مرغ ها کلید درمان حساسیت در انسان هستند

مرغ ها کلید درمان حساسیت در انسان هستند

طیور نوع مشابهی از یکی مولکول های سیستم ایمنی انسان را دارند که غیرفعال است
محققان بریتانیایی برای پی بردن به راه های مقابله با حساسیت در بدن انسان به سراغ مرغ ها رفته اند.

سیستم ایمنی طیور به مولکولی غیرفعال مجهز است که به مولکول عامل بروز آلرژی در بدن انسان شباهت زیادی دارد.

محققان کینگز کالج در لندن که مشغول بررسی این شباهت هستند می گویند، امیدوار هستند یافته های آنها منجر به پیدا شدن درمانی قطعی برای حساسیت و پیشگیری از بروز آن شود.

نتیجه تحقیقات این محققان در مجله شیمی زیست شناختی گزارش شده است.

بر اساس این گزارش، سیستم ایمنی طیور دارای مولکولی به نام آی جی وای است که نوع ابتدایی مولکول آی جی ای در بدن انسان است.

مولکول آی جی ای یکی از عوامل بروز واکنش های شدید حساسیتی در مواردی مانند حملات آسمی و شوک آنافیلاکتیک است.

محققان کینگز کالج در حال بررسی علت فعال بودن آی جی ای در بدن انسان و غیرفعال بودن مشابه مرغی آن هستند.

دکتر آلکس تیلور از محققان این دانشگاه می گوید: "این مولکول مانند یک فسیل زنده است. با مطالعه درباره آن می توانیم به نحوه تکامل حساسیت ها در 160 میلیون سال گذشته پی ببریم."

به گفته دکتر رزی کالورت از دیگر محققان این گروه تحقیقاتی، هنگام بروز حساسیت در انسان مولکول های آی جی ای به شدت به گلبول های سفید متصل می شوند. این نوع اتصال در سیستم ایمنی مرغ دیده نمی شود.

به گفته جان کالارد، متخصص آلرژی، مشخص شدن علت این اختلاف می تواند به تولید داروهای جدید ضدحساسیت کمک کند.

آقای کالارد می گوید اگر راهی برای جدا کردن مولکول های آی جی ای از گلبول های سفید پیدا شود، می توان از بروز خیلی از حساسیت ها پیشگیری کرد.

در این حال به گفته دکتر برایان ساتن این احتمال وجود دارد که در گذشته های دور مولکول آی جی ای در پستانداران در واکنش به یک خطر باکتریایی دچار تکامل شده و به وضع فعلی درآمده است.

دکتر ساتن می گوید: "مشکل اینجاست که در حال حاضر پادتنی در بدن ما وجود دارد که کمی حساس است و در مواجهه با مواد بی ضرری مانند گرده گیاهان و بادام زمینی مشکل زا می شود و می تواند جان انسان را به خطر بیندازد."

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • داماد محمدجواد لاریجانی خطاب به دانشجوی معترض شریف: برو کهریزک دنبال رفقات بگرد
  • هشدار رئیس اتحادیه پلیس آلمان در مورد اسلامگرایی با تحسین مبارزه ایرانیان با «اسلام‌گرایی عصر حجر»
  • سفیر آمریکا در اسرائیل: جنگ شاید تنها زبانی باشد که جمهوری اسلامی می‌فهمد
  • دیدار شاهزاده رضا پهلوی و همسرش با داریوش آشوری و شهلا شفیق
  • مارک لوین: اگر جمهوری اسلامی را اکنون سرنگون نکنیم بشریت هرگز ما را نخواهد بخشید
  • اسرائیل‌هیوم از بروز تنش در مذاکرات ژنو و «توبیخ هیات ایرانی از سوی آمریکا» خبر داد
  • نماینده کنگره آمریکا: «با اکراه، از اقدام نظامی حمایت می‌کنم»؛ جمهوری اسلامی «۵۰ هزار» نفر را به قتل رسانده است
  • نسلی که پیش از «بالغ شدن» معترض شد؛ نوجوانان ایران در میانه ترس، خشم و بی‌آیندگی
  • چهره واقعی حیات‌وحش؛ صحنه‌های خونینی که نمایشگر تلاش برای بقاست
  • جمهوری اسلامی نیروی دریایی و هوایی اعضای اتحادیه اروپا را سازمان تروریستی اعلام کرد