کتابفروشی مرکزی شهر کتاب بسته شد

کتابفروشی مرکزی شهر کتاب بسته شد

کتابفروشی بزرگ شهر کتاب مرکزی در تهران امروز شنبه، اول تیر با حکم تخلیه ای که توسط مرجع قضایی صادر شده بود، بسته می شود.

دیروز آخرین روزی بود که این کتابفروشی باز بود. حکم تخلیه این مکان پس از شکایت شهرداری تهران صادر شد. شهرداری تهران که مالکیت این ساختمان را برعهده دارد، آن را به صورت اجاره ای در اختیار موسسه شهر کتاب قرار داده بود، اما پنج سال زودتر از موعد مقرر به دلیل تبدیل ساختمان فروشگاه به بخش اداری سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری ساختمان مذکور را پس گرفته است.

فروشگاه کتاب شعبه مرکزی موسسه شهرکتاب با هزار متر مربع زیربنا و حدود ۳۰ هزار عنوان کتاب یکی از بزرگ ترین فروشگاه های کتاب و محصولات فرهنگی تهران بود. این کتابفروشی از معدود کتابفروشی هایی بود که در آن کتاب های خارجی نیز عرضه می شد.

عرضه کتاب خارجی در این فروشگاه سابقه تاریخی دارد و یکی از دلایل تاسیس این فروشگاه عرضه کتاب های خارجی بود. هنگامی که در نیمه اول دهه ۷۰ موسسه شهر کتاب با حمایت شهرداری تهران تاسیس شد، بنیانگذاران آن روی عرضه کتاب های برگزیده خارجی در این فروشگاه حساب زیادی باز کرده بودند و شورایی متشکل از مترجمان زبده پس از مکاتبه با ناشران خارجی و دریافت کاتالوگ ها در انتخاب کتاب نقش داشتند. تا پیش از تعطیلی نیز این کتابفروشی یکی از مراکز فروش کتاب خارجی به خصوص برای کودکان و نوجوانان بود.

سال ۷۴ شهر کتاب در قالب یک موسسه عام المنفعه و غیرانتفاعی تاسیس شد و به ثبت رسید و در قالب آن اساسنامه ای تهیه شد که کتب تحقیقاتی، علمی و مذهبی و دینی در اولویت قرار گرفت.

در آغاز کار این موسسه توانست فعالیت های مهمی را برای گسترش کتابخوانی و مدرن کردن سیستم توزیع کتاب بردارد، اما پس از این که فعالیت های فرهنگی شهرداری در دوره غلامحسین کرباسچی با فشارهای مخالفان محدود شد، در فعالیت های شهر کتاب نیز وقفه ای پیش آمد و در سال های بعد نیز نتوانست رونق اولیه خود را تکرار کند، تا این که گردانندگان شهر کتاب تصمیم به جلب مشارکت بخش خصوصی گرفتند و با شرایطی از آنان برای مدیریت فروشگاه های وابسته به این موسسه دعوت به همکاری کردند.

ورود ناشران و کتابفروشان باسابقه به این حوزه بار دیگر به رونق شهر کتاب ها انجامید و امروز شهر کتاب های نیاوران ( نشر کارنامه )، شهر کتاب میرداماد( نشرنظر)، شهر کتاب میدان ونک، شهر کتاب شهرک غرب و شهر کتاب هفت حوض از فروشگاه های فعال شهر کتاب به شمار می روند. این موسسه در حال حاضر با ۳۶ فروشگاه کتاب و محصولات فرهنگی در سطح تهران مشغول فعالیت است.

بخش دیگری از فعالیت های شهر کتاب نیز برگزاری نشست ها، کارگاه ها، کلاس های آموزش فرهنگی و ادبی و برگزاری جایزه است، که به فعالیت خود ادامه می دهند.

یک مقام شهر کتاب به خبرگزاری مهر گفته است که این فروشگاه در حالی تعطیل می شود که هنوز نزدیک به ۵ سال زمان از موعد اجاره اش باقی مانده است.

مهدی فیروزان مدیر عامل موسسه شهرکتاب نیز درباره ادامه فعالیت های شهر کتاب به خبرنگاران گفته است که "طی توافقی با شهرداری درصدد هستیم تا این ساختمان را خالی کرده و آن را به ساختمان دیگری انتقال دهیم."

از مدت ها پیش بر سر در کتابفروشی، تابلو سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران نقش بسته است، اما آیا امسال کتابفروشی جدیدی جایگزین فروشگاه مرکزی شهر کتاب خواهد شد؟

zartosht's girl - هند - بنگلور
احتمالا محلی برای مغزشویی مردم می شه. مملکت امام زمان نیازی به کتاب نداره.
دوشنبه 3 تیر 1387

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.