کارشناسان می گویند چاقی 'مسری' است

کارشناسان می گویند چاقی 'مسری' است

محققان آمریکایی می گویند داشتن دوست، خواهر و برادر یا همسری که اضافه وزن دارد خطر چاقی را در فرد افزایش می دهد.

به گفته آنها داده های شخصی مربوط به بیش از 12 هزار نفر حاکی از آن است که احتمال چاق شدن فرد در صورت چاق بودن دوست، خواهر و برادر، یا همسر به ترتیب به میزان 57 درصد، 40 درصد و 37 درصد افزایش می یابد.

آنها استدلال می کنند که این مطالعه نشان می دهد عوامل اجتماعی، مانند سایز اندام سایر افراد، در چاق شدن موثر است.

نتایج این مطالعه در نشریه پزشکی نیوانگلند چاپ شده است. با این حال پژوهشگران می گویند نتایج آن قطعی نیست زیرا ممکن است عوامل پنهان دیگری نیز در کار باشد.

محققان در دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد و دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در سن دیه گو، داده های جمع آوری شده طی 32 سال را به عنوان بخشی از یک تحقیق درمورد قلب بررسی کردند.

شرکت کنندگان اطلاعات شخصی خود از جمله "شاخص وزن بدن" و نام دوستانی که می شد با آنها تماس گرفت را ارائه کردند.

'علت و معلول'

نویسندگان مقاله توانستند پیوندهای اجتماعی افراد از جمله روابط با دوستان و اعضای خانواده را به دقت ترسیم کنند.

تاثیر مربوط به چاقی عموما میان افراد جنس موافق شدیدتر بود.

و تحلیل آنها به این مساله اشاره داشت که این ارتباط را فقط نمی توان به شباهت ها در سبک زندگی و محیط افراد نسبت داد و برای مثال تاثیر دوستان حتی وقتی در مناطق مختلف زندگی می کردند همچنان هویدا بود.

نیکلاس کریستاکیس از محققان این مطالعه گفت: "اینطور نیست که افراد چاق یا افراد لاغر برای وقت گذرانی دنبال افرادی مثل خود بگردند."

"بلکه یک رابطه مستقیم علت و معلولی وجود دارد. ظاهرا اتفاقی که می افتد این است که شخصی که چاق می شود به احتمال زیاد، برداشت هایش نسبت به آنچه اندازه مناسب اندام به حساب می آید تغییر می کند."

"افراد به این نتیجه می رسند که چاق تر شدن قابل قبول است چون

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +216شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +166شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +146حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +130اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +128بانگی که از خراسان برخاست؛ این است شعار ملی، رضا رضا پهلوی
  • +111شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +111تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +109چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +101برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم