تفاهم آمریکا و امارات برای همکاری هسته ای
تفاهم آمریکا و امارات برای همکاری هسته ای
کاندولیزا رایس: "امارات متحده عربی شریک و قدرتی مسئولیت پذیر است" |
این تفاهم نامه میان کاندولیزا رایس، وزیر خارجه آمریکا و شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان، همتای او از کشور امارات متحده عربی به امضاء رسید.
شیخ عبدالله پس از امضاء این تفاهم نامه گفت: "ما واقعا می خواهیم مثالی خوب برای منطقه باشیم."
خانم رایس هم در واکنش گفت: "می دانم که این طور است. امارات متحده عربی شریک و قدرتی مسئولیت پذیر است."
او افزود: "ما کاملا از آنچه شما می خواهید انجام دهید حمایت می کنیم. از نظر ما دستیابی به انرژی هسته ای امری بسیار مهم است."
چشم انداز خاورمیانه هسته ای برای آمریکا
این تفاهم نامه در بحرین، پیش از اجلاس شورای همکاری خلیج فارس (امارات متحده عربی، بحرین، کویت، عمان، قطر و عربستان سعودی) امضاء شد که کاندولیزا رایس نیز در آن شرکت دارد.
آمریکا و بحرین نیز ماه گذشته در واشنگتن تفاهم نامه مشابهی را برای همکاری در عرصه تولید انرژی اتمی امضاء کردند.
اما در این تفاهم نامه بحرین قول داد که (برخلاف ایران) از تلاش برای دستیابی به فن آوری چرخه سوخت صرفنظر کند و برای تامین نیاز نیروگاه های خود در آینده به بازار بین المللی سوخت هسته ای اتکا کند.
در شرایطی که رویارویی آمریکا و جامعه جهانی با ایران بر سر توقف فعالیت چرخه سوخت هسته ای در ایران ادامه دارد، شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس تحت حمایت برخی کشورهای غربی از جمله آمریکا در تلاش هستند تصمیم ماه دسامبر سال 2006 خود را پی گیری کنند تا بر اساس آن به یک برنامه مشترک هسته ای دست یابند.
برنامه هسته ای امارات متحده عربی
مقام های امارات متحده عربی از برنامه ایجاد یک آژانس انرژی با هزینه ای حدود 100 میلیون دلار خبر داده اند که هدفش بررسی شرایط تولید انرژی هسته ای جهت برآورده کردن نیاز رو به افزایش این کشور به الکتریسیته است.
به گزارش رویترز، امارات متحده عربی قول داده است قوانینی برای نظارت بر بخش انرژی هسته ای خود تدوین کند و در کنار به کارگیری یک هیئت مشاور بین المللی، نهادی هم برای قانون گذاری و نظام مند ساختن فعالیتهای هسته ای خود ایجاد نماید.
وزیر خارجه امارات متحده عربی قول داد کشورش برنامه های هسته ای خود را در ارتباط نزدیک با آژانس بین المللی انرژی هسته ای به اجرا درآورد.
در حال حاضر فرانسه هم قول همکاری هسته ای با امارات متحده عربی را داده است.
این مسئله در جریان سفر ماه ژانویه نیکولا سارکوزی، رئیس جمهور فرانسه مطرح شد و مورد توافق قرار گرفت.
خبرگزاری رویترز در گزارش خود از امضاء این تفاهم نامه، از افزایش نیاز کشورهای عربی منطقه خلیج فارس به الکتریسیته خبر داده است و دلیل آن را رشد و گسترش قابل توجه اقتصاد این کشورها به خاطر افزایش درآمد آنها از قبل نفت عنوان کرده است.