ناگفته های ختنه نوزادان
ناگفته های ختنه نوزادان
به گزارش گروه ترجمه سلامت نیوز، نوزادی که ختنه می شود، باید در شرایط قابل و سالمی باشد، والدینی که قصد دارند این کار را بر روی نوزاد خود انجام دهند باید در همان روزهای اول بعد از زایمان اقدام کنند. برای انجام این کار پزشک نوزاد را بر روی میز ویژه ای قرار می دهد و بعد از پاک و ضد عفونی کردن محل ، پوست را جدا می کند.
سپس با قرار دادن باند و پماد بر روی محل، از تماس آن با لباس برای مدتی جلوگیری می کند. این کار به آرامی صورت می گیرد ولی با این حال برای نوزدا دردناک است و تا مدتی او را بی قرار می کند. بی حسی موضعی تا حد قابل توجهی می تواند این درد را تسکین دهد . بنابر این از پزشک بخواهید که قبل از شروع عمل از بی حسی موضعی استفاده کند.
تصمیم گیری
ختنه کردن یک روش اختیاری است و این انتخاب شما است که نوزاد خود را ختنه کنید یا نه-البته نوزادان مسلمان واجب است که ختنه شوند و فواید فراوان این دستور اسلام نیز ثابت شده است- در اغلب موارد نیاز به اقدامات پزشکی ویژه نیست.
مطالعات علمی مزیت های این اقدام را ثابت کرده است ولی از نظر آکادمی امریکایی نوزادان ، این مزایا به اندازه کافی مناسب نیست. بنابر این آنها این تصمیم را به عهده خانواده ها می گذارند که با در نظر گرفتن مزایا و خطرات این اقدام ، دست به تصمیم گیری بزنند.
بعضی از خانواده ها به دلایل مذهبی ، اجتماعی یا فرهنگی دست به این اقدام می زنند. مسلمانان و یهودیان از قرن ها قبل این روش را برای نوزادان پسر خود انتخاب کرده اند.با این حال نوزادان پسر بسیاری از مردم امریکا نیز تحت این عمل قرار می گیرند. اما در شمال اروپا و سایر نقاط جهان کمتر رایج است. انتخاب این تصمیم بسیار مهم است . زیرا اگر به دلیل تردید والدین این کار به تعویق بیافتد ، در سالهای بعد با خطر بیشتری انجام خواهد شد.بنابر این به والدین توصیه می شود که جهت کسب اطلاع لازم در این مورد ، از همان دوران بارداری اقدام کنند و تا فرصت هست ، تصمیم گیری کنند.
مزایا و معایب این عمل
با توجه به تحقیقات انجام شده توسط آکادمی امریکایی نوزادان ، کودکانی که ختنه می شوند ، کمتر در معرض خطرات زیر هستند:
- عفونت پیش پوست
- عفونت دستگاه ادراری
- سرطان آلت تناسلی
- بیماریهای قابل انتقال جنسی
-فیموسیز یا تنگی پیش پوست ، که در مورد مردان ختنه نشده پیش می آید و پیش پوست جمع نمی شود.
خطرات جراحی
به دنبال هر عمل جراحی ،مثل این مورد خطراتی وجود خواهد داشت که در این مورد بسیار نادر و خفیف است. خونریزی و عفونت از رایج ترین عواقب ختنه است.
- آسیب آلت تناسلی: در موارد بسیار نادر امکان دارد که پیش پوست به صورت خیلی کوتاه یا بلند جدا شودو در نتیجه به صورت نامناسب ترمیم شود و نیاز به عمل یا ختنه مجدد باشد.
-تغییر در حساسیت آلت تناسلی: بعضی از افراد مدعی هستند که این اقدام باعث می شود که حساسیت این عضو از بین برود و لذا بر آمیزش تاثیر می گذارد. اما تا کنون درستی این ادعا ثابت نشده است.
-ترس از درد: بعضی از والدین تنها به خاطر ترس از دردی که قرار است نوزاد تحمل کند، از این اقدام صرفه نظر می کنند.
-ممکن است در اثر زدودن این پوست از انتهای آلت تناسلی دچار تورم شود و در نتیجه مجاری خروجی ادرار تنگ گردد که برای رفع این نقص نیاز به عمل جراحی است.
مراقبت از نوزادان ختنه شده
بعد از ختنه ممکن است محل عمل خراشیده و خونین به نظر رسد (تا ده روز).بنابراین لازم است که محل را پاکیزه نگاه دارید و هر روز با آب و صابون شست و شو دهید. لباسی که در تماس با این محل است را مرتبا تعویض کنید ، تا در اثر وجود ادرار و مدفوع دچار عفونت نشود.
اگر پزشک محل عمل را پانسمان نموده ، شما باید هر زمان که لباس کودک را تعویض می کنید ، پانسمان را نیز عوض کنید و برای جلوگیری از چسبیدن آن به محل ، از مرهم وازلین استفاده کنید. بعضی از پزشکان به جای استفاده از باند، حلقه ای پلاستیکی در محل قرار می دهند که به صورت خودکار بعد از 5 الی 8 روز می افتد. همان طور که گفته شد، عوارض این عمل بسیار نادر است و از هر 200 الی 500 مورد ممکن است یک نفر دچار این عوارض شود. ولی در هر حال کمی خونریزی و عفونت از رایج ترین این عوارض است که به راحتی درمان پذیر است.
مواردی که باید سریعا به پزشک اطلاع داد عبارتند از:
-اگر نوزاد 6 الی 8 ساعت بعد از عمل نتواند به صورت نورمال ادرار کند.
- خونریزی مداوم و قطع نشدنی
- ایجاد قرمزی و تورم در اطراف محل عمل که بعد از 3 تا 5 روز بد تر شود.
مراقبت از کودک ختنه نشده
پاکیزه نگه داشتن آلت تناسلی در این وضعیت بسیار مهم است. در هر بار حمام کردن ، محل را به آرامی شست و شو دهید. نیاز به هیچ ماده شست و شو دهنده ویژه ای برای این کار نیست.
پیش پوست برای سالها به صورت کامل بازکشیده نمی شود و نباید با فشار این کار را انجام داد. زمانی که پوست به صورت کامل جمع شد(3 سالگی) باید به کودک یاد دهید که چگونه زیر پوست را تمیز را هر روز تمیز کند و شست و شو دهد. بهتر است که این کار با عقب کشیدن پوست و سپس شست و شو با آب و صابون انجام شود.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|