دیده بان حقوق بشر: ایران مانع سنگسارها شود

دیده بان حقوق بشر: ایران مانع سنگسارها شود

سازمان دیده بان حقوق بشر از آیت الله محمود شاهرودی، رئیس قوه قضائیه ایران، خواسته است احکام سنگسار سه نفر به جرم زنا را لغو کند.
'دیده بان حقوق بشر با مجازات اعدام تحت هر شرایطی مخالف است، زیرا ماهیتی ظالمانه، غیرانسانی و غیرقابل برگشت دارد

در بیانیه دیده بان حقوق بشر آمده است: "دیده بان حقوق بشر با مجازات اعدام تحت هر شرایطی مخالف است. زیرا این مجازات ماهیتی ظالمانه، غیرانسانی و غیر قابل برگشت دارد."

رسانه های ایران در چند روز اخیر از صدور حکم سنگسار برای سه نفر در ایران خبر داده اند که این موضوع اعتراض سازمان دیده بان حقوق بشر را برانگیخته است.

طبق گزارش ها در یک پرونده، دو خواهر 27 و 29 ساله ساکن کرج به نام های زهره و آذر کبیری با شکایت همسرانشان به سنگسار محکوم شده اند و در پرونده ای دیگر یک مرد 49 ساله در ساری نیز به همین مجازات محکوم شده است.

جبار صولتی، وکیل مدافع این دو خواهر، در گفتگو با وب سایت میدان زنان، از وب سایت های فعال در زمینه حقوق زنان در ایران، گفته است این دو خواهر یک سال پیش با شکایت همسر یکی از آنها محاکمه شده و به جرم رابطه نامشروع به 99 ضربه شلاق محکوم شدند.

به گفته آقای صولتی، این دو خواهر بعد از اجرای حکم به دلیل نامعلومی در زندان باقی می مانند و شش ماه بعد مجددا با همان اتهام سابق محاکمه می شوند و این بار حکم سنگسار برای آنها صادر می شود.

آقای صولتی می گوید روند محاکمه این دو خواهر اشکالات زیادی دارد که مهمترین آنها این است که برای یک اتهام که حکم آن صادر و اجرا شده است، نمی توان مجددا محاکمه ای برگزار کرد.

حکم سنگسار این دو خواهر در دیوان عالی کشور نیز تایید شده و ممکن است به زودی به اداره اجرای احکام ابلاغ شود. با تایید حکم در دیوان عالی کشور، تنها رئیس قوه قضائیه می تواند اجرای حکم را متوقف کند.

در پرونده دیگر عبدالله فریور مقدم، معلم موسیقی 49 ساله ساکن ساری، به جرم رابطه جنسی خارج از چارچوب ازدواج به سنگسار محکوم شده است.

آقای فریور ازدواج کرده و دو فرزند دارد، اما خانواده او به رسانه ها گفته اند رابطه او با یکی از شاگردانش در چارچوب ازدواج موقت بوده و همسر آقای فریور نیز از آن اطلاع و رضایت داشته است.

مقامات ایران درباره این دو پرونده اظهارنظر نکرده اند، اما گفته می شود حکم آقای فریور نیز در دیوان عالی کشور تایید شده و بنابراین تنها مداخله آقای شاهرودی می تواند به توقف اجرای حکم او منجر شود.

چندی پیش سازمان عفو بین الملل نیز به صدور احکام سنگسار در ایران اعتراض کرده و آن را "مشمئزکننده و هولناک" توصیف کرده بود.

مجازات سنگسار در قوانین جزایی ایران وجود دارد و در مواردی برای محکومان صادر می شود، اما مقامات قضایی ایران بارها تاکید کرده اند که این حکم سالهاست در ایران اجرا نمی شود.

با این حال چندی پیش یک حکم سنگسار در روستایی نزدیک شهرستان تاکستان در غرب قزوین، علی رغم دستور آقای شاهرودی به توقف اجرای حکم، اجرا شد که این مسئله اعتراض شدید سازمان های داخلی و بین المللی را در پی داشت.

NoBoDy! - ایران - تهران
اینجا ایرانه و هر کثافت کاری هم توش میشه... مطمئن باشید... (اشکان)
پنج‌شنبه 18 بهمن 1386

mah1 - ایران - تهران
واقعا مایه ابروریزیه. اینو باید دیگران به ما بگن؟ خودمون شعورمون نمیرسه که سنگسار غیر انسانی و کثیفه بابا اخه دنیا بهمون میخنده شدیم موزه انسانهای بربر!
پنج‌شنبه 18 بهمن 1386

khasteh - فرانسه - استراسبورگ
کو گوش شنوا ؟
پنج‌شنبه 18 بهمن 1386

آویه ر - استرالیا - سیدنی
این اخوندهای بی سواد فقط چسبیدن به جنبه های خشن اسلام و اونها رو می خوان مثل صدر اسلام اجرا کنند ولی الان صدر اسلام نیست باید قوانین با زمانه تطبیق داده بشه. این اخوندها درکشون نمی رسه که قوانین اسلام بر اساس شرایط زمانه قابل انعطاف است و صرفاً نباید مانند 14 قرن پیش انها را پیاده کرد. الان در ایران خودمون انقدر فساد زیاد شده که اگر قرار باشه برای زنا کسی را اعدام کنند به جرات یک سوم جمعیت کشور باید سنگسار بشند. پس تو این شرایط سنگسار کردن هم اینکه برای اصلاح جامعه کارساز نیست هم باعث مخدوش شدن چهره اسلام در بین ملل جهان می شود. بعدش پس چرا جنبه های دیگش رو جدی نمی گیرند مثل مبارزه با فساد حکومتی- مقابله با تبعیض- گسترش عدالت- دوستی کردن با ملل دنیا. ریشه کلمه اسلام از سلم و سلام گرفته شده. و معنی ریشه ای ان ارامش دوستی و صلح است. همانطور که اولین کلمه ای که از دهان مسلمان در برخورد با دیگران خارج می شود یعنی سلام - یعنی دوستی- ارامش- امنییت. وقتی سلام می کنیم یعنی من با تو دشمنی ندارم و ارامش و صلح بر تو باد.
پنج‌شنبه 18 بهمن 1386

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.