قطار شهری اهواز هم به تاریخ برخورد/ تخریب شهر ۱۷۰۰ ساله

قطار شهری اهواز هم به تاریخ برخورد/ تخریب شهر 1700 ساله

پنج باستان شناس و کارشناس ارشد میراث فرهنگی برای بررسی شهر 1700 ساله هرمز اردشیر، پس از ورود به اهواز در بازدید از محل ایجاد قطار شهری اهواز به این نتیجه رسیدند که این پروژه باید متوقف شود.

 
 بر این اساس توافقاتی که بین سازمان میراث فرهنگی کشور و قطار شهری اهواز صورت گرفت مقرر شد تا 10 روز آینده پروژه قطار  شهری اهواز متوقف و یک پایگاه و کارگروه فنی باستان شناسی روی این موضوع کار کنند.

 به گفته این کارشناسان اگر این نقطه به عنوان محل باستانی معرفی شود مسیر قطار شهری باید تغییر کند.

در فروردین ماه سال جاری پروژه قطار شهری اهواز علیرغم مخالفتها، اعتراضات و هشدارهای مکرر فعالان فرهنگی، کارشناسان و باستان شناسان مبنی بر وجود شهر باستانی هرمز اردشیر (که به شماره 43 و در سال 1310 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است)، آغاز شد.
 
این پروزه بدون مطالعات باستان شناسی و نظارت دستگاه مسئول حفاظت از آثار تاریخی، آغاز گردید.
در حین اجرای عملیات حفاری تمامی فعالان و باستان شناسان متفق القول نسبت به تخریب شهر باستانی هرمز اردشیر که یادگار بی همتای سلسله ساسانیان می باشد، هشدار دادند که متاسفانه مورد توجه مسوولین امر واقع نشد. 
 
 عملیات حفاری با حداکثر سرعت به پیش می رفت تا اینکه در اوائل آذرماه سال جاری تیغ حفاری بدن نحیف یادگار بی نظیر امپراطوری ساسانی را از وسط به دو نیم کرد و فریادهای تکه پاره شدن این اثر در عمق 12 متری زمین به گوش کسی نرسید .
 
در این راستا سازمان مسئول حفاظت از آثار تاریخی که سابقاً صدور مجوز عبور خط لوله 16 اینچ گاز از محوطه باستانی تل برمی رامهرمز با قدمت 4000 ساله و عبور خط لوله آب از محوطه باستانی جوبجی رامهرمز با قدمت 3000 ساله را در کارنامه خود دارد، بجای پیشگیری از وقوع چنین مسئله ای که اکنون قریب به دو هکتار از محوطه باستانی هرمز اردشیر را تحت تاثیرقرارداده است به فکر جبران مافات افتاده است.

لازم به ذکر است هنوز مقامات رسمی استان خوزستان در این رابطه اظهار نظری نکرده اند.

babaktoronto - کانادا - تورنتو
خر چه داند قیمت نقل و نبات؟
سه‌شنبه 18 دی 1386

Kamran1955 - ایران سرزمین جاوید - تهران شهر یاران
نمی دانم چرا ما با تاریخ خودمان عناد داریم. همه ی این آثار باستانی نه تنها هویت ملی ما هستند بلکه می توانند منبع سرشار درآمد از صنعت جهانگردی و ایرانگردی باشند. چرا اینگونه با تیشه به جان ریشه ی خودمان افتاده ایم؟ به جای تخریب بیایید بسازیم. از دیگر سو اگر آسایش انسان امروزی در گرو تخریب این آثار است بهتر است آثار باستانی را به موزه ها منتقل کنیم تا گسترش رفاه برای مردم دچار وقفه نشود ضمن این که آثار باستانی هم حفاظت شوند.
پنج‌شنبه 20 دی 1386

redpen60 - ایران - تهران
مردم ایران با تاریخ و فرهنگ و اصالت خود مشکلی ندارند
فقط مسپولین ما هستند که به تمدنی به غیر از تمدن اسلامی توجهی ندارند ما بالاخره نفهمیدیم این اسلام چه تمدنی داشته که ما متوجه آن نشدیم
شنبه 22 دی 1386

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.