توقف بازگشت پناهجویان افغان از پاکستان

توقف بازگشت پناهجویان افغان از پاکستان

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان می گوید که برنامه بازگشت داوطلبانه پناهجویان افغان از کشور پاکستان متوقف شده است، اما روند بازگشت این پناهجویان از ایران همچنان ادامه دارد.

بر اساس گزارشها در طول سال جاری بیش از 350 هزار نفر از پناهجویان افغان از پاکستان و تنها کمی بیش از 6 هزار نفر از ایران به کشورشان بازگشته اند.

توقف بازگشت داوطلبانه پناهجویان افغان از پاکستان به کمک کمیساریای عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان، تا ماه مارس سال 2008 میلادی ادامه خواهد یافت.

محمد نادر فرهاد سخنگوی این کمیساریا دلیل توقف روند عودت پناهجویان افغان از پاکستان را کاهش شمار عودت کنندگان و فرارسیدن فصل سرما در افغانستان عنوان کرد.

او افزود: "رقم بازگشت کاهش پیدا می کند و در عین حال مصارف پولی و لجستیکی بسیار گزافی نیاز است تا ما در آنجا حضور داشته باشیم."

براساس اعلام کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان، در طول هشت ماه گذشته 356 هزار نفر از پناهجویان افغان از پاکستان به کشورشان بازگشته اند که بیشترین شمار عودت کنندگان در ولایت ننگرهار ساکن شده اند.

ولی در این مدت صرفا 6500 پناهجوی افغان از کشور ایران بصورت داوطلبانه به افغانستان بازگشته اند و این روند همچنان در طول فصل زمستان ادامه خواهد یافت.

هریک از بازگشت کنندگان حین بازگشت به افغانستان مبلغ یکصد دلار کمک نقدی از سوی سازمان ملل متحد دریافت می کنند.

برنامه بازگشت پناهجویان افغان از کشورهای ایران و پاکستان درسال 2002 آغاز شد که براساس این برنامه تاکنون گفته شده بیش از 4 میلیون نفر به کشورشان بازگشته اند.

اما براساس آمارهای موجود، هنوز هم 3 میلیون پناهجوی افغان در کشورهای ایران و پاکستان باقی مانده اند.

کشورهای میزبان بارها خواستار بازگشت هرچه سریعتر پناهجویان افغان به کشورشان شده اند و این امر نگرانی های زیادی را برای دولت حامد کرزی بوجود آورده است.

مشکلات امنیتی، نبود زمینه های اشتغال، نداشتن سرپناه، عدم دسترسی به خدمات صحی و بازماندن کودکان از تحصیل مهمترین چالشهای فراروی افغانهای عودت کننده از ایران و پاکستان به حساب می آیند.

این امر سبب شده تا شماری از پناهجویان پس از بازگشت به افغانستان دست به مهاجرت دوباره به کشورهای دیگر بزنند.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • اسرائیل: «اقدامات قدرتمند و خارق‌العاده» در روزهای آینده در راه است / اعدام سه معترض در در قم
  • نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • جزئیات تماس ماموران موساد با فرماندهان نظامی ایران؛ اسرائیل چگونه بدنه امنیتی نظام را هدف گرفته است؟
  • اسرائیل حمله هوایی به بندر انزلی را تائید کرد /فرماندار انزلی: ادارات گمرک، بنادر و سازمان کشتی‌رانی هدف قرار گرفتند
  • خسارت گسترده درپی حمله به تأسیسات گاز قطر؛ دوحه وابستگان سفارت ایران را اخراج کرد
  • مجتبی خامنه‌ای در پیام تسلیت لاریجانی: «هر خونی، خون‌بهائی دارد که قاتلین باید بزودی آن را بپردازند»
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • +337ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +291اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +199ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +187شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +178اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +165نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد