واکنش ایران به گزارش دیدار مشاور احمدی نژاد با وزیر دفاع سابق آمریکا

واکنش ایران به گزارش دیدار مشاور احمدی نژاد با وزیر دفاع سابق آمریکا

وزیر اطلاعات ایران در واکنشی به گزارش واشنگتن تایمز دایر بر دیدار یک مشاور بلندپایه محمود احمدی نژاد با وزیر دفاع سابق آمریکا، از موضع گیری روشن درباره این دیدار خودداری کرده و تنها گفته است که "مذاکره ای رسمی" میان دو کشور انجام نشده است.

واشنگتن تایمز نوشت این دو یک رشته دیدارهایی داشته اند.

غلامحسین محسنی اژه ای روز شنبه در گفتگو با خبرگزاری مهر گفت: "معنای مذاکره کاملا مشخص و جدای از طرح برخی مباحث است. لذا تاکنون مذاکره ای با آمریکا رخ نداده است چرا که آمریکا باید رویه زورگویانه و ظالمانه خود را در جهان تغییر دهد."

"واشنگتن تایمز" یک روز پیشتر گزارش داده بود که ویلیام پری، وزیر دفاع سابق آمریکا، سال گذشته یک رشته دیدارهایی با مجتبی ثمره هاشمی، از مشاوران بسیار نزدیک محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری ایران داشته است که هدف آن بحث درباره برنامه اتمی ایران بوده است.

واشنگتن تایمز این خبر را از فردی که با این گفتگوهای پشت پرده آشنا بوده است نقل کرده است.

این فرد که نخواست از او نام برده شود تاکید کرد که این دیدارها فقط جنبه "بحث و تبادل نظر" داشته است "نه مذاکره" که هدف آن رفع ابهام از مواضع دو طرف بوده است.

اگر این گزارش صحت داشته باشد یک مجهول مهم درباره آن وجود دارد: اینکه آیا آقای پری به درخواست دولت جورج بوش این دیدارها را انجام داده است یا سایرین. آقای پری یک سیاستمدار قدیمی است که از جمله در دوره ریاست جمهوری بیل کلینتون در حل پرونده اتمی کره شمالی نقش داشت.

ایران و آمریکا هم اکنون بر سر برنامه اتمی ایران - که واشنگتن برخلاف اصرارهای تهران می گوید اهداف نظامی دارد - درگیر کشمکش شدیدی هستند و اکنون بسیاری منتظرند ببینند دولت تازه آمریکا تحت ریاست باراک اوباما چه گام تازه ای برای حل این مشکل برخواهد داشت؛ گامی که به احتمال زیاد در جهت تماس مستقیم دیپلماتیک خواهد بود.

یک سازمان غیردولتی - موسوم به پاگواش یا "کنفرانس های پاگواش درباره علوم و روابط جهانی" - نیز در چند روز اخیر گفت که تعدادی از مقام های ایرانی و آمریکایی در سال 2008 میلادی چهار بار به طور محرمانه اما غیر رسمی در اروپا دیدار کردند.

جفری باوتول، مدیر این سازمان در واشنگتن دی سی، روز جمعه در گفتگو با دفتر بی بی سی فارسی در واشنگتن تایید کرد که پاگواش در سال میلادی گذشته چهار کنفرانس محرمانه برای گفتگوی مقام های ایرانی و آمریکایی در اتریش و هلند برگزار کرد.

به گفته وی، هر یک از این کنفراس ها بین یک تا دو روز بوده و آخرین آن در اتریش برگزار شده است اما او از فاش کردن هویت مقام های ایرانی و آمریکایی که در آن کنفرانس ها شرکت داشتند، خودداری کرد.

جفری باوتول گفت که محور این گفتگوهای چند جانبه یافتن راه های بهبود رابطه آمریکا و ایران بود تا این دو دولت از شعارهای به گفته وی تحریک آمیز فراتر بروند و رابطه مثبت و سازنده ای برقرار کنند.

وزیر اطلاعات ایران در مصاحبه با خبرگزاری مهر ضمن رد انجام مذکرات میان دو کشور، احتمال دیدار مقام های دو کشور در ظرفیت غیر رسمی را رد نکرد.

وزیر اطلاعات ایران تنها به گفتن این نکته بسنده کرد که مذاکره ای رسمی صورت نگرفته است.

وی گفت: "مذاکرات نیازمند مقدمات، موخرات، انگیزه و اهدافی است و لذا تاکنون به این معنا مطلقا مذاکره ای مطرح نبوده و نیست اما اینکه احتمالا در اجلاس هایی که در برخی کشورهای جهان برگزار می شود، احیانا یک مقامی از کشورمان با فردی برخورد و احوال پرسی هم کرده باشد، شاید این اتفاق افتاده باشد و شاید هم بیافتد."

دولت بوش یک بار به طور رسمی ویلیام برنز معاون وزارت خارجه را به ملاقات چند جانبه ای در ژنو با حضور سعید جلیلی مذاکره کننده هسته ای ایران اعزام کرد.

آقای برنز که پست خود را در دولت باراک اوباما حفظ کرده است هفته جاری در نشستی در آلمان با حضور نمایندگان چهار عضو دیگر دائمی شورای امنیت سازمان ملل و آلمان برای بحث درباره سیاست این گروه - 1+5 - مقابل ایران شرکت خواهد کرد.

آنتی اسلام - ایران - اهواز
مردم ایران غیر خودی هستند. نباید بفهمند چه خبر شده!
یکشنبه 13 بهمن 1387

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • اسرائیل: «اقدامات قدرتمند و خارق‌العاده» در روزهای آینده در راه است / اعدام سه معترض در در قم
  • نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • جزئیات تماس ماموران موساد با فرماندهان نظامی ایران؛ اسرائیل چگونه بدنه امنیتی نظام را هدف گرفته است؟
  • اسرائیل حمله هوایی به بندر انزلی را تائید کرد /فرماندار انزلی: ادارات گمرک، بنادر و سازمان کشتی‌رانی هدف قرار گرفتند
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +294اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +203ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +188شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +180اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +165نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد