آفتاب عامل محافظت در برابر بیماری ام اس

آفتاب عامل محافظت در برابر بیماری ام اس

مطالعه ای در آمریکا نشان می دهد افرادی که در دوران کودکی وقت بیشتری را زیر آفتاب سپری می کنند در طول زندگی کمتر با خطر ابتلا به بیماری "ام اس" (Multiple Sclerosis) روبرو هستند.
نور آفتاب ممکن است مانع بروز ام اس شود

تیم محققان در دانشگاه جنوب کالیفرنیا می گوید احتمال دارد اشعه فرابنفش خورشید از طریق تغییر واکنش مصونیت سلولی یا افزایش میزان ویتامین دی، باعث حفاظت در برابر این بیماری شود.

مطالعه دیگری در گذشته نشان داده بود که زنانی که قرص های ویتامین دی مصرف می کنند، 40 درصد کمتر با خطر ابتلا به این بیماری روبرو هستند.

نتایج تازه ترین مطالعه در نشریه "نورولوژی" چاپ شده است.

"ام اس" در میان شایع ترین بیماری های سیستم عصبی در جهان است به طوری که در حدود دو میلیون نفر به آن مبتلا هستند. این بیماری در شدیدترین موارد می تواند تمامی بدن فرد را فلج کند.

آمارها نشان می دهد که بیماری "ام اس" در عروض جغرافیایی بالاتر که میزان تشعشعات فرابنفش (UV) در آنها کمتر است، شیوع بیشتری دارد.

مردم این کشورها کمتر در معرض تابش نور خورشید هستند و به این ترتیب بدن آنها ویتامین دی کمتری تولید می کند.

محققان در این مطالعه 158 دوقلوی همانند (79 گروه دوتایی) که خطر ژنتیکی ابتلا به ام اس در آنها یکسان بود را بررسی کردند.

در همه گروه ها یکی از دوقلوها ام اس داشت.

محققان دریافتند که فرد مبتلا به ام اس در مقایسه با خواهر و برادرش وقت کمتری را در دوران کودکی زیر آفتاب گذرانده است.

کسی که در کودکی وقت بیشتری را در هوای آزاد گذرانده بود، بسته به میزان آن، تا 57 درصد کمتر با خطر ابتلا به بیماری روبرو بود.

دکتر طلعت اسلام و دکتر توماس ماک، نویسندگان گزارش، گفتند که پژوهش های بیشتری در این زمینه که قرار گرفتن در معرض نور خورشید خطر ابتلا به ام اس را می کاهد لازم است.

آنها نوشتند: "قرار گرفتن در معرض اشعه فرابنفش ممکن است باعث حفاظت در برابر ام اس از طریق دو مکانیسم مختلف شود: یکی مستقیما از طریق تغییر واکنش مصونیت سلولی و دیگری غیرمستقیم از طریق تولید ویتامین دی."

کریس جونز، مدیر گروه "ام اس تراست" در بریتانیا گفت: "این مطالعه موید تحقیقات قبلی دایر بر وجود ارتباطی میان قرار گرفتن در معرض خورشید و خطر پایین تر ام اس است."

"با این حال محققان مسلما نمی گویند که مردم بروند زیر نور آفتاب و سرطان پوست بگیرند. قرار گرفتن در معرض نور خورشید می تواند خطرناک باشد."

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • ادامه درگیری دانشجویان معترض با دانشجویان بسیجی در دانشگاه های ایران
  • مامور سابق سیا:فریب مهلت ۱۰ روزه ترامپ را نخورید، حمله به ایران ممکن است همین دوشنبه یا سه‌شنبه انجام شود
  • ایالات متحده آمریکا در آستانه سناریوی «جنگ تمام‌عیار» با جمهوری اسلامی است
  • محکومیت اظهارات سفیر آمریکا درباره حق اسرائیل بر خاک خاورمیانه از سوی کشورهای مسلمان
  • گزارش روزنامه شرق از بیمارستان الغدیر: پیکرها را در پتو پیچیده بودند/ تصاویر صحت دارند
  • گراهام خطاب به ترامپ: به حرف کسانی که مانع حمله به ایران می‌شوند گوش نده!
  • میدان تایمز نیویورک؛ برگزاری مراسم افطار در میان تابلوهای تبلیغاتی و ترافیک شهری + ویدئو
  • پرتره‌های زیبا از چشم‌های روشن نادر در کشور بنگلادش اثر عکاس بنگلادشی «مو عایشه»
  • نیویورک‌تایمز فاش کرد: نقشه چندلایه‌ی خامنه‌ای برای جانشینی مقامات ارشد در صورت جنگ با آمریکا
  • بیانیه تیپ سیمرغ؛ در حال بازسازی شبکه‌های خود هستیم و بدستور رضا شاه دوم عمل خواهیم کرد
  • واکنش زاکانی، شهردار تهران، به قرار گرفتن نام خود در «لیست ترور اسرائیل» + ویدیو
  • ویدیو و عکسی که میتوان ساعت‌ها‌ با آن گریه کرد؛ چه زمانی بچه‌هایمان در کودکی اینقدر بالغ شدند
  • علیرضا دبیر خانواده‌ها کشته‌شدگان را مسخره کرد: می‌گن ناراحتیم، می‌زنن می‌رقصن
  • تظاهرات مردم آبدانان با شعار «مرگ بر دیکتاتور» و «مرگ بر خامنه‌ای» در اعتراض به بازداشت یک معلم
  • تصاویر: دانا ادن، تهیه‌کننده سریال «تهران» کیست؟
  • توئیت خبرنگار بی‌بی‌سی در مورد پیام اخیر شاهزاده رضا پهلوی؛ توئیت علی کریمی در مورد تهدیدش به قرآن‌سوزی
  • مجری استرالیایی که در حال مستی روی آنتن رفته بود، عذرخواهی کرد
  • سخنرانی شجاعانه مادر نهایت رحیمی: از این پس تاسوعا و عاشورای ما ۱۸ و ۱۹ دی‌ماه است
  • برندگان جوایز بهترین تک عکس مسابقه جهانی سونی در ۱۰ شاخه؛ از معماری و سبک زندگی تا حیات‌وحش و سفر
  • سخنرانی شیرین عبادی در سنای فرانسه و دفاع از شاهزاده رضا پهلوی