نگرانی اسرائیل از سازش ایران و آمریکا: نباید غافلگیر شویم

نگرانی اسرائیل از سازش ایران و آمریکا: نباید غافلگیر شویم

یک موسسه تحقیقاتی اسرائیل نسبت به سازش احتمالی میان ایران و آمریکا درباره موضوع هسته ای تهران بدون در نظر گرفتن تل آویو ابراز نگرانی کرد.

به گزارش  روزنامه هاآرتص چاپ تل آویو، موسسه "ریوت" در گزارشی نسبت به احتمال توافق میان ایران و آمریکا که براساس آن تهران اجازه می یابد بخشی از توانایی های هسته ای خود به ویژه توان غنی سازی اورانیوم را حفظ کند، هشدار داد و این امر را یک "غافلگیری استراتژیک" برای اسرائیل دانست.

این موسسه مستقل که روابط نزدیکی با دولت تل آویو دارد از مقامات اسرائیل خواسته است پیش از به توافق رسیدن احتمالی ایران و آمریکا مذاکرات خود با واشنگتن درباره مقابله با ایران را آغاز کنند.

این گزارش می افزاید: "اسرائیل باید موضوع مقابله با ایران را در مذاکره با آمریکا مطرح کند. هرچه اسرائیل گزینه های جدیدتری برای سد اهداف هسته ای ایران ارائه دهد، شانس لحاظ شدن آن در تصمیم گیری های آمریکا افزایش خواهد یافت."

برپایه این گزارش، اسرائیل باید خود را برای احتمال حل موضوع هسته ای ایران از طریق سازش بین تهران و واشنگتن بدون در نظر گرفتن تل آویو آماده کند و در چنین حالتی مقامات اسرائیل باید تضمین دهند که "منافع حیاتی تل آویو حفظ خواهد شد."

موسسه ریوت در ادامه با بیان این مطلب که منافع اسرائل و امریکا در مورد برنامه هسته ای ایران هم اکنون یکسان فرض می شود هشدار داده است که هماهنگی بین واشنگتن و تل آویو در حال حاضر مطلق و کامل نیست.

محققان این موسسه همچنین به کاهش احتمال حمله نظامی آمریکا به ایران و در مقابل افزایش حمایت ها از گفت و گو با تهران اشاره کرده اند.

به گفته یک مقام ارشد سیاسی، گزارش اخیر موسسه ریوت توجه جدی مقامات وزارت دفاع خارجه اسرائیل و شورای امنیت ملی این رژیم را به خود جلب کرده است.

خاطرنشان می شود "ریوت" یک موسسه تحقیقاتی غیرانتفاعی و مستقل در تل آویو است که همکاری نزدیکی با کابینه اسرائیل دارد و مقالات و گزارش های  آن در میان شخصیت های ارشد دفتر نخست وزیری، شورای امنیت ملی، وزیر خارجه، وزیر دفاع و نیروهای دفاعی اسرائیل توزیع می شود.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • اسرائیل: «اقدامات قدرتمند و خارق‌العاده» در روزهای آینده در راه است / اعدام سه معترض در در قم
  • نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • جزئیات تماس ماموران موساد با فرماندهان نظامی ایران؛ اسرائیل چگونه بدنه امنیتی نظام را هدف گرفته است؟
  • اسرائیل حمله هوایی به بندر انزلی را تائید کرد /فرماندار انزلی: ادارات گمرک، بنادر و سازمان کشتی‌رانی هدف قرار گرفتند
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +292اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +201ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +187شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +179اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +165نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد