یک میلیارد بیمار مبتلا به فشار خون بالا

یک میلیارد بیمار مبتلا به فشار خون بالا

پژوهشگران می گویند بیماری فشار خون در سراسر دنیا از کنترل خارج شده است تا آنجا که در طی بیست سال، شمار مبتلایان به این بیماری از یک میلیارد نفر تجاوز کرده است.
برای پیشگیری، افراد باید فشار خون خود را به طور منظم اندازه بگیرند

به گفته این پژوهشگران، در حال حاضر از هر چهار فرد بالغ، یک نفر مبتلا به بیماری فشار خون است، یعنی شرایطی که خطر بیماری های قلبی، سکته و مرگ را افزایش می دهد.

مجله پزشکی لانست (Lancet) که گزارشی در این باره منتشر کرده هشدار داده که روش زندگی ناسالم در دنیای مدرن به این معنی است که رقم کسانی که دارای فشارخون بالایی هستند تا سال 2025 به یک میلیارد و 56 میلیون نفر خواهد رسید.

در گزارش مجله لانست، آمده است که با وجود مداواهای بسیار مؤثر و مقرون به صرفه، میزان فشار خون بیماران حتی در کشورهایی که هزینه مداوا مسئله ای نیست، کمتر به سطح مطلوب تنزل پیدا می کند.

در این گزارش، خاطرنشان شده که بسیاری از بیماران هنوز فکر می کنند که فشار خون بالا، بیماری قابل معالجه ای است و بهمین جهت هنگامی که فشارخون آنان پایین می آید از میزان داروی مصرفی می کاهند یا بکلی آن را قطع می کنند.

پرفسور گارت بیورز از انجمن مبارزه با فشار خون می گوید این آمار نشان می دهد که فشار خون بالا مانند بمب ساعتی است و باید جدی با آن برخورد کرد.

به عقیده پرفسور بیورز، اگر مردم صرف نظر از اینکه چه سنی دارند به شیوه زندگی خود نگاه کنند و برای کاهش خطر بیماری فشار خون بالا تدابیر صحیحی بیندیشند، این بیماری قابل پیشگیری است.

در حال حاضر، خطر داشتن فشار خون بالا برای شخصی که در کشورهای غربی زندگی می کند، بیش از نود درصد است.

عدم فعالیت ورزشی، استفاده از نمک زیاد، غذاهای پرچربی، مصرف نوشابه در حال افزایش و گسترش از کشورهای توسعه یافته به کشورهای در حال توسعه مانند هند و چین است.

پیشگیری

دکتر ایزابل لی، پزشک متخصص سکته مغزی می گوید هر پنج دقیقه یک نفر، یعنی هر سال 150 هزار نفر در بریتانیا دچار سکته مغزی می شوند ولی با کنترل فشار خون می توان از چهل درصد این سکته ها جلوگیری کرد.

دکتر لی می افزاید در حالی که اندازه گیری مرتب فشار خون مهم است ولی به همان اندازه هم اهمیت دارد که کسانی که برای پایین آمدن فشار خونشان به آنان دارو تجویز شده، پس از کاهش میزان فشار خون، همچنان به مصرف داروهای تجویز شده ادامه دهند.

علاوه بر این، مردم باید برای کمک به سالمتر زندگی کردن، سیگار کشیدن را ترک کنند و به ورزش و رژیم غذائی سالم روی بیاورند.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • شاهزاده رضا پهلوی درباره اعدام‌ها: جامعه جهانی پیش از ریخته شدن خون‌های بیشتر اقدام کند + ویدیو
  • پاسخ شهبازی،مجری حکومتی معروف به « اسکول نظام» به کمال پنحاسی سخنگوی فارسی زبان ارتش اسرائیل
  • کنایه ارتش اسرائیل به جمهوری اسلامی؛ ۱۵.۸۵ میلیارد دلار هزینه برنامه موشکی‌تان در سال ۱۴۰۴ را سوزاندید
  • ویدیو و تصاویر از سیزده بدر ایرانیان در زیر سایه جنگ + ویدیویی از سیزده بدر شهبانو فرح پهلوی
  • (تصاویر) سرنوشت غم‌انگیز لوکیشن تصویر پس‌زمینه مشهور ویندوز XP
  • چرخی در میان ویدیوهای صدا و سیما از حامیان جمهوری اسلامی در خیابانهای تهران
  • ویدیوی جدید آخرالزمانی از انفجار مهیب اصفهان
  • گریه و زاری آیت‌الله جوادی آملی در پیام به مردم: بزرگوارید، ما در برابر شما خضوع و احساس کوچکی می‌کنیم
  • لباس جنجالی و بدن‌نمای جنیفر لوپز ۵۶ ساله جنجال به پا کرد؛ جسارت یا عبور از خط قرمز؟
  • «بزرگترین موج حملات موشکی» ایران به اسرائیل در مقایسه با دو هفته گذشته
  • +297شاهزاده رضا پهلوی از ترامپ خواست به اقدام نظامی علیه حکومت ایران ادامه دهد
  • +250شاهزاده رضا پهلوی در سی‌پک: جمهوری اسلامی باید به‌طور کامل پایان یابد
  • +227پاسخ سخنگوی فارسی‌زبان ارتش اسرائیل به مجری حکومتی: از روز اول پدر بالای سرت نبوده
  • +186سخنرانی فرح و ایمان پهلوی (دو دختر شاهزاده رضا پهلوی) در تجمع ایرانیان مقابل کنگره آمریکا در واشینگتن
  • +165ترامپ: این رژیم ۴۵ هزار نفر از مردم معترض خودش را کشت؛ به سرعت کار رژیم را تمام می‌کنیم
  • +153فرمانده یگان ویژه فاتحین، دخیل در سرکوب معترضان، کشته شد
  • +125پیام تند روح‌الله رحیم‌پور به نماینده ایرانی‌الاصل پارلمان فرانسه: تا حالا چه غلطی کردید
  • +117ترامپ: در حال بررسی خروج از پیمان ناتو هستم، همیشه می‌دانستم آن‌ها ببر کاغذی هستند
  • +117علیرضا فغانی در واکنش به اظهارات ترامپ: عصر حجر یعنی خرید گوشت و مرغ قسطی، قحطی دارو، کشتن معترضان و....
  • +116کشته شدن کودک ۱۱ ساله در حین خدمت در ایست بازرسی سپاه