حمایت روسیه از طرح برادعی برای ایران

حمایت روسیه از طرح برادعی برای ایران

وزیر خارجه روسیه که به تهران سفر کرده، از طرح پیشنهادی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی برای حل مساله هسته ای ایران حمایت کرد و در مورد همکاری موشکی با آمریکا توضیح داد.
لاوروف نظر متکی در مورد منظور واقعی آمریکا در طرح دفاع موشکی را تایید کرد

در نشست خبری که در پایان نشست یک روزه وزیران خارجه کشورهای حاشیه دریای خزر در تهران برگزار شد، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، گفت که پیشنهاد محمد البرادعی در مورد پرونده هسته ای ایران باید در مذاکرات برای حل این مساله مورد توجه قرار گیرد.

پیشتر، آقای برادعی در مصاحبه ای با یک نشریه آمریکایی این نظر را مطرح کرده بود که با توجه به تغییر در شرایط، اصرار بر منع ایران از دستیابی به فناوری غنی سازی اورانیوم "موضوعیت خود را از دست داده است."

وی با اشاره به موفقیت ایران در آغاز غنی سازی اورانیوم، گفته بود که در شرایط کنونی، تلاش جامعه جهانی باید بر جلوگیری از اقدام ایران در تولید اورانیوم غنی شده در مقیاس صنعتی متمرکز شود.

آقای لاوروف در نشست خبری تهران، مدیرکل آژانس را کارشناسی مستقل توصیف کرد و افزود که روسیه به پیشنهادات وی احترام می گذارد و بر ادامه مذاکره درباره پرونده هسته ای ایران تاکید دارد.

'روابط استراتژیک'

وزیر خارجه روسیه خواستار آن شد که پرونده هسته ای ایران در چارچوب همکاری این کشور و آژانس بین المللی حل و فصل شود.

همچنین، به گزارش خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا - آقای لاوروف با محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری ایران نیز دیدار و گفتگو کرد.

احمدی نژاد: مساله هسته ای ایران پس از مقداری فراز و نشیب حل خواهد شد

در این ملاقات، آقای احمدی نژاد روابط با روسیه را "بسیار استراتژیک" خواند و گفت که رقابت بین دو این کشور سودی عاید آنها نمی کند.

در مورد برنامه هسته ای ایران، آقای احمدی نژاد گفت که این مساله "پس از مقداری فراز و نشیب حل خواهد شد" و افزود که این کشور در چارچوب مقررات آژانس حرکت می کند.

به گزارش ایرنا، وزیر خارجه روسیه با اشاره به پیشنهاد گروه 1+5 درباره برنامه هسته ای ایران، گفت که این پیشنهاد به مواضع جمهوری اسلامی نزدیک است و خواستار حل و فصل مسایل باقی مانده در این زمینه شد.

سپر دفاع موشکی

در مصاحبه مشترک وزیران خارجه ایران و روسیه، موضوع همکاری آمریکا و روسیه در زمینه ایجاد سپر دفاع موشکی نیز مطرح شد.

اوایل ماه جاری، روسیه در واکنش به پیشنهاد رییس جمهوری آمریکا برای همکاری دو کشور در استقرار سپر دفاع موشکی در شرق اروپا، استفاده از شبکه راداری موجود در جمهوری آذربایجان را به عنوان بخشی از این همکاری مطرح کرد.

استفاده از تاسیسات راداری آذربایجان پیشنهاد پوتین برای رفع اختلاف با آمریکا بوده است

مقامات آمریکایی گفته بودند که هدف از ایجاد سیستم دفاع موشکی، دفاع از کشورهای اروپایی در برابر حملات موشکی کشورهایی مانند ایران و کره شمالی است.

در نشست خبری تهران، آقای لاوروف گفت که رییس جمهوری روسیه در ملاقات با رییس جمهوری آذربایجان تاکید کرده است که هیچگونه تهدیدی از سوی ایران احساس نمی کند.

وزیر خارجه روسیه ابراز امیدواری کرد توضیحاتی که در ملاقات با مقامات ایرانی داده "موجب درک واقعی ایران از قضیه شود."

سرگئی لاوروف گفت که روسیه نظر خود را با صداقت به همه طرف ها اعلام کرده است و افزود که نیازی به استقرار پایگاه ضد موشکی وجود ندارد.

'هدف واقعی آمریکا'

وزیر خارجه روسیه اعلام کرد که مقامات روسی پیشنهادهایی را در این زمینه آماده کرده اند که در مذاکرات آتی روسای جمهوری روسیه و آمریکا مطرح می شود.

منوچهر متکی، وزیر خارجه ایران نیز در مورد برنامه آمریکا برای استقرار سپر دفاع موشکی در اروپا، آن را "تصمیم دوباره برای آغاز جنگ سرد" توصیف کرد.

شرکت کنندگان در اجلاس تهران در مورد غیرنظامی ماندن خزر توافق داشتند

وزیر خارجه ایران گفت این نظر را با آقای لاوروف در میان گذاشته که آمریکا با مطرح کردن خطر موشکی ایران در واقع در صدد است هدف واقعی خود را مخفی کند و افزود که پاسخ لاوروف این بود که برنامه آمریکا "یک تهدید برای روسیه و چین است."

اجلاس وزیران خارجه کشورهای حاشیه خزر؛ ایران، روسیه، قزاقستان، ترکمنستان و جمهوری آذربایجان، عصر چهارشنبه در تهران به کار خود پایان داد.

به گفته وزیر خارجه ایران، شرکت کنندگان در این اجلاس از پیشنهاد جمهوری اسلامی برای برگزاری اجلاس سران کشورهای حاشیه خزر حمایت کردند و بر همکاری برای حفظ محیط زیست، استفاده صلح آمیز از دریای خزر و تلاش برای تدوین رژیم حقوقی جامعه برای استفاده از آن تاکید ورزیدند.

به گفته وی، کشورهای شرکت کننده اعلام داشته اند که نیروهای مسلح خود را علیه یکدیگر به کار نخواهند گرفت و به دیگران هم اجازه نمی دهند از خاک آنها برای عملیات نظامی علیه سایر کشورهای حاشیه خزر استفاده کنند.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.