نماینده ایران در اسکار ۲۰۰۹ چه فیلمی خواهد بود؟

نماینده ایران در اسکار ۲۰۰۹ چه فیلمی خواهد بود؟

در حالی که فرصت چندانی برای معرفی فیلم برای حضور در هشتاد ویکمین اسکار نمانده است، هنوز کمیته ایرانی برای معرفی فیلم ایرانی حاضر در اسکار ۲۰۰۹ تصمیمی نگرفته است.

بر اساس اعلام قبلی آکادمی اسکار، ۹۶ کشور جهان حداکثر تا روز اول اکتبر برای ارسال نماینده‌هایشان به بخش غیرانگلیسی جوایز اسکار فرصت دارند و برخی از کشورها نماینده هایشان را به اسکار معرفی کرده اند.

نامزدهای هشتاد و یکمین دوره‌ جوایز اسکار روز ۲۲ ژانویه ۲۰۰۹ اعلام می‌شوند و مراسم اعطای جوایز نیز روز ۲۲ فوریه در سالن تئاتر کداک در لس‌آنجلس برگزار می‌شود.

کمیته ایرانی برای معرفی فیلم به آکادمی اسکار امسال نیز مانند سال های گذشته با حضور نمایندگان خانه سینما و معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل شده است.

هنوز کمیته ایرانی درباره نماینده ایران در اسکار نظری مطرح نکرده است.

با توجه به این که اکران فیلم های ایران در سال جاری و سال گذشته بیشتر روی فیلم های عامه پسند متمرکز بوده و تعداد فیلم های جدی خیلی کم است، فهرستی کوچک از فیلم های ایرانی می ماند که در فاصله مهرماه سال گذشته تا امسال به نمایش در آمده اند.

فیلم هایی چون "به همین سادگی" به کارگردانی رضا میرکریمی، "اتوبوس شب" به کارگردانی کیومرث پوراحمد، "فرزند خاک" به کارگردانی محمد علی آهنگر، "پابرهنه در بهشت" به کارگردانی علیرضا توکلی، "ریسمان باز" به کارگردانی مهرشاد کارخانه، "مینای شهر خاموش" به کارگردانی امیر شهاب رضویان، "دایره زنگی" به کارگردانی پریسا بخت آور، "دیوار" به کارگردانی محمد علی طالبی و "تنها دوبار زندگی می کنیم" به کارگردانی بهنام بهزادی در این فهرست دیده می شوند.

فرزند خاک

گروهی از کارشناسان برای فیلم های "فرزند خاک" ساخته محمدعلی باشه‌آهنگر، "به همین سادگی" ساخته رضا میرکریمی، "اتوبوس شب " به کارگردانی کیومرث پوراحمد و "آواز گنجشک‌ها" ساخته مجید مجیدی شانس بیش تری قایل هستند، در حالی که هنوز فیلم "آواز گنجشک ها" در ایران اکران نشده است و نوبت اکران آن از عید فطر شروع می شود که برای شرط حضور در اسکار که اکران یک هفته ای در فاصله ۱۰ مهر ۸۶ تا ۱۰ مهر ۸۷ است، چند روز کم دارد، هر چند که ظاهرا نمایش عمومی این فیلم در هند از اول مهر آغاز می شود.

کمیته ایرانی معرفی فیلم برای اسکار اگرچه با حضور نمایندگان خانه سینما تشکیل می شود، اما تجربه یکی دو سال اخیرنشان داده است که مسایل دیگری به جز ضعیف و قوی بودن فیلم نیز در این انتخاب تاثیر دارد.

سال گذشته نیز از میان فیلم های مختلفی که وجود داشت، "م مثل مادر" به کارگردانی رسول ملاقلی پور انتخاب شد که به نظر منتقدان بیشتر مسایل عاطفی در انتخاب آن تاثیر داشت.

به همین سادگی

در میان کارگردانانی که فیلم هایی در این فهرست دارند، مجید مجیدی سابقه حضور در اسکار را دارد و پرافتخارترین فیلم ایرانی در اسکار در کارنامه اوست. او تنها کارگردان ایرانی است که سابقه نامزدی بهترین فیلم غیر انگلیسی زبان را در اسکار دارد.

گذشته از این، مجید مجیدی یکی از کارگردانان مورد علاقه دولت به شمار می رود. همین باعث می شود که انتخاب "آواز گنجشک ها" محتمل ترین انتخاب برای معرفی به اسکار باشد، مخصوصا که این فیلم از جشنواره ونیز نیز یک خرس نقره ای برای سینمای ایران به ارمغان آورده است و در جشنواره های مختلف حضور داشته و برایش اکران گسترده ای در کشورهای مختلف تدارک دیده شده است.

اگر کمیته انتخاب روی فیلم مجیدی اصرار داشته باشد و ان را واجد شانس بداند،احتمالا تغییراتی در اکران آن صورت خواهد گرفت.

"به همین سادگی" به کارگردانی رضا میرکریمی نیز یکی از فیلم هایی است که حضور زیادی در جشنواره های مختلف بین المللی داشته است واز نظر موضوعی مورد توجه منتقدان بوده و منتقدان نزدیک به حکومت نیز از آن استقبال کرده اند.

" به همین سادگی" نیز در کنار جوایز و حضور گسترده بین المللی، در جشنواره فیلم فجر نیز بیش ترین جایزه را از آن خود کرد.

اتوبوس شب

"فرزند خاک" به کارگردانی محمد علی آهنگر اگرچه به جنگ می پردازد و نگاهی تازه به جنگ دارد و با مشاوره جواد شمقدری، مشاور فرهنگی رییس جمهور ساخته شده، با استقبال منتقدان هم رو به رو شده است. با این همه این فیلم هنوز حضور موثری در جشنواره های جهانی نداشته است.

"اتوبوس شب " نیز فیلمی است درباره جنگ که در جشنواره های مختلف جهانی حضور زیادی داشته و جوایزی را به ایران آورده است. این فیلم اگرچه فیلمی خوش ساخت و موفق است و جوایز داخلی زیادی نیز کسب کرده است، اما به نظر می رسد که رویکردش به جنگ چندان مطلوب دولت نباشد و اگرچه موضوعی جهانی دارد، همین مساله احتمالا به عدم انتخابش به عنوان نماینده ایران خواهد انجامید.

محسن قوز فیش - نروژ - بدو
پیشنهاد می کنم ایرانیهای خارج نشنین برای رای اوردن بدون دردسر و خوشحالی اپوزیسون های خارج نشین فیلم 300 را معرفی کنند تا سریعتر انتخاب شود. ایرانیهای داخلی فیلمی از حاتمی کیا را بفرستند تا در شان ایران و ایرانی باشد.
دوشنبه 18 شهریور 1387

dash- ali - سوید - گوتنبرگ
محسن قوز فیش - نروژ - بدو خودت رو به یه روانپزشک معرفی کن
دوشنبه 18 شهریور 1387

sourena2008 - ایران - تهران
محسن قوز فیش - نروژ - بدو همین هست که شما می گی به هر حال دنیا سی ساله ما شماست
دوشنبه 18 شهریور 1387

nasim irani - اتریش - وین
محسن قوزفیش باسلام خدمت مسولین سایت..تاامثال تو وطن فروشان هستندعلی شیره ایی وخمینی هم موجودند..ایران تابه امروز بوده ازاین به بعدهم خواهدبود!مطمین باش شما استخوان لیسها نابودمی شوید.وطن فروشان غاصب...ممنون
سه‌شنبه 19 شهریور 1387

raha_99 - انگلیس - لندن
در فیلم سیصد چون اکثر ایرانیان ماسک به چهره دارند کارگردان عطف به شخصیت رژیم که زیر نقاب اسلام در حال نامسلمانی کردن است کرده بنا براین اصالت ایرانی را نشان نداده و مشخص است که این کارگردان سواد اطلاعاتش از ایران سی سال است . و اگر انصاف داشته باشید اسکار حق این کار گردان بیسواد و نفهم که یک دوربین مفت گیر آورده نیست .
سه‌شنبه 19 شهریور 1387

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.