پیشنهادهای احمدی نژاد برای بهبود بازار نفت
پیشنهادهای احمدی نژاد برای بهبود بازار نفت
احمدی نژاد پیشنهادهایی را برای بهبود وضعیت بازار انرژی در جهان ارائه داد |
روز دوشنبه، 17 ژوئن (28 خرداد)، خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا - گزارش کرد که محمود احمدی نژاد در سخنانی در اجلاس دوره ای شورای وزیران صندوق اوپک در اصفهان، با تاکید بر نقش این صندوق در کنترل بازار انرژی جهان، پیشنهادهایی را برای فعالتر کردن این صندوق ارائه داد.
آقای احمدی نژاد کاهش ارزش برابری دلار و افزایش قیمت انرژی را دو روی یک سکه خواند و گفت که "مکانیزم بازار، بدون کنترل کننده قوی و تعیین کننده مسلط که روابط را در جهان به صورت عادلانه تنظیم کند، فاقد اعتبار است."
آقای احمدی نژاد شرایط موجود در جهان را به آنچه که دخالت های هدفمند و مخرب سیاسی و اقتصادی می خواند نسبت داد و به طور غیر مستقیم، ایالات متحده را به تحمیل دلار بدون پشتوانه به بازار نفت و ملت ها متهم ساخت.
وی گفت که نخستین پیشنهاد او برای رفع مشکلات کنونی در بازار انرژی جهانی این است که به جای دلار به عنوان مبنای معاملات نفتی، از ترکیبی از ارزهای معتبر برای این منظور استفاده شود.
برخی قدرتهای بزرگ به ناچار برای کاهش اثرات عملکرد گذشته خود و همچنین تحمیل اراده خودشان به بازار، اقدام به کاهش ارزش دلار می کنند و آنها سال های طولانی تورم و مشکلات اقتصادی خود را از طریق تزریق دلارهای بدون پشتوانه، به بازار و ملت ها تحمیل کرده اند |
رئیس جمهور ایران دولت های برخی کشورهای وارد کننده نفت را متهم کرد که با وضع مالیات های سنگین بر فرآورده های نفتی، به مصرف کنندگان خود احجاف می کنند و توصیه کرد که این کشورها نرخ مالیات بر سوخت را کاهش دهند.
محمود احمدی نژاد بحران های سیاسی در مناطق نفت خیز را نیز تلویحا به ایالات متحده نسبت داد و گفت که لشگر کشی "دولت های زیاده طلب" به این مناطق نسبت داد و گفت این اقدامات باعث ایجاد التهاب روانی در بازارهای انرژی می شود در حالیکه هزینه عملیات خود را از طریق اخذ مالیات های سنگین و کاهش ارزش دلار تامین می کنند.
لزوم دخالت ملتها
برای حل این مشکل نیز آقای احمدی پیشنهاد کرد که "ملت ها باید این دولت های زورگو را وادار کنند که به جای اشغالگری و جنگ، به صلح و دوستی روی آورند و هزینه های نظامیگیری خود را صرف کمک به مردم فقیر کشورهای خود کنند."
صندوق اوپک برای کمک به اجرای طرحهای عمرانی در کشورهای فقیر تاسیس شده است |
پیشنهادهای دیگر آقای احمدی نژاد شامل حمایت از طرح رئیس جمهور ونزوئلا برای تاسیس بانک اوپک و ایجاد مرکزی برای تبادل فناوری های تولید و فرآوری نفت بین کشورهای عضو اوپک بود.
صندوق اوپک برای توسعه بین المللی در سال 1976 با عنوان صندوق ویژه اوپک و با هدف کمک به برنامه های توسعه کشورهای در حال توسعه جهان تاسیس شد.
پس از افزایش سریع بهای نفت خام در اواسط دهه 1970، کشورهای پیشرفته نسبت به تاثیر این تحول بر کشورهای کم درآمد جهان ابراز نگرانی کردند و خواستار آن شدند که اعضای اوپک نیز از محل عواید نفتی خود در کمک به کشورهای کمتر توسعه یافته جهان مشارکت کنند.
اوپک نیز با تاسیس صندوق ویژه به ارزش هشتصد میلیون دلار، که از سوی کشورهای عضو تامین شد، اعلام داشت که برای جلوگیری از آسیب به طرح های عمرانی در کشورهای در حال توسعه، از محل این صندوق اعتبارهایی را در اختیار این کشورها قرار می دهد.
امکانات مالی که کشورهای عضو اوپک در اختیار این صندوق قرار می دهند در سال گذشته به حدود سه و نیم میلیارد دلار رسید.
این صندوق، که در وین مستقر است، در سیاستگذاری اوپک در زمینه های تعیین سقف تولید و بهای نفت صادراتی نقشی ندارد و فعالیت آن بر بازار نفت تاثیری نمی گذارد اما معمولا در دوره های افزایش بهای نفت خام، کمک های بیشتری را از کشورهای عضو دریافت می کند و در اختیار کشورهای در حال توسعه قرار می دهد.
|
|
|
|
|