تائید ارسال پیام از سوی اسرائیل به سوریه
تائید ارسال پیام از سوی اسرائیل به سوریه
|
ایده بازگرداندن بلندی های جولان به سوریه در اسرائیل چندان طرفدار ندارد |
شائول موفاز، وزیر دفاع پیشین اسرائیل در زمان نخست وزیری آریل شارون و معاون فعلی ایهود اولمرت، نخست وزیر اسرائیل در مورد محتوای پیام ارسالی به سوریه توضیحی نداده اما گفته است که وجود یک کانال ارتباطی مخفی برای ارسال پیام میان دو کشور مهم است.
آقای موفاز که در رادیو اسرائیل سخن می گفت افزوده که سوریه باید به این پیام دولت اسرائیل پاسخ دهد.
پیش از این نخست وزیر اسرائیل گفته بود که کشورش نمی خواهد با سوریه وارد جنگ شود و این پیام از طریق مجاری دیپلماتیک به سوریه داده شده است.
اسرائیل خواهان آن است که سوریه به حمایت های خود از گروه حزب الله لبنان و حماس و جهاد اسلامی در مناطق فلسطینی پایان دهد. سوریه نیز بر بازپس گرفتن بلندی های جولان از اسرائیل تاکید دارد.
اسرائیل و سوریه به صورت رسمی در حال جنگ به سر می برند و اسرائیل از سال 1967 بلندی های جولان را که متعلق به سوریه است در اشغال خود دارد.آخرین مذاکرات صلح دو کشور از دسامبر 1999 تا ژانویه 2000 برگزار شد.
سوریه می گوید که اسحاق رابین، نخست وزیر پیشین اسرائیل در سال های میانی دهه 90 با عقب نشینی کامل از بلندی های جولان موافقت کرده بود اما اسرائیل می گوید که این موافقت تنها در تئوری صورت گرفت و خروج از مناطق اشغالی سوری تنها در صورت عادی سازی روابط میسر می شد، شرطی که سوریه می گوید هرگز آن را نپذیرفت.
از زمان پایان جنگ اسرائیل در لبنان در سال گذشته، در مورد آغاز مذاکرات صلح میان سوریه و اسرائیل حدس و گمان هایی مطرح شده بود.
پیش از این بشار اسد، رییس جمهوری سوریه و ایهود اولمرت، نخست وزیر اسرائیل خاطر نشان کرده اند که به از سرگیری مذاکرات صلح میان دو کشور علاقه مند هستند اما خبرنگار بی بی سی در بیت المقدس می گوید که مشخص نیست دو طرف در نیات خود تا چه حد جدی هستند.
کاتیا آدلر، خبرنگار بی بی سی در بیت المقدس می گوید ایده بازگرداندن بلندی های جولان به سوریه در اسرائیل چندان طرفدار ندارد.
بلندی های جولان، اصلی ترین منبع آب آشامیدنی اسرائیل را در خود جای داده و از مراکز اصلی توریستی برای این کشور به شمار می رود.
ایهود اولمرت، نخست وزیر اسرائیل به دنبال جنگ در لبنان از موقعیت شکننده ای برخوردار است و نظر سنجی ها نشان می دهد که وی از محبوبیت چندانی در میان شهروندان اسرائیل برخوردار نیست و به همین جهت در صورت پیشرفت در مذاکرات احتمالی با سوریه، موافقت با بازگرداندن کامل بلندی های جولان، اقدام بسیاز سختی برای آقای اولمرت خواهد بود.