بیماری دیابت در موش آزمایشگاهی درمان شد

بیماری دیابت در موش آزمایشگاهی درمان شد

دانشمندان موفق شده اند موش آزمایشگاهی مبتلا به دیابت را با استفاده از مجموعه ای از داروها از کلیه عوارض این بیماری برهانند.
دانشمندان اکنون امیدوارند بتوانند آزمایش های انسانی را شروع کنند

موشی که مبتلا به دیابت نوع یک بود پس از دریافت ترکیبی از چهار نوع دارو شروع به تولید انسولین در بدن کرد.

قبلا همین تیم از پژوهشگران در دانشگاه هاروارد آمریکا موفق شده بود نابودی سلول های سازنده انسولین را متوقف کند اما نتوانسته بود آنها را به مرحله بازتولید انسولین برساند.

اما در مطالعه ای که نتایج آن در نشریه "نیو ساینتیست" منتشر شد، آنها گفتند که افزودن یک دارو به ترکیب اولیه برای این کار کافی بود.

آنها اکنون امیدوارند بتوانند آزمایش های انسانی را شروع کنند.

تنها راه مهار دیابت تزریق منظم انسولین به بدن است و تا به امروز، تحقیقات درباره درمان بر پیوند زدن سلول های بتا لوزالمعده به بدن بیمار که باعث تولید این هورمون می شود متمرکز بوده است.

با این حال این کار پیچیده است - هم به دلیل مشکل در یافتن اهداکننده و هم مشکل طرد سلول های پیوندی از طرف بدن - بنابراین بازآفرینی سلول های بدن بیمار گزینه بسیار بهتری به حساب می آید.

آنزیم اضافی

سال گذشته دکتر تری استروم و تیم او نشان دادند که می توانند روند نابودی سلول های بتا که مسئول تولید انسولین است را در موش متوقف کنند. آنها از ترکیبی از سه دارو استفاده کردند.

اما وقتی آنها عنصری اضافی به این ترکیب افزودند - آنزیمی به نام آلفا 1 آنتی تریپسین - افزایش قابل توجه شمار سلول های بتا مشاهده شد.

گمان می رود این داروی اضافی باعث تخفیف التهاب لوزالمعده که از شاخص های بیماری است شود.

دکتر استروم گفت: "به نظر می رسد که با تغییر وضعیت التهابی این بیماری سیستم دفاعی بدن، می توان محیطی ایجاد کرد که گسترش سلول های بتا را ممکن کند."

وی افزود هنوز خیلی زود است که بتوان گفت همان سلول های بتایی که تولید انسولین را متوقف کرده اند سلامت خود را بازیافته اند یا اینکه سلول های تازه ای تولید شده است.

دکتر ایان فریم، مدیر تحقیقات موسسه دیابت بریتانیا گفت: "این به طور بالقوه می تواند تحقیقات خیلی مهمی در یافتن یک معالجه بهتر برای دیابت باشد."

"تحقیقات بیشتری لازم است زیرا مطالعه اولیه تنها به روی موش انجام شده، اما موسسه دیابت بریتانیا خوشحال است که اکنون برای آزمایش های کلینیکی (به روی انسان) برنامه ریزی شده و چشم انتظار شنیدن نتایج هستیم."

khasteh - فرانسه - استراسبورگ
چه خبر خوبی به امید روزی که خرج خرید اسلحه خرج تحقیق برای پیداکردن بیماریهای لا علاج بشه.
جمعه 10 اسفند 1386

ahangebiseda - سو ئد - نورشوپینگ
خدارو شکر
شنبه 11 اسفند 1386

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +129حمایت کاترین شکدم از شاهزاده رضا پهلوی؛ شکدم: خامنه‌ای علاقه‌ای به زنان ندارد و به پسربچه‌ها تمایل دارد
  • +110حسن آقامیری: وضع سیستان وبلوچستان خرابه، یکی از حضار: تقصیر پهلویه، آقامیری: شما۴۰ساله چه غلطی کردید
  • +104سخنان کاترین شکدم درمورد گرایشات جنسی خامنه‌ای و همسریابی زینب سلیمانی برای افراد حزب‌الله
  • +103کارشناس صدا و سیما: وقتی به دختران می‌گوییم حجاب خود را رعایت کنید می‌گویند بروید جلوی گرانی‌ را بگیرید
  • +95رئیس موساد: تروریست‌ها و فرستندگان ایرانی‌شان را پیدا می‌کنیم و به حسابشان می‌رسیم
  • +80نوجوان کرمانی با استعداد دوبله حرفه‌ای شنیدنی
  • +75لحظه اهدای پاداش ۲.۵ میلیون دلاری به قهرمان حادثه تیراندازی سیدنی و سوال غیرمنتظره او + ویدئو
  • +70پایان آیت‌الله خامنه‌ای چگونه رقم خواهد خورد؟
  • +67کشف ۳ تن گوشت الاغ و قاطر با برچسب «گوساله منجمد برزیلی» در تهران
  • +66«افشای طرح ادعایی ترور شاهزاده رضا پهلوی؛ ناکامی ائتلاف خونین تجزیه‌طلبان و گروه‌های افراطی»