هشدار سازمان سنجش با هیچ موسسه آموزشی همکاری نمی کند

هشدار سازمان سنجش با هیچ موسسه آموزشی همکاری نمی کند

قبل از کنکور

یک سال تمام خانه نشین بودم. نه میهمان دعوت می کردیم نه میهمانی می رفتیم. بعد از کلی کلنجار رفتن با مادرم بالاخره راضی شد تلفن را روزها قطع کند که صدای زنگش مزاحم درس خواندن و تمرکز من نشود. وای به حال اهل خانه اگر بلندتر از معمول حرف می زدند؛ داد و بیدادی راه می انداختم که نگو و نپرس!

شب قبل و روز برگزاری کنکور فشار عصبی شدیدی برای داوطلبان و خانواده هایشان به همراه دارد

پدرم در این میان از من طرفداری می کرد: "یکسال در برابر یک عمر چیزی نیست! خودتان را با این وضعیت وفق بدهید تا نتیجه بگیریم. یک سال سختی می کشید در عوض یک عمر رضایت!"

گرچه سختی هایی که من و خانواده ام متحمل شدیم یک ساله نبود.

من باید در کنکور ورودی دانشگاه قبول می شدم!

بعد از کنکور

بالاخره تمام شد و گذشت. خدا را شکر که رو سفید شدم؛ هم پیش مادر و پدرم، دوستان و فامیل هم پیش خودم که اگر نمی شد نمی دانستم با این همه پولی که پدرم با همه نداری، خرج کلاس و معلم خصوصی من کرده بود، چه طور توی صورتش نگاه کنم!

من، رضا علیزاده، 19 ساله، اهل تهران، دیپلمه رشته ریاضی در کنکور رشته تجربی قبول شدم.مادرم خیلی دوست داشت من دکتر بشم!

انتخاب رشته

بعد باید انتخاب رشته می کردم. انتخاب رشته کار هر کسی نیست. پدرم درست می گوید، باید سراغ کسانی بروم که دستشان به نوعی "بند" همین کار است.

مدتی آگهی های تلویزیونی را رصد می کردم، موسسه ... از همه موجه تر به نظر می رسید. دیروز تماس گرفتم. آقای "ف" آنطرف خط، می گوید قبولی مرا در رشته پزشکی در استان تهران، تضمین می کند. حتی اگر رتبه ام چهار رقمی باشد. پس بسم الله!

تضمینی که آقای "ف" از آن حرف می زد، چندان ارزان نیست؛ تا یک میلیون تومان هم می رسد.

 هزینه انتخاب رشته در موسسات و مدارسی که داوطلبان کنکور از آنها فارغ التحصیل می شوند معمولا بین 15 هزار تومان تا 50 هزار تومان در نوسان است اما مشخص نیست افرادی که برای داوطلبان انتخاب رشته می کنند یا به آنها مشاوره می دهند بر اساس کدام مجوز به این کار مبادرت می کنند یا صلاحیت آنها برای این کار چگونه و کجا تایید شده است
 

کار را که کرد؛ آنکه تمام کرد

پدرم می گوید: اینهمه خرج کردیم، این پول قلنبه آخری هم روی همه. در عوض تضمینی است. یک نفس راحت می کشم و می چسبم به کار که بدهی هایم را بدهم.

پدر خسته است!

تمام شد

پول وصول می شود. فرم انتخاب رشته را همان آقای "ف" که گفته بود کارمند سازمان سنجش هم هست برایم پر می کند و در گوشی به خود من وعده می دهد که اگر پا بدهد در سازمان هوایم را خواهد داشت. می گوید، در تمام مراحل کار قدم به قدم همراهم خواهد بود تا دم در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی!

هیچ چیز محال نیست، به ویژه اگر کسی برایت انتخاب رشته کند که تمام تشکیلات سازمان سنجش را می شناسد!

اما سازمان سنجش ایران، می گوید، با هیچ موسسه آموزشی همکاری ندارد و به داوطلبان شرکت در کنکور و خانواده هایشان توصیه می کند "واقع بین" باشند و بدانند پخش پیام از صدا و سیما یا انتشار آگهی در روزنامه ها به مفهوم مورد تایید بودن یا قانونی بودن این موسسات که تعدادشان روز به روز در حال افزایش است، نیست.

اینکه آگهی موسسات غیر قانونی اصولا چرا در رسانه های ایران منتشر می شوند، سئوالی است که مدتهاست بی پاسخ رها شده است.

به پایان آمد این دفتر، حکایت همچنان باقیست

آقای "ف" بعد از سه یا چهار تماس تلفنی با رضا و پدرش و البته وصول مبلغ کلانی که مطالبه کرده بود، ناپدید شد. تلفن موبایلش قطع شده بود، موسسه هم با آن کبکبه و دبدبه جواب تلفن ها را نمی داد. سازمان سنجش، کارمندی به این نام نداشت و صدا و سیما هم درباره تبلیغات این موسسه پاسخگو نبود.

فشار عصبی این ماجرا و پولی که خانواده در این راه از دست داده بود باعث شد، رضا از تحصیل در دانشگاه باز بماند و برج و باروی رویاهای خانواده علیزاده مانند بسیاری خانواده های دیگر فرو بریزد.

 هزینه کردن برای انتخاب رشته برای خانواده ها چندان مهم نیست، چون آینده و سرنوشت داوطلبشان اهمیت بیشتری دارد
 
مادر یک داوطلب کنکور

رضا، عاصی و سرخورده، حاضر نیست یک سال دیگر درس بخواند. مادر غمگین و پدر خسته است.

این حکایت بسیاری از خانواده های ایرانیست که فرزند کنکوری دارند و به صرف شنیدن نام سنجش یا هرچیزی که آن را تداعی کند، تبلیغات موسسات آموزشی و انتخاب رشته کنکور را باور می کنند.

انتخاب رشته؛تجارت تازه

خانم فرزانه که برای انتخاب رشته به 5 موسسه مختلف مراجعه کرده و در قبال پرداخت چندین هزار تومان از همه آنها برای انتخاب رشته دخترش مشاوره گرفته، می گوید برای مردم خیلی مهم است که انتخاب رشته را با اطمینان بیشتری انجام دهند و هزینه کردن در این زمینه برای خانواده ها چندان مهم نیست، چون آینده و سرنوشت داوطلبشان اهمیت بیشتری دارد.

هزینه انتخاب رشته در موسسات و مدارسی که داوطلبان کنکور از آنها فارغ التحصیل می شوند معمولا بین 15 هزار تومان تا 50 هزار تومان در نوسان است اما مشخص نیست افرادی که برای داوطلبان انتخاب رشته می کنند یا به آنها مشاوره می دهند بر اساس کدام مجوز به این کار مبادرت می کنند یا صلاحیت آنها برای این کار چگونه و کجا تایید شده است.

در هر حال سازمان سنجش و آموزش کشور ایران با انتشار اطلاعیه ای برخی موسسات را به سوء استفاده متهم کرده و به خانواده ها هشدار داده که به طور کلی هیچگونه همکاری با هیچ موسسه آموزشی و مشاوره ای ندارد.

در اطلاعیه سازمان سنجش هم درباره چگونگی برخورد با این موسسات که به گفته سازمان سنجش از نام این سازمان استفاده غیر قانونی می کنند و با انتشار آگهی در رسانه ها در حقیقت عوامفریبی می کنند، توضیحی داده نشده است.

انتخاب رشته را تا چند سال پیش خود داوطلبان انجام می دانند و معمول نبود که موسسات و آموزشگاهها در این زمینه به داوطلبان سرویس بدهند.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.