اولین تصویر عامل ترور بی نظیر بوتو

اولین تصویر عامل ترور بی نظیر بوتو
مسوولان برگزاری انتخابات پارلمانی پاکستان روز گذشته اعلام کردند که برگزاری انتخابات سراسری این کشور تا 18 فوریه (29 بهمن) به تعویق می افتد. این انتخابات قرار بود هشتم ژانویه (شش روز دیگر) برگزار شود، اما حادثه قتل بی نظیر بوتو رهبر فقید حزب مردم که روز پنجشنبه گذشته صورت گرفت به ناآرامی ها و خشونت های گسترده یی دامن زد که در نتیجه مقام های دولتی گفتند برگزاری انتخابات در موعد مقرر امکان پذیر نیست و باید به مدت چند هفته به تعویق بیفتد. اما حزب مردم به عنوان اصلی ترین حزب اپوزیسیون و میراث خانم بوتو به شدت مخالف تعویق انتخابات بوده و تاکید کرده است که انتخابات باید در زمان مقرر برگزار شود. ناظران امور ابراز نگرانی کرده اند که اعلام تعویق انتخابات ممکن است به موج جدیدی از ناآرامی ها دامن بزند.
با این حال مساله مهم دیگری که هر روز بیش از پیش توجه محافل سیاسی و رسانه های بین المللی را به خود جلب می کند، ضرورت و چگونگی انجام تحقیقات درباره حادثه قتل بوتو است. شایعاتی که درباره دست داشتن دستگاه های امنیتی پاکستان در ترور بوتو در سراسر کشور پخش شده، این نگرانی را دامن زده است که اگر حکومت نتواند زمینه را برای انجام تحقیقات کاملاً شفاف درباره این قضیه فراهم کند ممکن است ثبات کشور با تهدید جدی مواجه شود. با این حال گزارش های ضد و نقیض از چگونگی و عوامل مستقیم و غیرمستقیم قتل بوتو تنها بر ابهام قضیه افزوده است. در همین حال ارتش پاکستان با انتشار اطلاعیه یی اعلام کرد که در درگیری های دو روز گذشته در مناطق قبایلی 27 شبه نظامی وابسته به گروه «بیت الله محسود» را کشته است. مقام های دولتی پاکستان اندکی پس از کشته شدن بوتو تاکید کردند که این گروه که نقش القاعده و طالبان را در پاکستان بازی می کنند در قتل بوتو دست داشته اند؛ ادعایی که از سوی سخنگوی این گروه رد شده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه قاضی محمد فاروق رئیس کمیسیون انتخاباتی پاکستان در جریان یک کنفرانس خبری درباره تعویق انتخابات گفت؛ «با توجه به وضعیت موجود، تاریخ 18 فوریه 2008 به جای 8 ژانویه به عنوان تاریخ برگزاری انتخابات تعیین شد.» وی افزود؛ «من به همه احزاب سیاسی اطمینان می دهم که انتخابات عادلانه، آزاد و شفاف خواهد بود. من از آنها تقاضا دارم که به خاطر منافع عالی ملت این تصمیم را بپذیرند و به طور کامل در انتخابات شرکت کنند.»این تعویق ساعاتی قبل از سخنرانی تلویزیونی پرویز مشرف رئیس جمهوری پاکستان اعلام شد. مشرف قرار بود در این سخنرانی خواستار حفظ آرامش و وحدت در آستانه برگزاری انتخابات شود. انتخابات آتی پاکستان گام مهمی در انتقال حکومت این کشور به سوی یک حکومت غیرنظامی و دموکراتیک تلقی شده است، اما حوادث چند ماه اخیر که با برکناری رئیس دیوان عالی کشور، دستگیری حقوقدانان و مردم معترض و اعلام وضعیت اضطراری در کشور شروع شد و با حادثه ناگهانی و مشکوک قتل بوتو به اوج خود رسید، میزان موثر بودن این انتخابات را در ایجاد نظم و آرامش با پرسش مواجه کرده است. شایعات و گزارش های مربوط به برنامه ریزی نهادهای حکومتی برای تقلب گسترده در انتخابات نیز بر این ابهام افزوده است. حزب مردم به رهبری بوتو از همان آغاز اعلام کرده بود که در انتخابات شرکت می کند ولی همزمان حق اعتراض و تحریم را نیز برای خود محفوظ دانسته بود. این حزب پس از قتل بوتو نیز بلافاصله بر حضور خود در انتخابات تاکید کرد و خواستار آن شد که انتخابات در موعد مقرر و بدون تعویق برگزار شود. حزب مسلم لیگ شاخه نواز شریف نیز که در ابتدا قصد تحریم انتخابات را داشت پس از قتل بوتو اعلام کرد که در انتخابات شرکت می کند.ابهام های پرونده قتل بوتوپرسش های مربوط به چگونگی قتل خانم بوتو و عاملان مستقیم و پشت پرده این قتل که از همان ابتدا با روایت رسمی حکومت پاکستان از این حادثه مطرح شد، به تدریج ابعاد گسترده تری می یابد. مقام های وزارت کشور پاکستان اندکی پس از قتل بوتو در اثر تیراندازی و سپس حمله انتحاری در روز پنجشنبه گذشته اصرار کردند که کسی به بوتو تیراندازی نکرده، بلکه او در اثر کوبیده شدن سرش به پنجره سقفی در اثر انفجار انتحاری کشته شده است.اما نزدیکان بوتو که جسد وی را از نزدیک مشاهده کرده بودند، گفتند که زخم گردن بوتو را به چشم خود دیده اند و در روزهای بعد هم تصاویری از عاملان ترور بوتو منتشر شد و هم پزشکان معالج بوتو در گفت وگوهایی گفتند که از سوی مقام های امنیتی به شدت تحت فشار قرار گرفته اند تا جزئیات مربوط به زخم های بوتو را کتمان کنند. همچنین پرونده آخرین ساعت زندگی بوتو در بیمارستان از فایل ها خارج شده است.به گزارش نیویورک تایمز مقام های دولت امریکا نیز روز گذشته گفتند که شواهد مربوط به دست داشتن القاعده در قتل بوتو متقاعدکننده نیست. روز سه شنبه نیز آصف علی زرداری همسر بوتو گفت که القاعده عامل ترور بوتو نبوده است. این در حالی است که مقام های رسمی پاکستان مدعی شده بودند گفت وگویی تلفنی را شنود و ضبط کرده اند که در آن بیت الله محسود رهبر القاعده در پاکستان این قتل را به افراد خود تبریک می گوید.
farshidkhan - ایران - بوشهر
آفرین به این عکاس و فیلم بردار که این صحنه رو ضبط کرده
شنبه 15 دی 1386

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +202شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +150شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +137حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +125نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +124اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +108شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم