ایران اتهام همکاری تسلیحاتی با طالبان را رد کرد
ایران اتهام همکاری تسلیحاتی با طالبان را رد کرد
|
ایران می گوید اتهام همکاری این کشور با طالبان 'واهی' و 'بی اساس' است |
محمد علی حسینی سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به اظهارات اخیر نخست وزیر بریتانیا گفته است: "اتهامات بیاساس و واهی بلر در مورد همکاری ایران با طالبان و موضوع تروریسم مطلب جدیدی نبوده و فاقد ارزش سیاسی است".
برخی رسانه های بریتانیا، روز گذشته به نقل از آقای بلر، ایران را به همکاری با گروه شورشی طالبان در افغانستان متهم کرده بودند.
روزنامه دیلی تلگراف چاپ لندن به نقل از مقاله ای در مجله اکونومیست نوشت که نخست وزیر بریتانیا گفت است ایران شورشیان طالبان در افغانستان را علیه نیروهای غربی مستقر در این کشور، مسلح می کند.
به نوشته این روزنامه، تونی بلر روز جمعه ۱۱ خرداد (جوزا) گفته بود که ایران به قصد افزایش هرج و مرج در افغانستان و تحمیل تلفات بیشتر به نیروهای غربی، به طالبان کمک تسلیحاتی می کند.
این نخستین بار نیست که ایران از سوی کشورهای غربی، به دست داشتن در ناآرامی های افغانستان متهم می شود.
برخی مقامات آمریکایی نیز، ماه آوریل گذشته (فروردین امسال) اعلام کردند که اسلحه ایرانی از نزد شورشیان طالبان در افغانستان به دست آمده است.
'ناکامی'
|
|
آقای حسینی از 'تفاهم' نیروهای بریتانیایی با گروه طالبان در ولسوالی موسی قلعه هلمند انتقاد کرد |
محمد علی حسینی سخنگوی وزارت خارجه، اتهام همکاری تسلحیاتی کشورش با گروه طالبان را "واهی بی اساس" خواند.
به گزارش ایرنا، خبرگزاری دولتی ایران، آقای حسینی با اشاره به آنچه "ناکامی های ناشی از لشکرکشی (بریتانیا) به افغانستان و عراق" توصیف می کرد، گفت: "واکنش افکار عمومی در انگلیس و دیگر کشورها به خوبی نمایانگر ارزیابی مناسبی از رویکردهای غلط بلر است".
سخنگوی وزارت خارجه ایران، تونی بلر نخست وزیر در حال رفت بریتانیا را، مسئول "تخریب و ناامنی و آوارگی" مردم افغانستان و عراق دانست و گفت که حضور نیروهای "اشغالگر" در افغانستان، باعث کاهش امنیت و افزایش تولید مواد مخدر در این کشور شده است.
او همچنین از آنچه تفاهم نیروهای بریتانیایی با گروه طالبان در ولسوالی موسی قلعه هلمند خواند، انتقاد کرد.
سخنگوی وزارت خارجه ایران افزود که دولت این کشور امیدوار است دولت آینده بریتانیا که پس از کناره گیری تونی بلر تشکیل خواهد شد، "درک هرچه بیشتری از واقعیتهای موجود در منطقه داشته باشد و به ویژه در عراق و افغانستان با دور اندیشی و رویکردی عاقلانه و در برگیرنده منافع مردم منطقه به سمت استقرار ثبات و امنیت واقعی گام بردارد".
ایران پیشتر از کناره گیری تونی بلر استقبال کرده بود.
منوچهر متکی وزیر خارجه ایران، ماه گذشته در مصاحبه با تلویزیون دولتی آن کشور گفت که اگر تغییر در رهبری حزب حاکم بریتانیا، به گفته وی باعث تصحیح نسبی در سیاست داخلی و خارجی آن کشور شود، این تحول قطعا می تواند بر روابط خارجی بریتایا، از جمله با ایران تاثیری مثبت داشته باشد.