پف آلودگی پلک‌ها می‌تواند نشانه‌ای از پرکاری تیروئید و کم کاری کبد باشد

پف آلودگی پلک‌ها می‌تواند نشانه‌ای از پرکاری تیروئید و کم کاری کبد باشد

یک متخصص چشم در مورد عوارض جراحی در درمان پف آلودگی چشم‌ها گفت: باز ماندن بیش از حد پلک‌ها در خواب، برگشت لبه‌ پلک‌ به سمت خارج و زخم قرنیه می‌تواند از عوارض جراحی در درمان پلک‌های پف آلود باشد.

دکتر سید محمدعلی معلم، متخصص چشم و فوق تخصص پلک و چشم اطفال در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: پف آلودگی یا متورم شدن پلک‌ها که اصطلاحا "پلک کیسه‌ای" نامیده می شود، ناشی از تجمع موضعی مایعات یا وارد شدن چربی‌های حدقه چشم به اطراف پلک‌هاست.

وی درباره‌ علل جمع شدن مایعات در اطراف پلک‌ها گفت: پرکاری تیروئید و کم کاری کبد در متورم شدن و پف آلودگی پلک‌ها نقش موثری دارند. همچنین نفروز کلیوی و ورم آنژیونوروتیک نیز از عوامل موثر در پف آلودگی پلک‌ها هستند. به طور کلی تجمع مایعات در اطراف پلک‌ها معمولا ناشی از برخی بیماری‌های عمومی است.

دکتر معلم در این باره ادامه داد: برخی موارد طبیعی مانند احتباس مایعات در روزهای قبل از شروع عادت ماهیانه در زنان سبب ایجاد حالت پف آلودگی و متورم شدن پلک‌ها می‌شود. همچنین در مواردی که سر برای مدتی پایین‌تر از بدن قرار گیرد به طور موقتی پلک‌ها متورم می‌شوند که این حالت بلافاصله با بازگشت بدن به حالت عادی از بین می‌رود.

این متخصص چشم در توضیح شل شدن پوست پلک‌ها نیز گفت: براثر شل شدن پوست پلک حالتی شبیه به تورم در پلک‌ها ایجاد می‌شود که این امر معمولا وابسته به سن است. اما، در موارد مشابه در افراد جوان‌تر معمولا زمینه‌های فامیلی و ارثی دخالت دارند.

دکتر معلم با اشاره به فتق چربی از حدقه‌ چشم به پلک و ایجاد تورم در پلک‌ها گفت: بین حدقه‌ چشم و پلک، غشا محافظ محکمی وجود دارد که در برخی موارد منافذ بزرگتر از معمول فتق چربی از حدقه به پلک را میسر می‌سازد. به طور کلی وارد شدن چربی حدقه به پلک‌ معمولا از منافذ طبیعی که برای ورود عضلات و عروق وجود دارد، صورت می‌گیرد.

وی درمورد درمان پف آلودگی و تورم پلک‌ها گفت: در مواردی که پف آلودگی پلک‌ها با بیماری خاصی همراه است معمولا با درمان بیماری اصلی، مشکل تورم پلک‌ها نیز از بین می‌رود. اما، اگر بیماری به مدت زیادی ادامه داشته باشد، این موضوع سبب شل شدن پوست پلک‌ها می‌شود که بعد از درمان بیماری اصلی این عارضه در پلک‌ها باقی می‌ماند و ممکن است برای درمان به جراحی نیاز باشد.

این متخصص چشم در این باره ادامه داد: شل شدن پوست پلک‌ها در موارد خفیف با کرم‌های پوستی قابل درمان است. در موارد فتق چربی نیز ممکن است با استفاده از همین کرم‌ها قابل درمان باشد. اما در صورت پیشرفت عارضه درمان در هر دو مورد جراحی است.

وی با اشاره به این که عدم درمان پف آلودگی پلک‌ها عوارضی برای چشم ندارد، افزود: عدم درمان تورم و پف آلودگی پلک‌ها عوارضی برای چشم ایجاد نخواهد کرد. این در حالی است که افزایش وزن پلک‌ها باعث ایجاد خستگی چشم در هنگام کار با چشم است. پف آلودگی شدید که با شل شدن بیش از حد پوست همراه است می‌تواند میدان بینایی فوقانی را نیز مختل کند.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.