کارگردانان سینمای ایران دربه در دنبال چهره های جدید

کارگردانان سینمای ایران دربه در دنبال چهره های جدید هستند

تهمینه میلانی ،ابوالفضل جلیلی وافشین شرکت به دنبال بازیگران تازه کار برای آثار جدید خود هستند.شاید فیلمسازان دیگری هم باشند که در جستجوی بازیگران جدید باشند و ما بی خبر باشیم. موضوع پیدا کردن بازیگر نوچهره در سالهای اخیر دغدغه بسیاری از کارگردانان سینمای ایران بوده است، از داریوش مهرجویی و مجیدی گرفته تا محمد حسین لطیفی و مسعود کیمیائی ودیگران.نتیجه این جستجو هم البته چندان جالب نبوده، دلیل این مدعا هم اینکه مهرجوئی در نهایت برای "سنتوری" ناچار از انتخاب بهرام رادان شد،مجیدی مجبور به استفاده ار محمدرضا ناجی در "آواز گنجشک ها" شد، لطیفی پروژه قبلی اش را کنار گذاشت و کیمیائی هم با سرسختی بازیگرانی را وارد فیلمهایش می کند که هیچ کدام بهروز وثوقی و عرب نیا و فروتن نشده اند.

سوال اینجاست که آیا بضاعت سینمای ایران در بخش بازیگری ته کشیده یا نه،حوصله فیلمسازان کم شده است؟ شاید هم نسل جدید سرعت را فدای دقت کرده اند؟ هرچه باشد مهم نیست .موضوعی که اهمیت دارد این است که در میان فیلمهای جشنواره های همین چند ساله چند بازیگر و استعداد جوان پدید آمده و معرفی شده اند؟چهره هایی مانند ترانه علیدوستی،حمید فرخ نژاد،حبیب رضایی، مسعود رایگان،هانیه توسلی،لیلا زارع و...نکته جالب در این میان نوشته شدن تقریبا۸۰ درصد فیلمنامه های سینمایی ما برای هفت هشت ستاره سینماست، نقش هایی که در مرحله دوم غربال به بازیگران دیگر می رسد.

بسیاری از بازیگران مطرح سینمای امروز کشف کارگردانانی هستند که این روزها انرژی زیادی روی پیدا کردن و معرفی چهره های جدید نمی گذارند.آموزشگاههای بازیگری هم که در اواخر دهه هفتاد گروهی از بازیگران جوان را به سینمای ایران تزریق کردند حالا به بنگاههای پولساز برای صاحبان آنها مبدل شده اندو گرچه گاه تک جرقه هایی ازسالن های تمرین آنها دیده می شود اما کارکرد گذشته خود را از دست داده اند. در این میان گزینش بازیگران جدید از گروه های تئاتری همچنان جای خود را دارد گرچه با پیدایش حرفه من درآوردی "انتخاب بازیگر"عملا گزینش بازیگر در بخش وسیعی از سینمای ایران به مافیایی در حوزه اختیار چند نفر درآمده که با قواعد عجیب و غریبی آنرا اداره می کنند.به همه اینها استقبال تلویزیون و پرداخت دستمزد های گزاف به بازیگران را اضافه کنید.نتیجه این فرایند هم طیبعتا چیزی نیست جز آنچه می بینیم ، مسائلی مثل حضور چند بازیگر مشخص در طیف وسیعی از فیلم های هرساله، نازل شدن کیفیت بازیگری، انتخاب های غلط وشتابزدگی.با این حساب هر جا آگهی انتخاب بازیگر دیدید لطفا جدی بگیرید!

منبع : وبلاگ دونده

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +309مصطفی مهرآئین به سیم آخر زد: نهاد ولایت فقیه بزرگترین مشکل این مملکته
  • +162حمله نظامی به ایران از رگ گردن به خامنه‌ای نزدیک‌تر است؛ ارتش اسرائیل در تدارک حمله نظامی با چراغ سبز ترامپ
  • +131واکنش رضا پهلوی به تصمیم بریتانیا برای مقابله با نفوذ جمهوری اسلامی
  • +124حمایت یکپارچه رهبران اروپایی از زلنسکی؛ فن درلاین: شرافت تو شجاعت مردم اوکراین را ارج می‌نهد
  • +105سعید قاسمی چماقدار حکومت: در دانشگاه عورتین به رهبری حواله دادند!
  • +101بازداشت و بازجویی مجری پیشین پرس‌تی‌وی در فرودگاه هیترو لندن پس از شرکت در مراسم تشییع حسن نصرالله
  • +92حمله اسرائیل به مواضع حکومت سوریه؛ وزیر دفاع اسرائیل: به احمد الشرع اعتماد نمی‌کنیم
  • +91تظاهرات علیه سفر اسکی «جی دی ونس» پس از درگیری او با زلنسکی در کاخ سفید (ویدیو)
  • +88مهدی یراحی، خواننده معترض: در کنار بانوان سرزمینم می‌مانم و دیگر تقاضای مجوز نخواهم کرد
  • +86کنایه رئیس جمهور لبنان به جمهوری اسلامی: کسی نمی‌تواند ادعا کند این اقدامات در حمایت فلسطین است