فضای امنیتی در جایگاههای بنزین تهران
فضای امنیتی در جایگاههای بنزین تهران
|
در تهران دوازده جایگاه بنزین به آتش کشیده شده و به پنج جایگاه دیگر خساراتی وارد آمده است |
شامگاه سه شنبه که اعلام شد از نیمه شب سهمیه بندی بنزین آغاز خواهد شد، شمار زیادی از دارندگان خودرو برای خرید و ذخیره کردن بنزین به جایگاهها هجوم بردند و برخی جایگاهها هم از فروش بنزین خودداری کردند.
این امر باعث بروز درگیریهایی شد که در نتیجه آن دوازده جایگاه بنزین در تهران به آتش کشیده شد و به پنج جایگاه دیگر خساراتی وارد آمد.
از برخی دیگر از شهرها نیز حوادث مشابهی گزارش شده است.
در پی این رخدادها برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی تلاشهایی برای متوقف کردن سهمیه بندی بنزین انجام دادند اما پس از اینکه نشستی غیرعلنی با حضور وزیران نفت و کشور در مجلس تشکیل شد، رئیس مجلس اعلام کرد که سهمیه بندی بنزین ادامه خواهد یافت و مجلس در اجرای آن به دولت کمک خواهند کرد.
شهروندان در تهران و شهرهای بزرگ می گویند که در پی سهمیه بندی بنزین، خیابانها خلوت تر از معمول به نظر می رسد.
همچنین جایگاههای بنزین تحت حفاظت مأموران پلیس قرار گرفته است.
این در حالی است که فرماندهان نیروی انتظامی گفته اند آغاز سهمیه بندی بنزین به آنان اطلاع داده نشده بود تا برای جلوگیری از حوادث احتمالی تدابیر امنیتی بیندیشند.
در دومین شب سهمیه بندی بنزین، شبکه ارسال پیامهای کوتاه تلفنی (اس ام اس) در تهران قطع شد اما در طول روز پنجشنبه این شبکه دوباره برقرار گردید.
قطع شبکه ارسال پیامهای کوتاه تلفنی اقدامی است که معمولاً هنگام برقراری تدابیر امنیتی در ایران انجام می گیرد.
همچنین گفته می شود از مطبوعات خواسته شده که از انتشار مطالب انتقادآمیز در مورد سهمیه بندی بنزین خودداری کنند.
غلامعلی حدادعادل، رئیس مجلس شورای اسلامی در نخستین روز سهمیه بندی بنزین به انتقاد از مطبوعات پرداخته و گفته بود: "از مطبوعاتی که با تیترهای درشت دل مردم را خالی می کنند، گله می کنم، این التهاب آفرینیها ازنظر مردم مخفی نمی ماند".
اما در روزنامه های چاپ پنجشنبه تهران گزارشهای تشنجات ناشی از سهمیه بندی بنزین چاپ شده و فعالان آزادی مطبوعات می گویند سانسوری در این زمینه در روزنامه ها مشاهده نمی کنند.