گسترش سرطان پیش از رشد تومور بدخیم اتفاق می افتد
گسترش سرطان پیش از رشد تومور بدخیم اتفاق می افتد
پژوهشگران آمریکایی می گویند که یافته های آنها که در مجله "ساینس" چاپ شده، نشان می دهد که چرا برخی موارد سرطان سینه مدت ها پس از درمان بیماری، دوباره عود می کنند.
سلول های ثانوی سرطانی، یا متاستازی، عامل اکثریت موارد مرگ در افراد مبتلا هستند.
متخصصان بریتانیایی می گویند که مطالعات و کسب دانش بیشتر درباره نحوه گسترش سرطان ضروری است.
تصور پذیرفته شده در میان متخصصان به طور سنتی این بود که گسترش سرطان به سایر نقاط بدن فقط پس از مراحل پیشرفته بیماری اتفاق می افتد.
گمان می رفت که سلول های سرطانی یک جا باقی می مانند تا این که تغییرات ژنتیکی آنها را بدخیم تر کند.
سلول ها باید در عبور خود از جریان خون زنده بمانند و در محیط تازه خود رشد سرطانی داشته باشند.
در انتظار ایستادن
در تازه ترین پژوهشها در مرکز تحقیقاتی "اسلون-کترینگ" در نیویورک، به موش ها سلول های نرمال بافت سینه که طوری دستکاری شده بودند که دانشمندان بتوانند ژن های سرطانی در آنها را "روشن کنند" تزریق شد.
معلوم شد که سلول ها قادر به تردد در طول رگ ها به ریه هستند و تا حدکثر 16 هفته بدون فعال شدن "آنکوژن ها" زنده ماندند. آنکوژن ژنی است که سلول عادی را به سلول سرطانی بدل می کند.
سلول ها تا زمانی که آنکوژن ها "روشن" نشده بودند رشد شدید خود را آغاز نکردند.
محققان می گویند که با معاینه و بررسی هر مرحله از متاستاز (گسترش سلول های سرطانی در بدن)، از جمله آنها که شامل سلول های عادی است، ممکن است بتوان راه هایی برای نابودی سلول های مسئول گسترش بیماری در بدن یافت.
لیز بیکر مامور ارشد علوم در مرکز تحقیقات سرطان بریتانیا گفت: "دستیابی به اطلاعات بیشتر درباره گسترش سرطان - یا متاستاز - حیاتی است زیرا درمان بیماری بعد از گسترش آن دشوارتر است."
|