روغن‌ گیاهی جای ضد آفتاب را نمی‌گیرد

روغن‌ گیاهی جای ضد آفتاب را نمی‌گیرد

در مورد آثار زیانبار آفتاب بر پوست بارها صحبت کرده‌ایم و گفته‌ایم که اشعه‌های مضر نور خورشید می‌توانند سبب تسریع و تشدید پیری و بدتر شدن برخی از مشکلات پوستی شوند، یا سبب بروز لکه‌های قهوه‌ای ناشی از آفتاب و افزایش احتمال سرطان پوست گردند و توصیه کردیم که همه گروه‌های سنی، از بچه‌ها گرفته تا بزرگ‌ترها، با یک محافظ مثل کلاه و دستکش و کرم ضد آفتاب، از خودشان مراقبت کنند.

اما بعضی ها معتقدند که ضدآفتاب‌ها مواد شیمیایی دارند، لذا تمایل دارند روغن‌های گیاهی را به عنوان ضد آفتاب استفاده کنند.

در پاسخ به این افراد متذکر می‌شوم که روغن‌های گیاهی فقط می‌توانند مرطوب‌کننده باشند و با ایجاد یک پوشش بر روی پوست مانع از خشک شدن آن شوند، ولی ضد آفتاب نیستند.

کرم‌های ضد آفتاب به خاطر فاکتور محافظ در برابر نور خورشید یعنی همان SPF، از پوست ما در برابر اشعه ی مضر خورشید محافظت می کنند، ولی روغن های گیاهی چنین خاصیتی ندارند.

از روغن‌های گیاهی می‌توان روغن بادام، نارگیل، کنجد و زیتون را نام برد. هر کدام از این روغن‌ها، به شرط اینکه خوب تهیه و کاملا تصفیه شده باشند، مصارف مناسبی دارند؛ مثلا در قدیم روغن کنجد به عنوان فرآورده زیبایی در روم استفاده می‌شده و چون کلسیم و پروتئین داشته، برای پوست آرام ‌بخش بوده است.

بهترین خدمتی که شما برای پوست و موهایتان می‌توانید انجام دهید، این است که خوب غذا بخورید، چون تغذیه سالم و مصرف میوه و سبزی و ویتامین، می‌تواند همه احتیاجات شما را برآورده کند و انواع املاح لازم نیز با گردش خون به سراسر بدن، از جمله پوست و مو می‌رسند، اما مبحث اصلی ما، یعنی استفاده از برخی از روغن‌ها، مثلا روغن زیتون به عنوان ضدآفتاب، توصیه نمی‌شود.

شاید برای روغن زیتون، خواص حفاظتی در برابر آفتاب قایل باشیم، اما چون این خاصیت در این روغن بسیار کم است، نمی‌توان آن را توصیه کرد.

قدرت جذب این روغن‌ها نسبی است و در برابر اشعه مضر آفتاب که طول موج و شدت مختلفی دارد، توانایی حفاظت از پوست را ندارند، لذا نمی‌توان ریسک کرد و مثلا با خیال آسوده از اینکه روغن زیتون به جای ضدآفتاب بر پوست مالیده‌ایم، در معرض آفتاب قرار گرفت.

دوستان عزیز، ضد‌آفتاب‌های استاندارد موجود در بازار، حاوی مواد مضر نیستند. بهتر است با اطمینان از آنها استفاده کنید. در ضمن نیم ساعت قبل از قرارگیری در معرض نور آفتاب، آن را به پوست خود بمالید تا جذب پوست شود.

از این گذشته آیا می‌دانید روغن‌های گیاهی، چرب و غیرقابل جذب‌اند و از نظر زیبایی، منظره بدی به چهره شما می‌دهند؟

بد نیست با مطالعه ی مطالب زیر، اطلاعات بیشتری درباره ی کرم‌های ضد آفتاب داشته باشید.

alileedsy - انگلیس - لیدز
حالا کی گفته میگیرد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
یکشنبه 11 اسفند 1387

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +323نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • +239سردار نائینی، سخنگوی سپاه و اسماعیل احمدی، معاون رییس سازمان بسیج، کشته شدند
  • +235پیام نوروزی یاسمین پهلوی: نوروز را به نام جاویدنامان میهن گرامی می‌داریم
  • +174پیام نوروزی شاهزاده رضا پهلوی: در سال پیش رو، رژیم ضحاکی را برای همیشه در خاک خواهیم کرد
  • +160نتانیاهو از تلاش شاهزاده رضا پهلوی برای تشکیل دولت انتقالی حمایت کرد: نیرویی مثبت برای آینده ایران است
  • +158شاهزاده رضا پهلوی:ایران، جمهوری اسلامی نیست، به زیرساخت‌ها حمله نکنید رژیم ایران را هدف بگیرید
  • +125شاهزاده رضا پهلوی: در آخرین پنجشنبه سال، بر مزار همه قهرمانان راه آزادی ایران حاضر شوید
  • +121دختر علی لاریجانی در دو پرده؛ در آمریکا و در ایران بعد از کشته شدن پدرش
  • +115مسخره کردن پیام تبریک عید فطر پزشکیان به کشورهای همسایه توسط یک عضو برجسته خاندان سعودی
  • +111کشته شدن ۱۳ نیروی بسیجی در حمله‌ای به یک ایست بازرسی در تبریز