خداحافظی مردم ایران با خسرو شکیبایی

خداحافظی مردم ایران با خسرو شکیبایی

امروز از اول صبح، خیابان های متنهی با تالار وحدت تهران که تشییع جنازه خسرو شکیبایی از ان جا آغاز می شد، به خاطر ازدحام جمعیت بسته شده بود. راه بسته بود و با ماشین عبور کردن ممکن نبود.

در راه که می رفتم چهره های آشنای زیادی را می توانستم ببینم؛ عزت‌الله انتظامی، سعید راد، رضا کیانیان، قطب‌الدین صادقی، جلال‌الدین معیریان، هادی مرزبان، منوچهر آذری، ژاله علو، احمدرضا درویش، بهمن فرمان‌آرا، پروین سلیمانی، علی مصفا، حبیب رضایی، ایرج قادری، سیروس ابراهیم زاده، مسعود کیمیایی، همایون اسعدیان، رویا تیموریان، مسعود رایگان، جهانگیر الماسی، محمدرضا فروتن ، مهتاب کرامتی و....

هر چه به تالار وحدت نزدیک تر می شوم، جمعیت زیادتر است و خیابان شلوغ تر.

دیروز تقریبا صفحه اول تمام روزنامه های ایران به خسرو شکیبایی اختصاصداشت، به جز یکی دو روزنامه وابسته به اصولگرایان که معمولا اخبار هنری

را پوشش خوبی نمی دهند. عکس های بزرگ درصفحه اول روزنامه های مهم ایران به چشم می خورد و در صفحات داخلی هنرمندان بسیاری از طیف های مختلف درباره شکیبایی سخن گفته بودند. این همه پوشش خبری و واکنش به مرگ یک هنرمند در سال های اخیر بی سابقه است و فقط کسی مثل خسرو شکیبایی در ایران می توانست چنین واکنشی را برانگیزد، هنرپیشه ای که روشنفکران و قشرهای تحصیل کرده با بازی اش در هامون خاطره دارند و عامه مردم سریال های تلویزیونی موفقش مانند روزی روزگاری و خانه سبز را به یاد دارند.

جمعیت آن قدر زیاد است که انتقال پیکر خسرو شکیبایی ممکن نیست. پرویز

پرستویی که اجرای مراسم را بر عهده داشت، چند بار کوشش می کند با خواهش و تمنا مردم را پراکنده کند تا آمبولانس حامل شکیبایی بتواند بیاید.

او می گوید "اگر شکیبایی را دوست دارید ساکت باشید و مهربانی خود را نشاندهید چون ما برای شما این کار را می‌کنیم."

بالاخره پس از ساعتی معطلی ، آمبولانس حامل پیکر خسرو شکیبایی به جایگاه می رسد و مراسم شروع می شود. نخستین برنامه پس از قرآن، اجرای ترانه "بهار دلنشین " توسط حسین بختیاری است. او در توضیحش می گوید که خسرو این ترانه را خیلی دوست داشت.

برگزار کنندگان برنامه ای تدارک دیده اند و قرار است که هنرمندان دربارهشکیبایی سخنرانی کنند، اما شلوغی جمعیت برنامه از پیش تعیین شده را برهم می زند و برخی از هنرمندانی که قرار است صحبت کنند، نمی توانند.

مسعود کیمیایی، سیروس الوند و ژاله علو به خاطر شلوغی و ازدحام نمی توانند خود را به جایگاه سخنرانی و اجرای برنامه برسانند. این را پرستویی می گوید.

ایرج راد خود را توانسته به جایگاه برساند. او می گوید: متأسفانه یکی از پدیده‌های بازیگری از میان ما رفت. او از افتخارات هنر مملکت ما بود وشاید سال‌های سال برای ظهور کسی چون او باید منتظر باشیم. شکیبایی ۵۰ سال خدمت کرد و زحمت کشید که به اینجا رسید. سال ۴۸ بود که او با گروهی به همراه هادی اسلامی به اداره تئاتر آمد و نمایشنامه‌ای را به نام روسری قرمز اجرا کرد. از آن سال به بعد و تا زمان بازنشستگی، او همچنان در اداره تئاتر بود، تا اینکه به سینما رفت و در سینما افتخارات زیادی آفرید. او می خواست درباره ارزش‌های بازی شکیبایی صحبت کند که ازدحام جمعیت این موضوع را ناممکن کرد.

بعد از او نوبت به پویا شکیبایی فرزند خسرو شکیبایی رسید که از مهربانی ودوستی مردم با پدرش تشکر کرد. وضع روحی او اجازه نمی داد بیش از این حرف بزند.

بعد از او محمد حسین صفار هرندی در جایگاه قرار گرفت تا پیام محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور را ابلاغ کند که اعلام نام رئیس جمهور با هو کردن گروهی از مردم روبرو شد.

صفار هرندی کمی مکث کرد و بعد سخنرانی اش را علیرغم سر و صدای مردم، ادامه داد.

بعد از این سخنرانی ها دیگر ادامه مراسم ممکن نبود . پیکر خسرو شکیباییراهی بهشت زهرا شد و جمعیت بسیاری نیز همراهش شدند . پیکر خسرو شکیبایی به قطعه هنرمندان منتقل شد و در ازدحام جعیت زیادی که برای بدرقه اش آمده بودند، سخنرانی ها در آنجا ادامه پیدا کرد.

محمدرضا جعفری جلوه معاون سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نخستین سخنران در بهشت زهرا بود و سپس نوبت به سیروس الوند رسید تا درباره شکیبایی بگوید.

او در سخنانی کوتاه گفت: "شکوه امروز درخور و شایسته خسرو شکیبایی است. او از بازیگرانی است که در دهه ۶۰ وارد سینما شد و از بازیگران فرهیخته دیگری مانند پرویز پرستویی و رضا کیانیان دعوت کرد تا در سینما کار کنند و با این کار اعتباری برای سینما کسب کرد.

بعد از الوند، پرویز پرستویی متنی ادبی در ستایش خسرو شکیبایی خواند ونوبت به امین تارخ سخنگوی خانه سینما رسید.

او هم گفت: شکیبایی هنرمند بزرگی بود و حضور گرم مردم این نکته را ثابت می‌کند

sharagim429218 - ایران - طهرون
نوبت ما هم میشه رفیق
یکشنبه 30 تیر 1387

pofack aga - سنتا - لبت
روحش شاد
یکشنبه 30 تیر 1387

pofack aga - عن - لبت
روحش شاد ،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،
یکشنبه 30 تیر 1387

bihamta - انگلستان - لندن
من هنوز نمی تونم باور کنم که ازاین دنیا رفته هر لحظه دیالوگهای بیادماندنی فیلمهای مختلفش یادم میاد با اون صدای بینظیرش همیشه یادت با ما خواهدبود.روحش شاد
یکشنبه 30 تیر 1387

aroosa - ایران - تهران
روحش شاد و یادش گرامی باد
یکشنبه 30 تیر 1387

ashkibala - جهان - زمین
اول از همه تسلیت می گم یکی از بهترین الظه ها که من از خسرو شکیبایی یادم می آد تو فیلم مزاحم بود که امین حیایی اداش رو درمیاره و می گه : (مثل صدای خودش) شما که ادا نداری عژیژه من! ...... ولی پیام احمدی نژاد چی بوده؟ حتما گفته ؛من تسلیت می گم و از مردم می خواهم که باهم بر سر قبر خسرو شکیبایی با صدای بلند فریاد بزنید انرژی هسته ای حق ماست ..........
یکشنبه 30 تیر 1387

shaheen5115642 - امارات - دبی
وفات بزرگترین ستاره دنیای سینماروبه تمامیمردم جهان بخصوص خوانواده محترم ایشان تسلیت عرض میکنم/خسروجان همیشه درقلب شاهین هستی
یکشنبه 30 تیر 1387

shadi53 - دبی - دبی
بر دوستان رفته چه افسوس میخوری ما خود مگر خیال اقامت گزیده ایم/
دوشنبه 31 تیر 1387

tooti10 - ایران - تهران
واقعآ جای تاثر دارد من به شخصه خیلی خسرو شکیبایی رو دوست داشتم و کاراشونو قبول داشتم ... با هو کردن مردم هنگامی که اسم احمدی نژاد هم اومد خیلی خوشحال شدم لول .... روحش شاد
دوشنبه 31 تیر 1387

rastad - ایران - تهران
ضمن عرض تسلیت به خانواده محترم شکیبایی و جامعه هنری . دست همه هنرمندان درد نکنه که با افتخار هر چه تمامتر برای عزیز از دست رفته مان خسرو شکیبایی زحمت کشیدن . داشتم عکس پویا شکیبایی رو نگاه میکردم که اشک امانم نداد چقد شبیه پدر می باشد . خدا عمر با عزت به پویا شکیبایی بده امیدوارم مثل پدرش افتخاری باشه
دوشنبه 31 تیر 1387

majid14 - انگلستان - shiraz
همیشه در قلبمان جا داری.. روحت شاد
دوشنبه 31 تیر 1387

مرد شنگول - ایران - مشهد
در حیرتم از مرام این مردم پست این طایفه زنده کش مرده پرست
دوشنبه 31 تیر 1387

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.