اعلام بی طرفی ایران در مناقشه فلسطینی ها

اعلام بی طرفی ایران در مناقشه فلسطینی ها

وزیر خارجه ایران در واکنش به اتهامات علیه کشورش دایر بر کمک به گروه اسلامگرای حماس در به دست گرفتن کنترل غزه گفته است که جمهوری اسلامی از هیچ گروه فلسطینی جانبداری نمی کند و خواستار اتحاد تمامی این گروه هاست.
آقای متکی گفت ایران از یک گروه از فلسطینی ها در برابر گروه دیگر حمایت نمی کند

منوچهر متکی در حالی که به قطر سفر کرده بود صبح روز پنجشنبه در یک کنفرانس خبری گفت: "ایران جانبدار اتحاد نیروهای فلسطینی است."

به گزارش خبرگزاری فرانسه وی افزود "ایران از یک گروه از فلسطینی ها در برابر گروه دیگر حمایت نمی کند."

این سخنان واکنشی است به اتهامات تند یک مقام فلسطینی از جناح فتح علیه جمهوری اسلامی و اتهامات مشابه از سوی برخی کشورهای عربی.

توفیق الطراوی، رئیس اطلاعات حکومت خودگردان فلسطینی، روز یکشنبه در شهر رام الله در ساحل غربی، گفته بود که ایران در به دست گرفتن کنترل نوار غزه توسط حماس، نقش داشته است.

وی ادعا کرد که ایران در آموزش شبه نظامیان حماس، نقش عمده ای داشته است.

پیشتر نماینده حماس در تهران این اتهام را رد کرده و استدلال کرده بود که حماس برای تسخیر غزه از قبل برنامه ریزی نکرده بود که ایران بخواهد از آن اطلاع داشته باشد.

ایران و حماس

ایران همواره رابطه بسیار نزدیک و گرمی با گروه اسلامگرای حماس داشته است درحالی که روابط این کشور با فتح در سه دهه اخیر دستخوش فراز و نشیب های زیادی بوده است.

دولت جمهوری اسلامی که دشمن قسم خورده اسرائیل است همواره به کمک مالی، تسلیحاتی و آموزشی به حماس که اسرائیل را به رسمیت نمی شناسد متهم شده است. ایران در مقابل این اتهامات کمک های خود به حماس را معنوی می خواند.

به ادعای رئیس اطلاعات فلسطینیان، ایران در آموزش شبه نظامیان حماس نقش داشته است

از زمان افتادن کنترل کامل غزه به دست نیروهای حماس در اواسط ماه میلادی جاری، مقام های ایرانی کم و بیش در ارتباط با ماجرا سکوت اختیار کرده اند و عمدتا خواستار وحدت فلسطینی ها شده اند.

اما علیرغم موضع رسمی ایران دایر بر بی طرفی در مناقشه میان فلسطینی ها، حمایت مستقیم و غیرمستقیم برخی مقام های این کشور از حماس ادامه داشته است. به گزارش خبرگزاری فارس 15 نماینده مجلس هفته قبل از وزیر خارجه خواستند از دولت "قانونی حماس" حمایت کند.

این پس از آن بود که فتح به رهبری محمود عباس دولت وحدت ملی که حماس در آن حضور داشت را پس از سقوط غزه منحل کرد و در کرانه باختری یک دولت موقت به نخست وزیری سلام فیاض تشکیل داد.

دلخوری از فتح

به علاوه حمایت گسترده کشورهای غربی و اسرائیل از دولت موقت فلسطینی آشکارا به مزاق مقام های جمهوری اسلامی خوش نیامده و آنها علنا تشکیل دولت موقت را محکوم کرده اند.

حمیدرضا حاجی بابایی عضو کمیسیون سیاست خارجی مجلس روز دوم تیر حمایت آمریکا و اسرائیل از محمود عباس را "بیانگر این مساله که سیر کلی وقایع به نفع مردم فلسطین نیست" دانست.

وی همچنین درباره تشکیل کابینه موقت به دستور محمود عباس گفت: "ایجاد یک کابینه جعلی، نه قانونی است و نه مطابق با رای مردم، به همین خاطر مورد تایید جمهوری اسلامی ایران هم نیست."

با این حال او نیز تاکید کرده بود که خواسته اصلی دولت ایران وحدت فلسطینی هاست.

همزمان حمایت ایران از حماس نارضایتی برخی کشورهای عربی را به دنبال داشته است.

هفته گذشته احمد ابوالغیظ، وزیر خارجه مصر گفته بود که ایران حماس را ترغیب به اشغال غزه کرده بود.

محمد علی حسینی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، روز پنجشنبه در پاسخ تندی به این اتهامات اصرار ورزید که ایران برخلاف متحدان غربی مصر و اسرائیل در دامن نزدن به مناقشه جناحی دقت به خرج داده است.

وی گفت: "شگفت انگیز است که برخی کشورهای عربی (رفتار) کشورهای غربی، آمریکا و رژیم صهیونیستی (اسرائیل) را نادیده می گیرند... و انگشت اتهام را به سوی ما که مسئولانه ترین رویکرد را داشته ایم نشانه می روند."

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.