مذاکره کننده ایران با آمریکا مشخص شد

مذاکره کننده ایران با آمریکا مشخص شد

نام حسن کاظمی قمی، سفیر ایران در بغداد به عنوان نماینده این کشور در نخستین گفتگوی مستقیم میان ایران و آمریکا اعلام شد.
دیدار حسن کاظمی قمی و رایان کروکر، نخستین تماس مستقیم رسمی میان ایران و آمریکا پس از بیش از 27 سال خواهد بود

این گفتگوها قرار است دوشنبه آینده (28 مه) در بغداد صورت گیرد و آن گونه که مقامات دو کشور تأیید کرده اند، موضوع آن منحصر به مسائل عراق خواهد بود.

منوچهر متکی، وزیر امورخارجه ایران قبلاً گفته بود یک دیپلمات باتجربه که قبلا هم سفیر بوده عهده دار مذاکره با آمریکا خواهد شد و چند روز پیش از آنکه نام آقای کاظمی قمی برای این مأموریت اعلام شود، برخی منابع از محمدجواد ظریف، نماینده ایران در سازمان ملل متحد به عنوان مذاکره کننده ایران با آمریکا نام بردند اما سخنگوی وزارت خارجه ایران چنین موضوعی را تأیید نکرد.

از طرف آمریکا، رایان کروکر، سفیر ایالات متحده در عراق، گفتگو با آقای کاظمی قمی را به عهده خواهد داشت.

دیدار حسن کاظمی قمی و رایان کروکر، نخستین تماس مستقیم رسمی میان ایران و آمریکا پس از بیش از 27 سال خواهد بود.

اما مقامات ایرانی نسبت به چنین تحول مهمی در روابط خود با آمریکا رویکرد خوشبینانه ای ندارند.

وزیرخارجه ایران موفقیت مذاکرات را مشروط به این کرده که آمریکاییها به شکست خود در عراق اعتراف کنند. آیت الله خامنه ای رهبر ایران نیز با وجود موافقت با مذاکره با آمریکا گفته هدف از این مذاکره تنها این است که به آمریکاییها به صورت رو در رو وظیفه شان در قبال امنیت عراق یادآوری و با آنها اتمام حجت شود.

آیت الله خامنه ای گفته است: "آمریکاییها می ‌گویند به غیر از موضوع عراق، در مورد مسأله دیگری مذاکره نخواهد شد اما ما به آنها می ‌گوییم حتی موضوع عراق هم به شما ربطی ندارد".

همزمان با اعلام نام نماینده ایران در مذاکره با آمریکا، سیداحمد خاتمی، خطیب جمعه تهران اعلام کرد که گفتگو با آمریکاییها به معنای مذاکره با آمریکا نیست: "... سخن از مذاکره نیست و تنها مسائل را به آنان گوشزد خواهیم کرد، چراکه این گرگ درنده اهل مذاکره نیست، موضع مذاکره نکردن با آمریکا موضع امام [آیت الله خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی] بود و کسی که دم از مذاکره با آمریکا بزند از آرمانهای امام عدول کرده است".

آمریکاییها معتقدند که برقراری ثبات و امنیت در عراق، منوط به همکاری ایران است. به باور آنان، ایران از راه کمک به برخی گروههای مسلح عراقی که منحصر به شیعیان هم نیستند، در حملاتی که به نیروهای آمریکا و متحدانش در عراق می شود دخالت دارد و بدین شیوه، عراق را بی ثبات و نا امن می سازد.

مقامات ایرانی بارها این ادعا را رد کرده و در مقابل گفته اند که عامل نا امنی و بی ثباتی در عراق، حضور ارتشهای بیگانه در این کشور است.

از جمله مسائلی که میان ایران و آمریکا وجود دارد و انتظار می رود در گفتگوی سفیران دو کشور در بغداد مطرح شود، بازداشت پنج شهروند ایرانی در عراق است که با وجود درخواستهای مکرر دولتهای ایران و عراق بیش از چهار ماه است که همچنان در بازداشت ارتش آمریکا به سر می برند.

ایران این پنج نفر را که نامهایشان اخیرا اعلام شد، دیپلمات معرفی کرده اما مقامات آمریکایی می گویند این پنج نفر، افسران نیروی قدس سپاه پاسداراند و در عراق به کمک تسلیحاتی به گروههای مسلح شورشی عراقی مشغول بوده اند، اتهامی که مقامات ایرانی بارها رد کرده اند.

 
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.