به گروگان گرفتن ۳ فرزند افسر ارشد پلیس عراق
به گروگان گرفتن 3 فرزند افسر ارشد پلیس عراق
روز جمعه، 8 ژوئن، منابع پلیس عراق گزارش کردند که شامگاه پنجشنبه مردان مسلح به خانه سرهنگ علی الجورانی، فرمانده واحد عملیات اضطراری پلیس شهر کنعان در استان دیاله، حمله کردند و پس از کشتن همسر وی و سیزده نفر دیگر، سه فرزند این افسر بلند پایه پلیس را با خود بردند.
هویت مهاجمان معلوم نیست و اطلاعی در مورد خواست های احتمالی آنان انتشار نیافته است.
سرهنگ الجورانی در مصاحبه ای با خبرگزاری فرانسه گفته است که افراد ناشناس در ساعت ده شب پنجشنبه به خانه وی هجوم بردند.
این افسر پلیس عراقی گفته است که مهاجمان مسلح همسر، برادر و دوازده تن از محافظان خانه وی را کشتند و دو پسر و یک دختر او را با خود بردند.
سرهنگ الجورانی مشخص نکرده است که آیا هنگام این حمله خود او در خانه بوده است یا نه.
استان دیاله در شمال شرق بغداد و در کنار مرز ایران واقع شده و مرکز آن شهر بعقوبه است.
این استان، که اکثر ساکنان آن را اعراب سنی تشکیل می دهند و مرکز آن شهر بعقوبه است، از مراکز فعالیت شدید شورشیان مخالف دولت عراق محسوب می شود.
ماموران و پایگاه های پلیس عراق از جمله هدف های شورشیان مخالف دولت بوده است که به کشته شدن صدها تن از نفرات پلیس منجر شده است.
انفجار در جنوب
همزمان، ادامه نا آرامی در جنوب عراق نیز قربانیانی برجای گذاشته است.
در ساعات قبل از ظهر روز جمعه، دو اتومبیل بمب گذاری شده در کنار یک بازار تره بار در نزدیکی ایستگاه اتوبوس مرکزی شهر قرنه، واقع در 60 کیلومتری شمال بصره، منفجر شد.
|
|
ماموران پلیس عراقی از هدفهای معمول شورشیان مسلح بوده اند |
در این انفجارها، دست کم پانزده نفر، از جمله تعدادی زن و کودک، جان دادند و بیش از سی نفر دیگر زخمی شدند.
منابع محلی گفته اند که مواد منفجره در دو اتومبیل پارک شده در محل جاسازی شده بود و زمانی منفجر شد که بازار پر از خریدار و فروشنده تره بار بود.
گرچه وقوع انفجار در برخی نقاط عراق، به خصوص بغداد، به واقعه ای روزمره مبدل شده، اما مناطق جنوبی این کشور معمولا آرامتر بوده است.
خبرنگار بی بی سی در بغداد می گوید که ظاهرا هدف بمب گذاران قرنه اهالی غیرنظامی شهر بودند.
اکثر ساکنان این شهر را شیعیان تشکیل می دهند و گرچه در این شهر نیز رقابت گروه های مختلف بر سر قدرت ادامه دارد، اما بعید است که این گروه ها به بمب گذاری متوسل شوند.
اکثر انفجارهای عراق به گروه های تندرو سنی نسبت داده شده است که در مقابل، شیعیان را به نفوذ در تشکیلات امنیتی و بهره برداری از موقعیت خود در این تشکیلات برای وارد کردن فشار بر سنیان متهم می کنند.
همچنین، گفته می شود که گروه های اسلامگرای خارجی نیز که در داخل عراق فعالیت دارند به منظور تشدید تنش فرقه ای بین سنیان و شیعیان و جلوگیری از استقرار امنیت به این گونه حملات دست می زنند و انفجارهای قرنه باعث نگرانی در مورد موج دیگری از خشونت فرقه ای شده است.
انفجارهای روز جمعه یک روز پس از آن روی داده که یک نظامی بریتانیایی نیز در درگیری با شبه نظامیان شیعه در بصره کشته شد و به این ترتیب، شمار نظامیان کشته شده بریتانیایی در طول چهار سال جنگ عراق به 150 نفر رسید.