امید به توسعه درمانی تازه برای پارکینسون

امید به توسعه درمانی تازه برای پارکینسون

دانشمندان پروتئینی را کشف کرده اند که ممکن است علائم بیماری پارکینسون را کند کرده و حتی آنها را معکوس کند.
پارکینسون به تدریج باعث نابودی بخشی از سلول های مغزی مولد دوپامین می شود

این بیماری باعث نابودی تدریجی بخشی از سلول های مغزی می شود که مسئول تولید ماده ای به نام دوپامین است.

محققان فنلاندی دریافته اند که ملکول تازه می تواند از نابودی این سلول ها جلوگیری کرده و همچنین به بازسازی سلول های آسیب دیده کمک کند.

مطالعه آنها که نتایجش در نشریه "نیچر" چاپ شده است نشان داد که علائم بیماری در موش هایی که این پروتئین به آنها تزریق شده تخفیف یافته است.

داروهای کنونی ضدپارکینسون از تحلیل رفتن و نابودی سلول های عصبی جلوگیری نمی کند و تاثیر آنها می تواند بی دوام و موضعی باشد.

اکنون پژوهشگران دانشگاه هلسینکی به این باور رسیده اند که ملکول تازه - موسوم به CDNF - دارای پتانسیلی قوی به عنوان درمانی موثر است.

تحقیقات قبلی بر یک پروتئین دیگر - به نام GDNF - تمرکز داشت که به اعتقاد برخی پژوهشگران می تواند علائم بیماری را در برخی از مبتلایان تخفیف دهد.

با این حال شماری از مطالعات دیگر، تاثیر این پروتئین را زیر سوال برده و نگرانی های جدی در مورد ایمنی آن به وجود آورده است.

تیم دانشگاه هلسینکی تصمیم گرفت در جستجوی پروتئین های مرتبط - موسوم به عوامل رشد - که به شیوه ای مشابه عمل می کنند اما احتمالا بدن آنها را بهتر تحمل می کند برآید.

آنها دریافتند که "CDNF" برخلاف سایر پروتئین های مشابه، خاص سلول های عصبی مغز است.

در آزمایش هایی که به روی موش هایی با علائم پارکینسون انجام شد، CDNF مانع از تحلیل 96 درصد از سلول های عصبی مغز در مقابل بیماری شد.

تاخیر در معالجه

برای پاسخ دادن به این پرسش که آیا این پروتئین همچنین می تواند سلول های آسیب دیده را مرمت کند، محققان یک ماه صبر کردند تا برخی از علائم بیماری در حیوانات کاملا شدید شود.

هدف ایجاد شرایطی مشابه بیماری در بیماران انسانی بود که ممکن است 70 درصد سلول های عصبی تولیدکننده دوپامین را تا زمان دریافت معالجه از دست داده باشند.

در پی معالجه، 58 درصد از سلول های عصبی مولد دوپامین زنده مانده بودند، درحالی که این رقم برای حیواناتی که این پروتئین را دریافت نکردند 26 درصد بود.

دکتر مارت سارما سرپرست تحقیقات گفت: "پروتئین ما پتانسیل زیادی برای توسعه به عنوان داروی پارکینسون دارد، اما باید آزمایش های حیوانی بیشتری انجام دهیم و پیش از آزمایش های کلینیکی مطالعات سم شناسی بیشتری ترتیب دهیم."

دکتر کیه ران برین، از انجمن بیماری پارکینسون بریتانیا، گفت که این مطالعه هنوز در مرحله ابتدایی است.

وی گفت: "جالب این است که این پروتئین از نظر حفاظت از سلول های عصبی عملکردی مشابه GDNF نشان می دهد که حاکی از آن است که این نوع کلی دارو می تواند در آینده برای توسعه درمان های تازه برای پارکینسون مفید باشد."

"با این حال هرچند GDNF فوایدی را در آزمایش های اولیه نشان داد، اما آزمایش های بزرگتر عوارض جانبی آن را آشکار کرد، که منجر به کنار گذاشتن آن شد. بنابراین خیلی زود است که خواص بالقوه درمانی CDNF را پیش بینی کنیم."

پارکینسون یک بیماری سیستم عصبی است که مردان و زنان بالای 40 سال را مبتلا می کند. این بیماری با لرزش دست و پا، خشکی و انعطاف ناپذیری عضلات و کند شدن حرکات بدن همراه است.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • ادامه درگیری دانشجویان معترض با دانشجویان بسیجی در دانشگاه های ایران
  • مامور سابق سیا:فریب مهلت ۱۰ روزه ترامپ را نخورید، حمله به ایران ممکن است همین دوشنبه یا سه‌شنبه انجام شود
  • ایالات متحده آمریکا در آستانه سناریوی «جنگ تمام‌عیار» با جمهوری اسلامی است
  • محکومیت اظهارات سفیر آمریکا درباره حق اسرائیل بر خاک خاورمیانه از سوی کشورهای مسلمان
  • گزارش روزنامه شرق از بیمارستان الغدیر: پیکرها را در پتو پیچیده بودند/ تصاویر صحت دارند
  • گراهام خطاب به ترامپ: به حرف کسانی که مانع حمله به ایران می‌شوند گوش نده!
  • میدان تایمز نیویورک؛ برگزاری مراسم افطار در میان تابلوهای تبلیغاتی و ترافیک شهری + ویدئو
  • پرتره‌های زیبا از چشم‌های روشن نادر در کشور بنگلادش اثر عکاس بنگلادشی «مو عایشه»
  • نیویورک‌تایمز فاش کرد: نقشه چندلایه‌ی خامنه‌ای برای جانشینی مقامات ارشد در صورت جنگ با آمریکا
  • بیانیه تیپ سیمرغ؛ در حال بازسازی شبکه‌های خود هستیم و بدستور رضا شاه دوم عمل خواهیم کرد
  • واکنش زاکانی، شهردار تهران، به قرار گرفتن نام خود در «لیست ترور اسرائیل» + ویدیو
  • ویدیو و عکسی که میتوان ساعت‌ها‌ با آن گریه کرد؛ چه زمانی بچه‌هایمان در کودکی اینقدر بالغ شدند
  • علیرضا دبیر خانواده‌ها کشته‌شدگان را مسخره کرد: می‌گن ناراحتیم، می‌زنن می‌رقصن
  • تظاهرات مردم آبدانان با شعار «مرگ بر دیکتاتور» و «مرگ بر خامنه‌ای» در اعتراض به بازداشت یک معلم
  • تصاویر: دانا ادن، تهیه‌کننده سریال «تهران» کیست؟
  • توئیت خبرنگار بی‌بی‌سی در مورد پیام اخیر شاهزاده رضا پهلوی؛ توئیت علی کریمی در مورد تهدیدش به قرآن‌سوزی
  • مجری استرالیایی که در حال مستی روی آنتن رفته بود، عذرخواهی کرد
  • سخنرانی شجاعانه مادر نهایت رحیمی: از این پس تاسوعا و عاشورای ما ۱۸ و ۱۹ دی‌ماه است
  • برندگان جوایز بهترین تک عکس مسابقه جهانی سونی در ۱۰ شاخه؛ از معماری و سبک زندگی تا حیات‌وحش و سفر
  • سخنرانی شیرین عبادی در سنای فرانسه و دفاع از شاهزاده رضا پهلوی