استاد سید جعفر شهیدی صبح امروز درگذشت

استاد سید جعفر شهیدی صبح امروز درگذشت

سید جعفر شهیدی از محققان برجسته کشورمان صبح امروز در منزلش درگذشت .

به گزارش خبرنگار ما ،‌مرحوم شهیدی رئیس سازمان لغتنامه دهخدا ،‌محقق ، نویسنده و مورخ نامدار معاصر و استاد ممتاز دانشگاه تهران از مدتها پیش در بستر بیماری بود .
بر اساس این گزارش پیکر ان مرحوم ساعت 9 صبح روز چهارشنبه 26 دی از دانشگاه تهران تشییع می شود . مجموعه انتخاب، در گذشت این محقق برجسته را به عموم فرهنگ دوستان کشور تسلیت گفته، برای آن مرحوم علو درجات و برای بازماندگان ایشان صبر جمیل را آرزومند است.سید جعفر شهیدی که بود؟سید جعفر شهیدی فرزند سید محمد سجادی در سال 1306 هجری شمسی در شهر بروجرد به دنیا آمد. سید جعفر شهیدی از دانشمندان و مفاخر بزرگ ادبی ایران بشمار می رود. دوران تحصیل ابتدائی و اندکی از متوسطه را در بروجرد و سپس ادامه آن را در تهران بسامان رسانید. استاد شهیدی قبلا بنام سجادی معروف بود که بعدها تغییر شهرت داده و با نام شهیدی در مراکز علمی و دانشگاهی شهرت پیدا کرد.دکتر شهیدی چند سالی را در عوالم طلبگی در قم سپری و محضر آیت الله بروجردی و بسیاری از مراجع و بزرگان دینی را درک کرده بود. برخورد با شادروان دکتر محمد معین  باب آشنائی و معرفی وی را به حضور استاد علامه، مرحوم دهخدا فراهم نمود و بعد از تشکیل سازمان لغت نامه دهخدا، معاونت سازمان رابعهده گرفت. اخذ درجه دکتری با امتیاز والا و استادی دانشکده ادبیات در فاصله سالهای 1340 به بعد جزء مرحله دوم زندگانی استاد شهیدی است.بعد از مرگ مرحوم دکتر محمد معین، استاد شهیدی مسئولیت اداره سازمان لغت نامه دهخدا را به عهده گرفت. او در زمینه های ادب عرب و فارسی استادی بنام است و درک محضر و مجالست با اساتیدی نظیر بدیع الزمان فروزانفر، دهخدا، جلال همائی و دکتر محمد معین اعتبار علمی و معنوی او را دو چندان کرده است.تألیفات و مقالات علمی و ادبی این استاد بزرگ فراوان است که از جمله آنان میشود به این آثار اشاره کرد:زندگینامه ابوذر غفاری، انقلاب بزرگ، زندگی حضرت سجاد (ع)، زندگانی حضرت فاطمه (س)، زینب (س) شیرزن کربلا، محدودیت در اسلام، جنایتکاران چه می اندیشند، تصحیح و حاشیه بر کتاب دره نادره، میرزا محمد خان استر آبادی که از نثر های مصنوع متکلف است و تعلیقات دکتر شهیدی بر آن و بررسی دقائق و مشکلات تنها با خامه قدرتمند ایشان توانسته است مقبولیت عامه پیدا کرد.آخرین و بارزترین کار دکتر شهیدی ترجمه بسیار ادیبانه و آگاهانه ای از کتاب نهج البلاغه علی (ع) میباشد. این ترجمه در سال 1369 بعنوان کتاب سال شناخته شد.استاد شهیدی تا پیش از تشدید وخامت حال شان در مقطع دکتری ادبیات فارسی چند ساعتی را به افاضه علمی مشغول بود و بقیه اوقات را در سازمان لغت نامه دهخدا به نظارت و مدیریت سپری می کرد.

miladj - امارات - دبی
خدا رحمتش کنه......
یکشنبه 23 دی 1386

(1) سعید - ایران - تهران
با سلام من هم ضایعه ی درگذشت ایشان را به همه ی دوستداران علم تسلیت می گویم ولی چیزی که همیشه مطرح بوده و هست و گویا لااقل در آینده ی نزدیک نیز برطرف نمی شود خصلت مرده پرستی در بین ما ایرانیان است تا زمانی که دانشمندی٬ متفکری و عالمی در هر رشته در این مملکت یا سایر ممالک در قید حیات است از او سخنی بمیان نمی آید اما بمحض فوت آن شخص در رسانه ها و ... همه شروع به تعریف و تمجید می کنند. متاسفانه حاکمان فعلی ایران بعنوان کسانی که می توانند این خصلت منفی را ازبین ببرند نه تنها این کار را نمی کنند بلکه به انحاء مختلف به این وضعیت و استمرار آن دامن میزنند. امیدوارم ما به علم و عالم همیشه و همواره اهمیت بدهیم تا شایسته ی ایرانی آباد و آزاد باشیم.
یکشنبه 23 دی 1386

بابک - ایران - سبزوار
روحش شاد برای فرهنگ ایران زحمت زیادی کشید
یکشنبه 23 دی 1386

alireza.ch - سوییس - نوشاتل
روحش شاد باد. مرحوم با زرنگی و رندی خاص یک تاریخ دان حقیقت طلب اولین کسی بود که موضوع حمله سپاه اسلام عزیز را به کاروان های تجاری مکه در خلال ماه های حرام که در آنها جنگ بین اعراب ممنوع بود را وارد کتب درسی تاریخ اسلام دانشگاه ها کرد و جویندگان حقیقت در تاریخ را به قضاوت وا داشت.
دوشنبه 24 دی 1386

nafas - ایران - ارومیه
alireza.ch - سوییس - نوشاتل-حتما هم قاضی این قضاوت تاریخی هم شخص شما بود.ایشان از عالمان وارسته دینی که درد دین دارند بود.حیف مجال این نیست که اینجا بحث کنیم دوست داشتی بیا پرنیان سر این موضوع صحبت کنیم تا بفهمیم این زیرکی و رندی خاص چه بود!!!!!که ماها بی خبریم.
دوشنبه 24 دی 1386

گنجشک - ایران - تهران
روحش شاد یادش گرامی ما بیشتر دروس دانشگاهی رو با تصحیح این بزرگوار گذروندیم باز هم روحش شاد!
سه‌شنبه 25 دی 1386

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.