پنجاه سال بازیگری؛ بزرگداشت جمشید مشایخی

پنجاه سال بازیگری؛ بزرگداشت جمشید مشایخی

گفتمش نقاش را نقشی کشد از زندگیبا قلم نقش حبــــــابی برلب دریا کشید

عزت الله انتظامی تقدیر نامه خانه تئاتر را به جمشید مشایخی اهدا کرد

این شعر نقش بسته بر روی کارت هایی بود که هنرمندان را برای حضور در خانه هنرمندان ایران واقع در خیابان ایرانشهر- باغ هنر دعوت می کرد. این دعوت برای شرکت در مراسمی به عنوان "پنجاه سال سایه دوست داشتنی جمشید مشایخی" بود.

بانیان پاسداشت 50 سال زندگی هنری حرفه ای جمشید مشایخی، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، موسسه تصویر شهر، خانه هنرمندان ایران، موسسه فرهنگی هنری چهره آزاد، انجمن بازیگران سینما، خانه سینما و خانه تئاتر بودند.

این مراسم در عصر روز چهارشنبه 14 آذر در تالار بتهوون با حضور هنرمندانی چون حمید سمندریان، جعفروالی، جمشید لایق، مرتضی احمدی، محمد علی کشاورز، ایرج راد، مهتاج نجومی، پروین سلیمانی، پرویز پورحسینی، داریوش فرهنگ، آیدین آغداشلو، مهین شهابی، خسروشکیبایی، رویا تیموریان، مسعود رایگان، اسماعیل شنگله، اصغربیچاره، جلال معیریان و... شروع شد.

جعفروالی، حمید سمندریان، آیدین آغداشلو، عزت الله انتظامی، محمدعلی کشاورز، اکبرعالمی، داود رشیدی و خسرو شکیبایی سخنرانهای این برنامه بودند.

اکبر عالمی گفت که کسانی مانند جمشید مشایخی میراث فرهنگی ما هستند و آیدین آغداشلو با اشاره به فیلم کمال الملک اظهار کرد که وقتی او را سر صحنه دیدم، انگار کمال الملک را دیده ام.

حمید سمندریان از نخستین کسانی است که جمشید مشایخی را بر روی صحنه هدایت کرده است

حمید سمندریان، از نخستین کسانی است که جمشید مشایخی را بر روی صحنه هدایت کرده، یکی از ویژگی های بارز جمشید مشایخی را عاشق پیشه بودن او نام برد و دیگر اینکه او در آفرینش نقش قدرت تبدیل بالایی دارد و با اشاره به نمایش آندورا گفت که او تطابق فرهنگی و تلفیق نمایش خارجی با فرهنگ بومی را به خوبی انجام می دهد.

خانه تئاتر با تقدیر نامه ای با خوشنویسی میرخوانی و لوح خانه تئاتر و انجمن بازیگران سینما با تقدیم تندیسی اثر قدرت الله عاقلی و تقدیرنامه و شهردار تهران با تقدیرنامه ای از او قدردانی کردند.

دراین مراسم سه قطعه موسیقی اجرا شد که قطعه اول توسط نوید مصطفی پور و سعید رودباری اثری از پرویز یاحقی و قطعه دوم گروه صبا به خوانندگی فاضل جمشیدی با شعری از مولانا و قطعه سوم یک اثر کردی توسط فریدون درویشی و تقی آبادی اجرا شدند.

آخرین برنامه این مراسم پخش فیلمی درباره جمشید مشایخی بود که هنرمندان نسل های مختلف نظرات خودشان را درباره او می گفتند. در این فیلم همچنین بخش هایی از زندگی هنری و شخصی او را نشان می داد. کارگردان این فیلم امیر مهرتاش مهدوی بود که پرویز پرستویی متن گفتار فیلم را می خواند.

برنامه با سرود "ای ایران" که به درخواست برگزار کنندگان توسط حضار اجرا شد، پایان یافت.

پنجاه سال حضور

جمشید مشایخی در 6 آذرماه سال 1313 در تهران بدنیا آمد که این مراسم در واقع هم بزرگداشت 50 سال فعالیت هنری و هم جشن 74 سالگی او بود. جمشید مشایخی در ابتدا به اصرار پدر به مدرسه نظام رفت ولی به خاطر ناسازگاری روحیه اش با نظام از آن خارج شد.

او کار تئاتر حرفه ای را از سال 1336 آغاز کرد. پیش از این تجربه بازی در نمایش را در دوران مدرسه آغاز کرده بود که با تاسیس اداره هنرهای دراماتیک پس از خروج از مدرسه نظام به آن پیوست.

اولین نمایش حرفه ای او "وظیفه پزشک " بود و بعد از آن در نمایش های بسیاری از جمله " آی بی کلاه، آی با کلاه" اثر غلامحسین ساعدی، " لونه شغال" و " افعی" اثر علی نصیریان، " آندورا" اثر ماکس فریش، " مرده های بی کفن و دفن" اثر ژان پل سارتر به کارگردانی حمید سمندریان بازی کرده است.

آخرین بازی صحنه ای جمشید مشایخی در نمایش " شب برروی سنگفرش های خیس" نوشته اکبر رادی به کارگردانی هادی مرزبان در سال 1377 بوده است.

جمشید مشایخی در بیش از 90 فیلم بازی کرده است که مشهورترین آنها عبارتند از: خشت و آینه به کارگردانی ابراهیم گلستان، قیصر به کارگردانی مسعود کیمیایی، سوته دلان و کمال الملک به کارگردانی علی حاتمی، شازده احتجاب و یک بوس کوچولو به کارگردانی بهمن فرمان آرا، گاو به کارگردانی داریوش مهرجویی و روز واقعه به کارگردانی شهرام اسدی.

سلطان صاحبقران، هزاردستان و داستانهای مولوی به کارگردانی علی حاتمی و امام علی به کارگردانی داود میرباقری از سریال های تلویزیونی مطرحی است که جمشید مشایخی در آنها حضور داشته است.

او در ششمین دوره چهره های ماندگار به عنوان چهره ماندگار سینمای ایران برگزیده شد و در آبان ماه سال 85 در پاریس به خاطر 5 دهه فعالیت هنری از او تجلیل به عمل آمد.

مریم - ایران - تهران
برای طول عمرش دعا می کنیم
پنج‌شنبه 15 آذر 1386

مبهم - اسکاتلند - گلاسکو
برایش ارزوی سلامتی وعمر طولانی خواستارم.بامید روزیکه او را از نزدیک زیارت کنم.
پنج‌شنبه 15 آذر 1386

کورش - ایران - قایمشهر
استاد جمشید مشایخی نامی که با سینما و هنر بازیگری گره خورده
پنج‌شنبه 15 آذر 1386

نازنین - ایران - تهران
سلام خسته نباشید استادمشایخی رابسیار دوست داریم عمر120 ساله توام باسلامت کامل جسم و روح ایشان آرزوی عمیق قلبی ماست.
پنج‌شنبه 15 آذر 1386

عماد - بلژیک - مارسینل
به نظر من کار خیلی قشنگی انجام دادن.ما از هنرمندانمون تا وقتی که در بین ما هستن باید تشکر و قدردانی کنیم و مراسم بزرگداشت براشون برگذار کنیم نه وقتی که از این دنیا رفتن تازه یادشون بیافتیم
پنج‌شنبه 15 آذر 1386

بهروز - انگلیس - لندن
بازیگر درجه 3 ، 4 زمان قدیم... چاپلوس فیلم های جمهوری اسلامی
پنج‌شنبه 15 آذر 1386

نگین - انگلیس - لندن
واقعا چقدر زیباست که تا این افراد زنده هستند ازشون قدردانی میشه. ممنون از سایت عالی شما. مارو که از کارو زندگی و خواب میندازه ولی عیبی نداره. پایدار باشید
جمعه 16 آذر 1386

مریم - ایران - تهران
چی می‌گی آقا بهروز! حالت خوش نیست‌ها!
شنبه 17 آذر 1386

محسن - ایران -
تولد 74 سالگی و این بزرگداشت رو به ایشان تبریک عرض میکنم و آرزوی آن را داریم که یک زمانی ما بزرگداشتی برای بهروز وثوقی بگیریم که این آرزوی ماست چون او هم برای سینمای ما زحمت کشیده است .
شنبه 17 آذر 1386

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.