقیده مذهبی شان در راستای یک ارزش اخلاقی باشد. آنها به وجود آورنده ارزش های جدید بر پایه نیازهای جامعه امروز نیستند.

برای من روشن است که تا همین جا نیز انتقاد پیروان این دین ها که نام بردم، را به خود می کشم ولی اینها در باره دیگر ادیان و فرقه ها، کلیسای ارتدکس، بهاییت، شاهدان یهوه، آیین زرتشت و آنچه که به عنوان دین های شرقی نامیده می شود، نیز صادق است. همه ادیان و اندیشه های نزدیک به آنها در یک مورد مشترک هستند و آن اصرار بر اصالت گذشته و بهتر بودن آن از حال و آینده است. از دید آنها در گذشته همه چیز بهتر و سالم تر بوده و اخلاق بیشتر حاکم بوده است و همین از جمله دشواری های آنهاست که قادر به نوگرایی نیستند. از این رو اگر هم در گذشته در اینجا یا آنجا به پیشرفت یاری رسانده اند (چون گسترش علوم پایه در اسلام، رشد سرمایه داری در شرایط پوریتانیسم مسیحی، رشد اندیشه دمکراسی در ادیان هندی، رشد برخی از شاخه های علوم درکلیسای کاتولیک و غیره) در آنجا نیز این یاری آگاهانه نبوده بلکه همسویی غیرآگاهانه بوده است. شاید برخی بیایند و ایراد بگیرند که این یا آن تاثیر مثبت را ندیده ای و یکسویه رفته ای. این گونه نیست. ادیان در جاهایی اگر نقش مثبت نیز داشته اند، بر پایه آگاهی و شناخت نبوده بلکه بر پایه “حرام” و “حلال” و “بهشت” و “جهنم” بوده و از اینرو تداوم نداشته و پایدار نبوده است و در بهترین حالت به محدوده جغرافیایی خویش محدود مانده است. وگرنه چرا باید برای حفظ “ارزش” های مذهبی به پلیس و شلاق و خشونت متوسل شد؟ در حالی که همین انسان امروزی که گشت ارشاد و پلیس و متوعین و طالبان و گیس درازان یهودی و مورمون و غیره می خواهند به زور وادارش کنند که به “ارزش” ها حاکمان مذهبی گردن نهد، آزادانه و بدون هیچ گونه کتک و شلاق نگران آب شده یخ های قطبی، آلودگی محیط زیست، صلح جهانی، فقر و گرسنگی، افزایش جمعیت، برابری حقوق بدون توجه به نژاد، جنسیت، دین و اندیشه و ملیت، حقوق حیوانات وغیره است و در همین سالها دستاوردهای بسیار زیادی را سبب شده است (به عنوان نمونه حقوق حیوانات برای زندگی در شرایط مناسب با نوع آنها در قانون اساسی آلمان تضمین شده است. این تفاوت است که باعث شده مذهب اهمیت خود را در جامعه از دست بدهد چون هیچ گونه پاسخی برای این دشواری های بشر امروزی ندارد و در بسیاری جاها حتی خود مانع حل مشکل نیز هست؛ چون ممنوعیت طلاق و ممنوعیت جلوگیری از بارداری در کلیسای کاتولیک که مسبب بدبختی، فقر، فحشاء و افزایش جمعیت در آفریقا، آمریکای لاتین و چند جای دیگر است. برخی از دین ها کار را به جایی رسانده اند که بسیاری راه حل مشکل را در از بین بردن ادیان می بینند.

این بحث را می توان بسیار ادامه داد و کتاب های بسیاری در این باره وجود دارد. در چنین شرایطی چون رفراندم برلین این بحث دوباره آشکار می شود و به روشنی می توان این درگیری فکری مذهب ها با دنیای امروز را دید.

مردم برلین در چنین فضایی در این رفراندم شرکت کردند و این نتیجه را نشان دادند. در برلین درس اتیک کماکان اجباری و مذهب درس اختیاری خواهد بود. این که در فرانسه کاتولیک اکنون بیش از 60% مردم به هیچ دینی اعتقاد ندارند و اسپانیا و ایتالیای جایگاه واتیکان نیز در همین راه هستند، این که همین ایران خودمان از سوی بسیاری از پژوهشگران به عنوان کشوری با درصد سکولاریسم بالا و اعتقادات مذهبی سست نسبت به تمام کشورهای منطقه تخمین زده می شود، هیچ کدام بدون دلیل نیست.

همین امروز، چند ساعت پیش  پاپ اعظم، جناب راتسینگر که بر خود آن نام قلابی و عجیب و غریب “بندیکت شانزدهم” را نهاده است، پس از سه هفته که از زلزله آکیلا در ایتالیا می گذرد، از آنجا بازدید کرد. گمان می کنید او در آنجا به مردمی که همه چیز خود را از دست داده اند، چه گفت؟ گفت: “حضور من در اینجا نشانگر این است که خدا شما را فراموش نکرده است.” چنین تکبری تنها از امثال او می تواند بر آید. حدود دو سال پیش نیز او از “گوسفندان گم گشته” خود خواسته بود که به زیارت “امامزاده” ای در دهی به نام “لور” در فرانسه بروند. او گفته بود که هر کس یک بار به زیارت آنجا برود، تمام گناهانش تا آن لحظه بخشوده خواهد شد. جمکران سلام می رساند.

منبع : وبلاگ آقا اجازه

محسن ریش سرخ - ایران - شهررضا
خاک عالم بر سرشون. اینها همون اصحاب النار هستن که در آتش جهنم می سوزند. عدم اعتقاد به مذهب راه رو برای هر گناهی باز میذاره.
چهار‌شنبه 9 اردیبهشت 1388

shanul - المان - هامبورگ
افرین به این ملتی که ایستادگی می کنند در برابر اخوندهای مسیحی و این
مسیحی های فریبکار را همان در گوشه کلیساها نگه می دارند.
جای اخوند مذهبی از هر نوع ان چه مسلمان و چه مسیحی و... در فقط عبادتگاهای خودشان است اینطوری احترام خود را نیز در بین مردم نگه می دارند!!
چهار‌شنبه 9 اردیبهشت 1388

mitra20000 - ایران - اصفهان
ای کاش درسهای بی محتوایی مثل قرآن و عربی هم در مدارس ایران اختیاری می شد. همچنین در دانشگاه ها هم دروس بی ربطی مثل تاریخ اسلام و اخلاق اسلامی و وصیت نامه امام و انقلاب اسلامی و معارف اسلامی و قرآن حذف می شدند.
چهار‌شنبه 9 اردیبهشت 1388

alireza.ch - سوییس - نوشاتل
زنده باد آلمان
چهار‌شنبه 9 اردیبهشت 1388

farzande koroshe kabir - ایران - تهران
درود بر مردم برلین. امیدوارم این گونه رفراندوم ها در ایران ما هم برگزار بشه. دیگه با بالارفتن علم و سواد و آگاهی مردم دنیا چیزی به اسم دین رنگ باخته. قطعا یزدان پاک هم از دیدن این همه گناه که به اسم اون و به نام دین انجام میشه از ما آدمیان ناراحته. تا حالا فکر کردید که چرا دین فقط در بین مردم فقیر و بیسواد و اکثر ناآگاه پر رنگه؟؟‌ مارکسیسم معتقده که مردم فقیر برای این که بر آلام خود مرهمی بگذارند و با هم متحد باشن پدیده ای به اسم دین رو به وجود آوردند. و به معنای واقعی دین افیون توده هاست. البته اعتقاد نداشتن به دین با خدا فرق می کنه. وجود خداوند مهربان دلیلی بر حقانیت این ادیان الکی نیست. هرکس در قلبش به خدا اعتقاد داره و باید از اصول اخلاقی تعدی نکنه. ولی دین رو بیاندازید دور...
چهار‌شنبه 9 اردیبهشت 1388

Faryade_Khamoosh - آلمان - آخن
به این میگن دموکراسی و به این ملت میگن ملت فهمیده. به امید روزی که ایران و ایرانی از دام مذهب نجات پیدا کند.
چهار‌شنبه 9 اردیبهشت 1388

کاوه اهنگر - ایران - مشهد
درود بر انسانیت و دست مریزاد به نویسنده این مقاله و به امید روزی که همه انسان ها از خواب غفلت برخیزند و بجای تمسک به ایدئولوزیهای دروغ و فریب به عقل خود رجوء کنند. به همان خدایی که میپرستید برای لحظه ای خود را ازاد تصور کنید و دمی بندگی و ترس از عذاب را به فراموشی بسپارید و برای لحظه ای به این بی اندیشید که شاید هرچه میگویند و گفته اند فریبی بیش نباشد؟؟؟؟؟؟؟؟؟ به این بیندیشید که خداوند شمارا انسان افریده نه بنده؟؟؟؟؟؟ به شما عقل داده تا انسان باشید نه گوسفند؟؟؟ که نیازمند چوپان باشید!... ......اندیشمندان را اشارتی.....
چهار‌شنبه 9 اردیبهشت 1388

Faryade_Khamoosh - آلمان - آخن
دین افیون جامعه است.
چهار‌شنبه 9 اردیبهشت 1388

shad - فرانسه - نیس
در یک نظر سنجی از کاتولیکهای فرانسه انجام شده توسط CSA و لوموند دنیای مذاهب از 18 تا 25 اکتبر 2006 : 55درصد از انها اعلام کرده اند که مسیحیت را به طور ارثی کسب کرده اند. 48 درصد کاتولیکها به وجود خدا اعتقاد ندارند یا اعلام کرده اند که در این مورد چیزی نمی دانند و احتمال وجود خدا خیلی کم است. 65 درصد از کاتولیکهای معتقد به خدا به شیطان اعتقاد ندارند. 57 درصد از کاتولیکهای معتقد به خدا به ترینیته یا پدر و پسر و روح القدس اعتقاد ندارند. -------------------------------------------------- 31 درصد فرانسویها اتئیست و بدون مذهب و اگنوستیک هستند.51 درصد فرانسویها کاتولیک هستند و 48 درصد کاتولیکها به وجود خدا اعتقاد ندارند ! این تعداد را که تقریبا 25 درصد تعداد فرانسویها یا نیمی از کاتولیکهاست را با اتئیستها جمع ببندیم حاصل55 یا 56 درصد می شود. با پیشرفت علم دین و خرافات عقب نشینی می کند.
چهار‌شنبه 9 اردیبهشت 1388

Black Chador - امریکا - ولدن
بیسوادی و رشد دین یک رابطه مستقیم داره. اگر نگاه کنید دین اسلام در کشورهای عقب افتاده مخصوصا در کشورهای افریقای رشد بیشتری داره تا بین نسل درس خوانده جوانان ایران.
چهار‌شنبه 9 اردیبهشت 1388

Faryade_Khamoosh - آلمان - آخن
محسن ریش سرخ - ایران - شهررضا یه پیشنهاد: خاک عالم برسر ...
چهار‌شنبه 9 اردیبهشت 1388

punisher - ایران - شیراز
به این میگن دمکراسی / به امید روزی که تو ایران هم چنین رفراندومی برگزار بشه و نوع سیستم مملکتی مشخص شود. این خبر قابل توجه مذهبیون / که حتا مسیحیای کلیسا که تعدادشون به 1.5 میلیون نفر میرسید هم به این موضوع رای ندادند.......
چهار‌شنبه 9 اردیبهشت 1388

ARTEMIS-SW - سوئد - مالمو
درود بر ملتی که پویا و مدرن است و تار عنکبوت مذاهب را که جز اشاعه ی نفرت بین انسانها و استتاری بر خرد گرائی سودی نداشته از زوایای مغز و اجتماع می زدایند بلی غرب در این راه و ایران بلازده فرهنگ شهادت دگماتیسم افسار گسیخته از چاه جمکران گرفته تا امامزاده های ریز و درشت در افزایش!!!!!!!و اینجاست حد فاصل کشورهائی که به فراسو می نگرند و کشورهائی که روزبروز بیشتر از پیش در مرداب مذهب فرو می روند.
چهار‌شنبه 9 اردیبهشت 1388

a-h - ایران - کرمان
هر انسانی لازم است به 3 سئوال کلیدی پاسخ دهد 1) از کجا آمده ام؟ 2) برای چه آمده ام ؟ 3) به کجا خواهم رفت؟ البته خیلیها از این سئوالات فرار می کنند. و ترجیح می دهند به این سئوالات فکر نکنند و خود با پول سکس و .. سرگرم کنند ولی فرار از مرگ که ممکن نیست! پاسخ دقزق این سئوالات هم در مکتبی است که برگرفته از وحی الهی یاشد . البته ادیانی که به مرور زمان تحریف شدند و یا دچار انحطاط موضوع دیگری است.
چهار‌شنبه 9 اردیبهشت 1388

pahlvan - ایران - کرج
غرب از زمانی که مسیحیت آمیخته به خرافات و تحریف شده را کنار گذاشت پیشرفت کرد الیته فقط مادی!! ولی این امر در اسلام برعکس بود یعنی درست از لحظه ای مسلمانان ارزشهای واقعی و ناب اسلام را کنار گذاشتند هم در بعد معنوی و هم بعد مادی دچار عقب ماندگی و انحطاط شدند. تمدن اسلامی سریع ترین تمدن بود که پیشرفت کرد و تاقلب اروپا پیش رفت و د زمان خودش از همه لحاظ تولید کنند بود ( معنوی، علمی و مادی)
چهار‌شنبه 9 اردیبهشت 1388

mohsen_raja - ایران - تهران
محسن ریش سرخ - ایران - شهررضا حداقل اسم شهرتون (شهرضا) رو درست بنویس!
چهار‌شنبه 9 اردیبهشت 1388

clinik84 - سو‌ئد - استهکلم
دوستان عزیز . کسی هست که زرتشتی باشه من یک کم اطلاعات می خواستم . توی گوگل هست ولی در مورد جزییات این دین می خواستم بدونم راستش یه امتحان دارم در مورد دین هست و( اختیاری ) من هم رزتشت رو انتخاب کردم و حالا چند تا سوال دارم ممنون میشم کسی به من کمک کنه
چهار‌شنبه 9 اردیبهشت 1388

iran-padeshahi - ایران - تبریز
pahlvan - ایران - کرج اسلام چیه که تمدن داشته باشه حالا یکم از تمدنی که مربوط به اسلام باشه به ما بگو البته جهت کمک به تو اول از افغانستان شروع کنی بهتره
چهار‌شنبه 9 اردیبهشت 1388

mohsen_raja - ایران - تهران
pahlvan - ایران - کرج میشه یه کم بیشتر توضیح بدین؛اون زمانی که بزعم شما مسلمانان هنوز در بعد مادی ومعنوی دچار عقب افتادگی وانحطاط نشده بودند و احتمالا دوران اوجش هم بوده،کدام دوره زمانی هست؟
چهار‌شنبه 9 اردیبهشت 1388

bigli.bigli - ایران - تهران
عزیز دل برادر .چرا حرف بیخود میزنی.اسلام چه کاری برای علم آنجا داده .چه کاری برای انسان انجام داده.یه چند نمونه بیار که ما هم از جاهلیت در بیایم،همینطور نگو معنوی علمی‌ مادی مثل بیار تا ما هم قبول کنیم .آهان یادم نبود در زمینهٔ معنوی سنگسار رو اورد .در زمینهٔ علمی‌ باعث تولید آفتابه شده که الان هم همه موندن چجوری این رو سخته.و در زمینهٔ مادی هم یه به یه مشت اجازه داده که به نامه خدا دزدی کنن
چهار‌شنبه 9 اردیبهشت 1388

mohsen- - انگلستان - لیدز
دمشو ن گرم . به امید اینکه این اتفاق در ایران بزودی بیافته
چهار‌شنبه 9 اردیبهشت 1388

رها.مزدا - ایران - مشهد
خبر بی نظیر و مسرت انگیزی برای همه اخلاق مداران عالم بود. روزی در یکی از شبکه های تلویزیونی ، سخنرانی آقای ایکس در دانشگاه فردوسی مشهد در باب همان حمایتهای کورکورانه همیشگی از دین در حضور صدها دانشجو پخش می شد ؛ در پایان این جناب "عضو برجسته انقلاب فرهنگی!" تصمیم به پاسخ به سوالات حضار گرفت تا به سوالی به این مضمون که " آیا می توان گفت که دین و اخلاق دو موضوع جدا و منفک از همند ؟ " رسید ... عکس العمل و پاسخی که آنروز از چهره و دهان این مدافع صد آتشه دین و مذهب به اصطلاح تحصیل کرده و سرشناس بنام "انقلاب فرهنگی" دیدم و شنیدم ، تا مدتها یاعث لبخند تلخ و البته تاسف عمیقم به حال طرفداران و معتقدین پر ادعای چنین اندیشه هایی بود : ایشان در پاسخ به این سوال آن جوان پر شهامت بلافاصله سکوت معناداری کردند و سپس با لبخندی که آکنده از استهزاء و خود شیفتگی ناشی از ادعای منطق گرایی خاص چنین تیپ هایی بود ، دستی بر محاسن مبارک کشیده و گفتند : " خوب فکر میکنم پاسخ این سوال را همه می دانند ! مگر می شود که دین و اخلاق را از هم جدا در نظر گرفت ؟!!! خوب معلوم است که تا دین نباشد چیزی بنام اخلاق معنا ندارد ! ..." و من روزها است که با بخاطر آوردن آن لحظه تاریخی ! به هوش و زکاوت و منطقی که آن جناب در پاسخ بکار بردند و آن دلایل دندان شکن و زیر و زبر ساز بلا رد و بلا شک ،( بجای بقیه اش هر چه دلتان می خواهد بگذارید ....)
چهار‌شنبه 9 اردیبهشت 1388

alireza.ch - سوییس - نوشاتل
a-h - ایران - کرمان ببخشید شما برای روشن شدن مغفلین عالم از جمله ما جواب این سه سوال را بدهید.
چهار‌شنبه 9 اردیبهشت 1388

sina_jan - استرالیا - سیدنی
pahlvan - ایران - کرج کدام تمدن؟ آن اعراب بربر به زور شمشیر و نیزه تا جنوب اسپانیا پیش رفتند ولی اروپای مسیحی با قدرت تمام جلوی پیشروی انها را گرفت تا از اسپانیا هم بیرون رانده شدند. اروپاییان حتی اجازه ندادند دین اسلام در سرزمینشان گسترش یابد. عرب کی تمدن مادی یا معنوی داشت؟ همه جا با کشت و کشتار پیش رفت آنهم با قساوتی که نظیرش در دنیا به ندرت دیده میشود. پیشرفت اروپاییان تنها پس از دوران رنسانس اغاز شد. در حالیکه اعراب آن زمان در بیابانها مشغول راهزنی و ادمکشی بودند.
چهار‌شنبه 9 اردیبهشت 1388

smartrun - کاتادا - تورونتو
زندگی در اسلام پس از مرگ شروع میشود و این جهان ارزشی برای مسلمانان ندارد که تلاشی برای بهبودی آن بکنند دین درفرهنگ اصیل ایران ، به معنای اصل آفریننده بینش در هر فردی هست و هیچ ربطی به مفهوم دین دراسلام ومسیحیت و یهودیت و زرتشتیگری ندارد آدم عاقل نیازی به دین ندارد دین انسان همان عقل و درک و فهم اوست پس می بینیم که ملا ها تا چه اندازه در حرکات اجتماعی و سیاسی کشور ما نقشی تعیین کننده دارند. دلیل پر رنگ بودن و سرنوشت ساز بودن نقش آنان هم در جامعه ما، تنها ناشی از ناآگاهی و مذهب زدگی و پسماندگی توده ها بوده و هست.
چهار‌شنبه 9 اردیبهشت 1388

milupa - ترکیه - استانبول
ای کاش در ایران هم یک رفراندم دینی برگذار می شد و درس های دینی و عربی اختیاری می شد
چهار‌شنبه 9 اردیبهشت 1388

mitra20000 - ایران - اصفهان
a-h - ایران - کرمان ساده ترین و بهترین جواب برای سوالات شما: 1) از درون شکم مادرم 2) برای لذت بردن از زندگی و خوشگذرانی بدون هیچ محدودییتی 3)درون خاک و پس از چندی جز چند تکه استخوان چیزی از من باقی نخواهد داشت.
پنج‌شنبه 10 اردیبهشت 1388

pahlvan - ایران - ایران
تاریخ تمدن اسلام کاملا شفاف است. به کتب مربوطه مراجعه کنید. با نگاه به تاریخ و تمدن اسلامی و بررسی نقش و تاثیر دانشمندانی چون زکریای رازی، ابوعلی سینا و ابوریحان بیرونی در تولید و پیشرفت علوم مختلف متوجه می شویم ملل مسلمان جهان در امر دستیابی به علوم روز سرآمد تمام ملتهای دنیا بوده اند. و اگر انحراف و انحطاط مسلمانان بویژه خلفای و حاکمان آنها نبود تردیدی نیست که امروزمسلمانان از هرملتی پیشرفته تر بودند. توصیه ها و احکامی که در مورد علم اموزی و تولید علم دراسلام وجود دارد در هیچ مکتبی نیست.
پنج‌شنبه 10 اردیبهشت 1388

pahlvan - ایران - کرج
جهت اطلاع دوستان مخالف! تاریخ تمدن اسلام کاملا شفاف است با مراجعه به کتب مربوطه می توان به اوج و عظمت مسلمین در تاریخ پی برد.نگاه به تاریخ و تمدن اسلامی و بررسی نقش و تاثیر دانشمندانی چون زکریای رازی، ابوعلی سینا و ابوریحان بیرونی در تولید و پیشرفت علوم مختلف متوجه می شویم ملل مسلمان جهان در امر دستیابی به علوم روز سرآمد تمام ملتهای دنیا بوده اند. و قطعا اگر انحطاط مسلمانا بویژه حاکمان آنها و دسیسه و تفرقه های دشمنان آنها نبود ملل مسلمان امروز پیشرفته ترین ملل جهان بودند. توصیه ها و احکامی که در اسلام برای علم آموزی و تولید ( علم ، اقتصاد) وجود دارد در هیچ مکتبی نیست. البته آلرژی داشتن بعضیها به دین همیشه مانع آنها از پذیرفتن حقیقت است. اما نمی دانند نپذیرفتن آنها تنها ظلمیست که به خود میکنند و توجیهی برای خاموش کردن ندای فطرت خدادادیشان است. ولی تاکی!!! خوب می بینید نسبت انسانهای زنده به مرده یک در میلیون هم نیست. و این یعنی نیاز انسان به دین برای تعیین و تکلیف سرنوشت خود!
پنج‌شنبه 10 اردیبهشت 1388

IRAN ZAMEN - نروژ - روگنان
محسن ریش سرخ - ایران - شهررضا بچه شهر رضا.شنیدم شما ها روی دست قزوییها بلند شده اید. بچسب به همان اسلام.....که پایه تمامی گثافتکاریها در داخل ایران است.
پنج‌شنبه 10 اردیبهشت 1388

alireza.ch - سوییس - نوشاتل
pahlvan - ایران - ایران پهلوون تو که انقدر در تاریخ پر مطالعه هستی، می توانی بگویی ان درخت بارور چرا در خود عربستان حتی یک دانشمند به دنیا معرفی نکرد؟ حالا عربستان پیشکش چرا در بقیه کشورهای عرب فرهنگ چنین نمونه ای به چشم نمی خورد؟
پنج‌شنبه 10 اردیبهشت 1388

shanul - المان - هامبورگ
pahlvan - ایران - کرج عزیز رازی اصلا به اسلام معتقد نبود و محمد را پیامبر دروغگو می دانست یک کتاب رازی هم اتش زدند به نام انبیا دروغین بود اسم کتابش!!!! ابو علی سینا هم از کتب ارسطو استفاده کرد در کارش و اخوندهای اسلامی ان زمان هم با هاش مخالف بودند و حتی ریختند خونش که کتابهایش را اتش بزنند و این را بدان او در زمان خلفایی زندگی می کرد که متعصب اسلامی نبودند مثل مامون.معتصم.منصور. !! در زمان این حاکمان کتب یونانی ترجمه شد به عربی و فارسی و بوعلی از این طریق بوعلی شد! بوعلی انتقاداتی هم به نحوه خلقت هم کرده بود!
پنج‌شنبه 10 اردیبهشت 1388

ashoor - ایران - تهران
من هم کاملا مخالف تدریس باورهای دینی به کودکان هستم. یکی از دلایلم این است که چون اثبات این یا آن باور مذهبی غیر ممکن است و انسانها در این مورد نظرات کاملا متفاوتی دارند . بنابر این نبایستی ذهن کودکان را با پیش داوریها آلوده کنیم.
پنج‌شنبه 10 اردیبهشت 1388

sarab22 - المان - دوسلدورف
a-h - ایران - کرمان فعلان جواب دوستان را بده بقیه اش طلبت. فرستادهای خدا چرا فجیح و بطرز وحشتناک کشته شدند خداکه از همه چیز خبر داشت و اینده و کل هستی را افریده چرا نماینده فرستاده؟ شیطان را کی افریده؟ اگر خدا افریده قدرتش را کی بهش داده که میتواند انسانها نابود کند. البته من اعتقادی به این چرندیات ندارم .
پنج‌شنبه 10 اردیبهشت 1388

Black Chador - امریکا - ولدن
افرین و مرحبا به جوابت.
جمعه 11 اردیبهشت 1388

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.