غلامحسین کرباسچی و بازگشت به عملگرایی از یاد رفته

غلامحسین کرباسچی و بازگشت به عملگرایی از یاد رفته

غلامحسن کرباسچی شهردار پیشین تهران پس از پایان مدت ممنوعیت ده ساله اش از تصدی مسوولیت های اجتماعی به عنوان مشاور عالی مهدی کروبی به دور مبارزه برای به دست آوردن قدرت اجرایی کشور وارد شده است.

بنا بر حکم دادگاهی در سال ۱۳۷۷ که غلامحسین محسنی اژه ای وزیر کنونی اطلاعات ایران قاضی آن بود آقای کرباسچی از تصدی مسوولیت های اجتماعی و پست های دولتی محروم شد و تنها سمت رسمی او دبیرکلی حزب کارگزاران بود. اتهام آقای کرباسچی در دادگاه سوئ استفاده مالی در شهرداری تهران بود و محاکمه او از سوی افکار عمومی در ایران بیشتر یک محاکمه سیاسی تلقی شد.

حسین باستانی روزنامه نگار در پاریس می گوید "نقش موثر آقای کرباسچی در تشکیل حزب کارگزاران و آنچه حمایت شهرداری از حضور محمد خاتمی در انتخابات از سوی جناح راست تلقی شد باعث شد تا جناح های طرفدار اکبر ناطق نوری رقیب آقای خاتمی در انتخابات ریاست جمهوری فعالیت های شهرداری را مورد پرسش قرار دهند."

فاصله گرفتن آقای کرباسچی از آقای خاتمی نشانه از آشکار شدن انتقاداتی است که به گفته اکبر منتجبی روزنامه نگار در تهران پیش از این در جلسات خصوصی مطرح می شد. آقای منتجبی می گوید "انتقادات آقای کرباسچی هم معطوف به عملکرد همراهان محمد خاتمی است که از نظر آقای کرباسچی سیاست زده و به دور از تدابیر اجرایی است و هم معطوف به شخصیت آقای خاتمی است که مردد توصیف می شود."

افزون بر این نزدیک شدن غلامحسین کرباسچی به آقای کروبی از نظر اکبر منتجبی نشانه تمایل آقای کرباسچی به نشان دادن خود به عنوان چهره ای پایبند به نظام جمهوری اسلامی و تجدید موقعیت خود در دستگاه اجرایی کشور است چرا که برخلاف تردید هایی که در جناح هایی از حاکمیت نسبت به پایبندی برخی از همراهان محمد خاتمی به جمهوری اسلامی وجود دارد آقای کروبی از دید آنان مورد اعتماد حاکمیت جمهوری اسلامی دانسته می شود.

غلامحسین کرباسچی که در جوانی در حوزه علمیه در س خوانده است و به دلیل فعالیت در حمایت از آیت الله خمینی در زمان شاه به زندان رفته است پس از پیروزی انقلاب در ایران در دفتر نمایندگی آیت الله خمینی در ژاندارمری فعالیت داشت و تا پیش از حضور در استانداری اصفهان در که به گفته خود او به خواسته آیت الله خمینی بوده است در سازمان صدا و سیما فعالیت می کرد. آقای کرباسچی در سال ۱۳۶۸ به خواسته اکبر هاشمی رفسنجانی رییس جمهور وقت ایران شهردار تهران شد.

محمد سلامتیان تحلیل گر مسایل ایران آقای کرباسچی را بیش از یک رهبر سیاسی دارای برنامه توده ای به عنوان یک فن سالار و مدیر اجرایی مورد ارزیابی قرار می دهد که بیشتر در کنار یک رهبر سیاسی دیگر در سیاست حضور می یابد.

در سال های پیش آقای کرباسچی به عنوان یک همراه و پیرو سیاسی اکبر هاشمی رییس مجمع تشخیص مصلحت ایران شناخته می شد و به نظر آقای باستانی قرار گرفتن آقای کرباسچی در کنار آقای خاتمی به معنای فاصله گرفتن از اکبر هاشمی رفسنجانی تلقی می شود در حالی که آقای منتجبی تعارضی میان حمایت از مهدی کروبی و همراهی با آقای هاشمی نمی بیند.

سهم آقای کرباسچی در راه اندازی فضاهای فرهنگی فرهنگسرا ها در تهران و ایجاد فضای فعالیت برای هنرمندان و اهل فرهنگ و اقداماتی مانند راه اندازی روزنامه همشهری موقعیت او را به عنوان یک حامی فضای آزاد سیاسی نزد روشنفکران تثبیت کرده است و توان مدیریتی و آن چه شجاعت او در پیگیری برنامه هایش خوانده می شود او را به یک چهره مورد اعتماد نزد گروهی از مدیران ایران مبدل کرده است و شاید انتقاد او از تند روی های سیاسی و سیاسی کردن فضای جامعه از سوی طیف موسوم به دوم خردادی ها را بتوان به مشرب عملگرایانه او نسبت داد .

مشربی که در موقعیت کنونی انتخابات مسیر از یاد رفته ای را در فضای سیاسی ایرا ن دوباره پیشنهاد می کند. مشربی که پس از دومین دوره ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی تحت تاثیر فضای سیاسی دو دوره موسوم به اصلاحات و فضای دوره ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد که نوعی بازگشت به فضای ایدیولوژیک اوایل انقلاب اعلام شده است یک مشرب از یاد رفته پس از پر رنگ شدن جناح بندی ها در جمهوری اسلامی تلقی می شود.

darvish30 - مکزیک - مانزانار
دم خروس را باور کنیم یاقسم حضرت عباس را !!؟؟؟ اگه دزده پس چرا دوباره برگشته اگه دزد نبود چرا رفت .
جمعه 16 اسفند 1387

omid_aria - انگلستان - لیدز
darvish30 - مکزیک - مانزانار
واقعا راست گفتی::: دم خروس را باور کنیم یاقسم حضرت عباس را !!؟؟؟ اگه دزده پس چرا دوباره برگشته اگه دزد نبود چرا رفت .
جمعه 16 اسفند 1387

man iraniam1 - هندوستان - بنگلور
اه این که گفتن دزده ؟ چه محکومیت هم بهش ساخته انموقع ها که دادگاهشو نشون میدادند یک مرد خیلی لاغر بود که دندونای کج و کوله ای داشت الان چه لپ دراورده .
جمعه 16 اسفند 1387

razmandeh - سوئد - استکهلم
جناب کرباسچی همان بهتر بود که در همان حوزه علمیه تحصیلات خودتان را ادامه میدادی واخوند میشدی !!!اگه اخوند بودی وضع از حالا بهتر بود.لازم نبود نوچه کروبی بشی. خدا شفات بده .
جمعه 16 اسفند 1387

MA -HASTIM - سوئد - یوتوبری
ما هستیم .چهارشنبه 28 اسفندماه ساعت 9 صبح در مقابل بانکهای ملت سراسر ایران عزیز بار دیگر شاهد همدلی و هم اوائی مردمی عاشق باقلوبی لبریز از مهر و محبت بیکدیگر خواهیم بود.هستم اگر میروم گر نروم نیستم.... ما هستیم ...ماهستیم
جمعه 16 اسفند 1387

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.