نخستین زایمان بدون درد با حضور شوهر در تهران انجام شد

نخستین زایمان بدون درد با حضور شوهر در تهران انجام شد

 برای نخستین بار زایمان بدون درد با حضور همسر هنگام زایمان در بیمارستان صارم تهران انجام شد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس،‌ ابوطالب صارم،‌ متخصص زنان و زایمان و رئیس این بیمارستان درباره این زایمان گفت:‌ با توجه به کاهش بیش از حد زایمان طبیعی در بین زنان جوان و ترس و دلهره آنان از روش طبیعی بر آن شدیم تا راه‌های زایمان طبیعی و بدون درد را در کشور ترویج کنیم به همین علت پس از استفتا از مراجع دینی راهی که به ذهنمان رسید حضور شوهر در کنار زن هنگام زایمان بود. وی گفت: حضور فیزیکی شوهر در کنار زن هنگام زایمان علاوه بر این‌که محرم زن است و می‌تواند در امر زایمان به گروه تخصصی کمک کند باعث قوت قلب و کاهش استرس زایمان در زن می‌شود و خوشبختانه تجربه این زایمان که ‌دوشنبه هفته جاری در بیمارستان صارم انجام شد در محیطی عاطفی و توأم با آرامش باور نکردنی بود.

صارم افزود:‌ بسیاری از زنان پس از زایمان به علت دوری گزینی همسر دچار افسردگی می‌شوند اما حضور شوهر در بالین زن هنگام زایمان و مشاهده سختی های زایمان موجب نزدیکی زن و شوهر و ارتباط عاطفی بیش‌تر آن‌ها می‌شود و این امر نه تنها افسردگی زن را پس از زایمان از بین می‌برد بلکه موجب همکاری بیش‌تر شوهر در نگهداری و تربیت فرزند می‌شود.
وی گفت:‌ زایمان بدون درد به چند روش مختلف انجام می‌شود که استفاده از روش هیپنوتیزم،‌ طب سوزنی، گاز NO2 و بی حسی نخاعی به روش اپیدورال از آن جمله است که ما در این روش از روش اپیدورال سطحی استفاده کردیم به نحوی که زن هنگام زایمان بتواند حرکت کند و زایمان طبیعی داشته باشد. رئیس بیمارستان تخصصی زنان و زایمان صارم افزود:‌ روش‌های مختلف زایمان بدون درد و اپیدورال بارها انجام شده است و سابقه دارد،‌ آنچه تاکنون در ایران به آن توجه نشده است، توجه به مسائل روحی، روانی و عاطفی زایمان است که اثر بسیار زیادی هم در کاهش درد زایمان و هم کاهش افسردگی و اضطراب زایمان و پس از آن دارد. وی گفت: در زمان حاضر بیش از 70 درصد زایمان‌ها در کشور ما به روش سزارین انجام می‌شود در حالی که در گذشته سزارین برای خانواده‌های ایرانی کسر شأن محسوب می‌شد و نشانه بیماری و اختلال بود اما سال‌هاست، زنان کشور ما برای مواجهه نشدن با درد زایمان به روش سزارین رو آورده‌اند. وی افزود: سزارین فقط در موارد معدودی که به علت تنگی لگن زن نسبت به سر نوزاد، زایمان را دچار مشکل می‌کند و سلامت مادر یا نوزاد را به مخاطره می‌اندازد با تشخیص پزشک لازم است که تعداد این موارد لازم حداکثر بین 15 تا 20 درصد کل زایمان‌هاست. صارم گفت: ورزش کردن دختران از کودکی، فرهنگ‌سازی برای ترویج زایمان طبیعی به خصوص زایمان بدون درد،‌ استفاده از روش‌های کاهش درد در حین بارداری مانند پیاده‌روی و نرمش حین بارداری، اکواژیمناستیک (راه رفتن و ورزش در آب) و آموزش زن و شوهر برای زایمان طبیعی بدون درد از روش‌های مهمی است که باید برای ترویج زایمان طبیعی در کشور‌ انجام شود. وی افزود: سزارین علاوه بر امکان بروز عفونت در حین عمل جراحی و طولانی‌تر بودن مدت زمان بستری زن، احتمال خطر جانی بیش‌تری را نیز برای مادر به همراه دارد.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.