جزئیات تازه از طرح حذف کنکور

جزئیات تازه از طرح حذف کنکور

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی از حذف کنکور کاردانی پیوسته و ناپیوسته دانشگاهها خبر داد و گفت : پذیرش دانشجو در مقطع کاردانی بدون کنکور خواهد بود اما برای دانشگاهها و دستگاههایی که احساس می کنند باید آزمون برگزار شود اجباری در حذف آزمون وجود ندارد.

دکتر علی عباسپور تهرانی فرد در گفتگو با مهر افزود: بر اساس ماده دو طرح ساماندهی پذیرش دانشجو که در مجلس تصویب شد و پس از تصویب در شورای نگهبان اجرایی می شود، پذیرش دانش آموزان در دانشگاهها بر اساس سوابق تحصیلی و آزمون های سراسری طی چهار سال آینده صورت می گیرد. در پایان سال اول برنامه پنجم توسعه تأثیر سوابق تحصیلی افزایش و از تأثیر آزمون های سراسری کاسته می شود به طوریکه در این زمان آزمون سراسری به کلی حذف خواهد شد.

وی اظهار داشت: در هنگام تصویب طرح برخی از مخالین بر دخالت نظر در نمرات دبیرستان به ویژه در مدارس تأکید داشتند در حالی که این نمرات از امتحانات سراسری لحاظ می شود و نمرات امتحانی از پایه هایی است که این امتحانات به صورت همزمان و سراسری در کشور توسط آموزش و پرورش برگزار می شود.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس آموزش و پرورش با بیان اینکه با توجه به سابقه طولانی در برگزاری آزمونها آموزش و پرورش توانمندی خوبی برای طرح سئوالات داراست، گفت: طرح و تصحیح آزمونها طبق مقررات آموزش و پرورش انجام می شود. البته وزارت علوم و سازمان سنجش نیز می توانند در این زمینه اعمال نظر کنند.وی اظهار داشت: همچنین در ماده دو طرح عنوان شده است که از سال 86 در مقطع کاردانی پیوسته و ناپیوسته دانشجو بر اساس سوابق تحصیلی پذیرش و آزمون حذف شود. البته برای دانشگاهها و دستگاههایی که احساس می کنند باید آزمون برگزار شود اجباری در حذف آزمون وجود ندارد.


عباسپور با اشاره به ماده چهار طرح گفت: تعیین دروس و پایه هایی که باید امتحان آنها به صورت سراسری برگزار شود و نحوه تأثیر آنها در ورود به دانشگاه، به عهده کمیته ای 5 نفره متشکل از وزیر علوم، بهداشت، آموزش و پرورش، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و رئیس سازمان سنجش است.

وی گفت: همچنین در یکی از تبصره های ماده 4 این قانون تصمیم گیری در مورد فرصت جبران نمره به دانش آموزان و افراد فاقد سابقه تحصیلی نیز به کمیته 5 نفره واگذار شد.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات افزود: ضمن اینکه برای برخی دروس که احتیاج به سنجش مهارت دارند، آزمون های عملی با هماهنگی وزارت علوم در دانشگاهها برگزار شود.

وی با بیان اینکه تازمان حذف کنکور مانند گذشته دو کنکور سراسری و دانشگاه آزاد در سال خواهیم داشت، گفت : همچنین در ماده 3 این طرح آمده است که حذف کنکور در پایان سال اول برنامه چهارم توسعه صورت گیرد.

نماینده مردم تهران در مجلس گفت : در ماده 5 نیز بر وجود سهمیه های مناطق با در نظر گرفتن این موضوع که مدارس در سراسر کشور از امکانات یکسانی برخوردار نیستند، تأکید شده است. همچنین سهمیه شاهد رزمندگان و .. نیز بدون هیچ تغییری در طرح لحاظ شده است.

وی اظهار داشت: معافیت تحصیلی این داوطلبان از سربازی که البته باید با اذن مقام معظم رهبری باشد در ماده 6 طرح منظور شده است.

عباسپور به نحوه پذیرش از طریق نمرات دبیرستان و سوابق تحصیلی گفت : پس از استخراج نمرات، سازمان سنجش داوطلبان دانشگاههای وزارت علوم و دانشگاه آزاد نیز داوطلبان خود را پذیرش می کند.


رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.