درخشش اتوبوس شب و خون بازی در استرالیا

درخشش اتوبوس شب و خون بازی در استرالیا

سهم سینمای ایران از جشنواره سینمای "آسیا- پاسیفیک" که در استرالیا برگزار شد، با وجود نامزدی در 8 رشته، تنها سه جایزه برای فیلم های اتوبوس شب، خون بازی و آن سه بود.
کیومرث پوراحمد جایزه بزرگ هیات داوران برای فیلم "اتوبوس شب" را دریافت کرد

بقیه جوایز این جشنواره به فیلم هایی از ژاپن، کره، ترکیه، لبنان، اندونزی و اسرائیل رسید.

هدف از اهدا جوایز آسیا پاسیفیک، ارج نهادن به تنوع فرهنگی و شیوه‌های مختلف فیلمسازی است و در بین فیلمهای نامزد شده سبکها و مضامین متفاوتی به چشم می خورد.

ایران نماینده دیگری نیز در این جشنواره داشت، جعفر پناهی سینماگر ایرانی که عضو هیات داوران جشنواره بود.

از میان برندگان فقط کیومرث پوراحمد در استرالیا حضور داشت که جایزه بزرگ هیات داوران برای فیلم "اتوبوس شب" را دریافت کرد.

جایزه بهترین کارگردان به رخشان بنی‌اعتماد و محسن عبدالوهاب برای فیلم "خون بازی" اهدا شد و هومن بهمنش برای فیلمبرداری فیلم "آن سه" جایزه گرفت.

"طلوع پنهانی" از کره‌ جنوبی جایزه بهترین فیلم را گرفت. در بخش بهترین بازیگر زن که نام باران کوثری بازیگر "خون بازی" هم در میان نامزدهای آن قرار داشت، جئون دویئون، بازیگر فیلم "طلوع پنهانی" جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن را از آن خود کرد.

باران کوثری

‌ارکان کان بازیگر ترک برای فیلم "ترس یک مرد از خدا" جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد را گرفت که رقیب ایرانی او مهرداد صدیقیان بازیگر "اتوبوس شب" بود.

جایزه بهترین فیلم بلند کودک به فیلمی از اندونزی تعلق گرفت که در این بخش نیز فیلم ایرانی "قفل ساز" نامزد بود.

جایزه بهترین اثر انیمیشن نیز به "‌پنج سانتی‌ متر در هر ثانیه" از ژاپن رسید که ایران در این بخش نماینده ای نداشت.

جایزه بهترین فیلمنامه به فیروز عباس ‌خان از هند برای فیلم "گاندی پدر" اهدا شد.

"خاطرات بیروت" نیز جایزه بهترین فیلم مستند بلند را دریافت کرد که در این بخش فیلم "سرزمین گمشده" به کارگردانی وحید موساییان از ایران نامزد بود.

همچنین جایزه ویژه یونسکو برای بیشترین مشارکت در حفظ و ترویج تنوع فرهنگی برای فیلم "ملاقات باند" اران کولیر ینس از اسرائیل رسید.

نامزدهای اولین دوره جایزه سینمای "آسیا و پاسفیک" در مهرماه طی مراسمی در سنگاپور معرفی شدند و سینماگران ایرانی با ۸ نامزدی در ۸ رشته از ۹ رشته جوایز، موفق ‌ترین کشور منطقه آسیا و پاسیفیک لقب گرفتند.

پس از ایران، چین با نامزدی در 5 رشته، لبنان و کره جنوبی با نامزدی در 4 رشته، ترکیه با نامزدی در ۳ رشته، اندونزی ، ژاپن، مالزی، فیلیپین، استرالیا و روسیه با نامزدی در 2 رشته و ارمنستان، عراق، قزاقستان، هند، سریلانکا، مصر و اسرائیل هر یک با نامزدی در یک رشته در میان برگزیدگان قرار گرفتند.

جشنواره سینمای آسیا و پاسیفیک با حمایت دولت استرالیا و همکاری نهادهای بین‌المللی مانند سی ‌ان ‌ان اینترنشنال، یونسکو و فدراسیون بین‌المللی اتحادیه تهیه‌ کنندگان فیلم (فیاپف) برگزار می ‌شود و ریاست هیات داوران نخستین دوره آن را شبانا عظمی، بازیگر سرشناس هندی بر عهده داشت.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.