رییس سازمان هواپیمایی کشور: آیت‌‌ الکرسی می‌خوانم تا حادثه‌ای پیش نیاید

رییس سازمان هواپیمایی کشور: آیت‌‌ الکرسی می‌خوانم تا حادثه‌ای پیش نیاید

آیه‌ الکرسی دعای هر روز و شب رییس سازمان هواپیمایی کشور است تا سانحه یا حادثه‌ای در حوزه هوایی اتفاق نیفتد.

به گزارش سایت خبری ایران حسین خانلری دلیل آیه‌ ‌‌الکرسی خواندنش را در چهارمین همایش ایمنی هوانوردی جلوگیری از حوادث و سوانح هوایی مطرح کرد.


خانلری که روز گذشته در مراسم افتتاحیه همایش سخنرانی می‌‌کرد، استاندارد گریزی و فرار از ایمنی را عامل بروز حوادث و سوانح‌‌هوایی و پایین بودن ایمنی پروازها خواند. به اعتقاد او عوامل موثر بر این استاندارد‌گریزی‌ها ضعف مقررات دستورالعمل‌های موجود، ضعف در کنترل واحدهای نظارتی، رعایت نکردن آینده‌ نگری در شرکت‌های هواپیمایی، نبود نظارت عالی، ملاحظات سیاسی، بخشی‌نگری مجموعه‌های دولت و رقابت ناسالم شرکت‌های هواپیمایی است. خانلری گفت: در نتیجه با این شرایط نباید مقصر هر حادثه و سانحه هوایی را ریاست سازمان خواند و گریبان او را در پس هر ماجرا گرفت.

در مقابل این دیدگاه وزیر راه و ترابری که سخنران پایانی نشست بود گفت: اگر در حوزه حمل و نقل هوایی زنجیره معیوب است ما نباید مثل بقیه بگوییم معیوب هستیم، زیرا با این کار فقط خود را توجیه کردیم تا احساس عذاب وجدان نداشته باشیم. محمد رحمتی ادامه داد: اگر مجموعه معیوب است برای اینکه ضعف‌ها برطرف شود باید از خودمان، از سازمان شروع کنیم. سازمان هواپیمایی کشوری باید پیشتاز نظم، ایمنی، فن‌آوری و آموزش شود. به گفته رحمتی نباید به خاطر ضعف‌های موجود کار را تعطیل کرد، زیرا مردم از دولت افزایش پرواز می‌خواهند در نتیجه سازمان باید به هر شکلی هواپیما تهیه کند.

وزیر راه و ترابری در آغاز سخنرانیش پس از پوزش از مجموعه تاخیرهای ماه گذشته از سردی سالن همایش وزارت راه و ترابری پوزش خواست و به میهمانان مراسم حق داد به دلیل سردی هوا بخشی از مباحث را متوجه نشوند، چون خود او با این مشکل مواجه شده بود. او در ادامه تلویحا رییس سازمان هواپیمایی را به دلیل توجیه عملکردش و ضعف ایمنی پروازها نقد کرد و گفت: اگر در مجموعه همه ضعیف عمل می‌کنند نباید ما هم ضعیف عمل کنیم و با این صحبت‌ها خود را توجیه کنیم.

او در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: سازمان هواپیمایی کشوری الگوی نظم و ایمنی است و باید کماکان پیشتاز این امور باشد، رحمتی در جمع خبرنگاران نیز وضعیت ایمنی پروازها را مطلوب خواند و گفت: صنعت هوایی کشور با افزایش پروازها و ایمنی بالا فعالیت می‌کند. او در ادامه سخنان خانلری در مورد استاندارد گریزی را تکذیب کرد و گفت آقای خانلری در مورد استاندارد گریزی صحبت نکرد و شرایط فعلی صنعت هوایی مطلوب است.

رحمتی در سخنرانیش نیز گفته بود: صنعت هواپیمایی کشور الگوی مناسبی در حوزه ایمنی است و باید سایر مجموعه‌ها را به سمت ایمنی بیاورد.

به گفته او، مزیت صنعت هواپیمایی برخلاف بخشی از حوزه از جمله مسکن منجر شده به سرعت معایب بخش شناسایی شود و اگر مشکلی وجود دارد مرتفع شود.

در همایش دیروز عمده تاکید رییس سازمان هواپیمایی کشوری در سخنرانی‌اش مقصر نخواندن او به عنوان متولی صنعت در جریان حوادث و سوانح هوایی بود. خانلری گفت: در چند ماه اخیر هر حادثه یا سانحه هوایی اتفاق می‌افتد همه نگاه‌ها روی ریاست سازمان است، در حالی که شرایط فعلی ناشی از فرار از ایمنی و استانداردگریزی است، اگرچه همه ما مدعی هستیم خواهان ایمنی هستیم ولی به دلیل شرایط سیاسی و ملاحظات سیاسی، همچون رقابت ناسالم شرکت‌های هواپیمایی و نداشتن آینده‌نگری آنها، ضعف کنترل واحدهای نظارتی، ضعف مقررات و قوانین، نبود نظارت عالی، شرایط عملیاتی، ضعف در آموزش و بخشی‌نگری فعالان صنعت از ایمنی فرار می‌کنند.

او در ادامه راهکار حل مشکل فعلی را تولید ایمنی خواند و گفت: بدون تولید ایمنی نمی‌توان با فرهنگ سازی مشکلات را حل کرد. به گفته خانلری، کمیته ایمنی هوانوردی باید به طور جدی‌تر آیین‌نامه‌ها را تدوین کند و در مقابل ایرلاین‌ها برای پیشرفت صنعت هوایی کشور هزینه کنند.

به اعتقاد او، اگر سرمایه‌گذاری ویژه در حوزه حمل‌و‌نقل هوایی صورت گیرد حوادث هوایی به این شدت نخواهد بود.

خانلری در حاشیه همایش نیز در جمع خبرنگاران صحبت کرد‌. او درباره ضریب ایمنی پروازهای داخلی و خارجی در کشور گفت: بحث استاندارد و رعایت اصول ایمنی وقتی در یک همایش عنوان می‌شود در جهت بررسی مشکلات و رسیدن به شرایط مطلوب است، بنابراین اگر عنوان می‌شود در این زمینه مشکلاتی داریم دلیل بر این نیست ایمنی در صنعت هوانوردی کشور وجود ندارد، بلکه در‌حال‌حاضر در این زمینه ایمنی هوانوردی رشد خوبی داشته با این حال تا زمانی که از ایمنی پرواز اطمینان نداشته باشیم پروازی انجام نمی‌گیرد. خانلری با اشاره به‌ این‌که به 95‌درصد ایمنی در بخش حمل‌و‌نقل هوایی دست پیدا کرده‌ایم، گفت: تشکیل سامانه مدیریت ایمنی هوایی و برگزاری همایش‌های تخصصی در این زمینه سبب رسیدن پنج‌درصد کسری باقی‌مانده در این بخش خواهد شد.

رییس سازمان هواپیمایی کشوری درباره خرید هواپیما با عمر کمتر در ناوگان هوایی کشور، گفت: در‌حال‌حاضر توانسته‌ایم 10 فروند هواپیمای ملکی و هفت فروند هواپیمای استیجاری به ناوگان هوایی کشور اضافه کنیم که یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های امسال در توسعه ناوگانی بوده است.

 او تاکید کرد: به مردم قول داده‌ایم تا پایان امسال 25‌درصد صندلی‌های پرواز را افزایش دهیم و در‌حال‌حاضر تقریبا به این عدد نزدیک شده‌ایم و تا پایان سال محقق خواهد شد. خانلری درباره مشکل تخلیه بار در فرودگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) و گم شدن بار مسافران نیز گفت: خوشبختانه این مشکلات با حضور وزیران راه و اقتصاد و مسوول گمرک در این فرودگاه مورد بررسی قرار گرفت و در‌حال‌حاضر به طور موقت این مشکل برطرف شده است.

او افزود: البته با آنچه مورد رضایت مردم است فاصله داریم، اما تلاشمان در این جهت است که سریعا این مسائل مورد رسیدگی قرار گرفته و رفع شود.

او درباره ساخت استراحتگاه برای مسافران در فرودگاه امام(ره) اظهار کرد: با شکل فعلی این فرودگاه در‌حال‌حاضر این مشکلات وجود دارد که باید مورد بررسی قرار گیرد تا در فازهای بعدی توسعه این فرودگاه عملیاتی شود. او درباره اینکه آیا پس از گذشت 5/1 سال از حادثه توپولوف 154 هنوز زمان آن فرا نرسیده علت آن عنوان شود، تصریح کرد: به زودی علت این اتفاق اعلام خواهد شد.


babaktoronto - کانادا - تورنتو
پس جون مادرت درست بخون چون فکر کنم که بعضی جاهاشو اشتباه میخونی و هر بار که اشتباه میخونی یک هواپیما میافته
دوشنبه 8 بهمن 1386

mah1 - ایران - تهران
بابک)).......پس اینکه خوبه که دیگه نگرانیهامون حل شد.این غربیهایه کافر چون اینو ندارن هی سعی میکنن امنیت پرواز رو بیشتر کنن نمیدونن ما اصل کاری رو بلدیم!:(
دوشنبه 8 بهمن 1386

Afshin-B - ایران - تهران
مسئولان جمهوری اسلامی را نگاه کنید، از رئیس‌جمهور گرفته تا وزراء و بقیه، قیافشون بیشتر به بادمجان فروشها میخوره ... یا انگاری از تو گور کشیدنشون بیرون، هی نگید عربهای سوسمار خور، عربهای پا برهنه، ... مسئولین این مملکت رو نگاه کنید قیافه عربها قابل تحمل‌تره.
دوشنبه 8 بهمن 1386

arashk_fara - انگلیس - لندن
پس امام زمان کاری نمیکنه .بابا بزرگم میگفت حمد بخونی هم بسه.بنده خدا خسته میشه.البته درمورد هواپیماهای بزرگ باید سوره بقره بخونه
دوشنبه 8 بهمن 1386

Nima 1 - سوئیس - زوریخ
babaktoronto - کانادا - تورنتو وقتی یه دختر بچه با 4تا قاشق و چنگال و قابلمه در آشپزخانه خانه اش انرژی هسته ای می سازه دیگه این که کاری نداره بابک جان.
دوشنبه 8 بهمن 1386

sara12 - انگلستان - اسلو
حالا یک بخشنامه میاد که من بعدازاین بجای (ایران ایر)شایسته است که در تمام نهادها و ادارات دولتی و تمام دنیا(ایت الکرسی ایر لاین )جایگزین گردد.
سه‌شنبه 9 بهمن 1386

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.