تحصیلات هسته ای ایرانیان در هلند ممنوع شد

تحصیلات هسته ای ایرانیان در هلند ممنوع شد

رآکتور آزمایشی دانشگاه صنعتی دلفت یکی از نقاطی است که دسترسی به آن برای دانشجویان ایرانی ممنوع اعلام شده است
دولت هلند پذیرش دانشجویان ایرانی را در مراکزی که "ممکن است بتوانند درباره علوم هسته ای بیاموزند" ممنوع اعلام کرد.

وزارت خارجه هلند با صدور بیانیه ای اعلام کرد دانشگاه ها و موسسات پژوهشی این کشور حق ندارند دانشجویان ایرانی را در مکان ها یا برنامه های آموزشی که در آن دانشجویان امکان فراگیری علوم هسته ای را دارند، بپذیرند.

در این بیانیه آمده است: "مهیا کردن امکان دستیابی به آموزش های ویژه یا تحصیلاتی که بتواند به گسترش فن آوری هسته ای در ایران و توسعه سیستم های انتقال تسلیحات هسته ای کمک کند، ممنوع است."

هر چند ایران همواره اعلام کرده که هدفش از دستیابی به تکنولوژی هسته ای، صلح آمیز و تولید انرژی است، اما سرویس جهانی رادیو هلند که این خبر را منتشر کرد، در سایت اینترنتی خود عنوان کرده که تصمیم این کشور بر اساس قطعنامه سازمان ملل متحد است که از کشورهای مختلف جهان خواسته مانع انتقال دانش هسته ای به ایران شوند.

هفت ماه انتظار برای تصمیم گیری

دولت هلند تقریبا هفت ماه قبل از قصد خود برای ممنوع ساختن امکان تحصیل دانشجویان ایرانی در رشته های مربوط به علوم هسته ای خبر داده بود، اما در آن زمان وزارت فرهنگ و علوم هلند از موسسات آموزشی درخواست کرده بود فهرست دروس و رشته های فنی خود را اعلام کنند تا در باره سطح و گستردگی محدودیت های مورد نظر دولت تصمیم گیری شود.

اما اکنون هلند بطور خاص از پنج موسسه خاص و نه دوره تحصیلی دانشگاهی نام برده است که حتی ایرانیان دارای گذرنامه هلندی نیز حق شرکت در آنها را ندارند.

در بیانیه وزارت خارجه هلند از جمله این موسسات، نام نیروگاه هسته ای بورسله(Borssele) و یک رآکتور آزمایشگاهی در دانشگاه صنعتی دلفت (Deltf) برده شده است.

با این حال خبرگزاری فرانسه گزارش کرد این ممنوعیت شامل مطالعات، آموزشها، و دوره های دانشگاهی کارشناسی (لیسانس) که دوره های تخصصی علوم هسته ای به حساب نمی آیند نشده است.

این خبرگزاری همچنین به نقل از وزارت خارجه هلند ذکر کرد که این وزارت خانه تقاضا برای استثنا قائل شدن در این باره را مدنظر قرار خواهد داد.

رادیو هلند در گزارش خود متذکر شده است که هلند اولین کشوری است که چنین ممنوعیتی را وضع کرده است.

jamsil - کره - سپول
چرا/؟؟؟
شنبه 15 تیر 1387

Eteraaz - ایران - تهران
خوشبختانه علم هسته ای علمی هست که دانشمندان ما پیشرفتهای فوق العاده ای تو اون داشتند ، تا جایی که حیرت کارشناسان آژانس اتمی رو هم در پی داشته و جالب اینجاست که هیچکدام از اونها رو هم غربی ها به ما ندادند و همه بومی هستند . پس فکر نمیکنم که این کارها تاثیری در پیشرفت هسته ای ایران داشته باشه .
شنبه 15 تیر 1387

koorosh e kabir - انگلستان - ناتینگهام
اعتراض باش تا صبح دولتت بدمه با تکنولوژی و دانش روسیه و چین منظورته دیگه. اگه پیشرفتی داشتن که بدون اونها انجام میدادن این از این. دوما هنوز حادثه چرنوبیل اوکراین رو کسی فراموش نکرده. در ضمن راست میگی اگه اتفاقی هم بیافته دست امام زمان و اجداش در کاره ومشیعت الهی بوده.
شنبه 15 تیر 1387

شیراز+دوحه+لندن - انگلستان - لندن
Eteraaz - ایران - تهران واقعا اینجوری فکر میکنی؟؟؟همینهایی که اومدن و ایران رو هسته ای کردن بزرگ شد اروپا و امریکا هستن....من میشناسم و برخورد داشتم باهاشون...چند سال اینده میفهمی....
شنبه 15 تیر 1387

linuxmaster - ایران - اصفهان
خیلی وقته که به ایرانیا پذیرش نمیدن استاد خودم رو سال 2004 قبل از اینکه از تز دکترای هسته ای دفاع کنه اخراجش کردند بنده خدا مجبور شد دوباره کلی هزینه و وقت بگذاره بره استرالیا دکترا فیزیک سطح بگیره که ربطی به دانش هسته ای نداشته باشه!!!
شنبه 15 تیر 1387

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.