روزنامه های بریتانیا: چهارشنبه ۲۳ مه

روزنامه های بریتانیا: چهارشنبه 23 مه

نظر دیوید کامرون رهبر حزب محافظه کار بریتانیا درباره دستیابی ایران به سلاح هسته ای، بازتابها به اتهامات وارده به ایران درباره دخالت در نا آرامیهای عراق و افغانستان، بازداشت یک آمریکایی ایرانی تبار دیگر در ایران و پیامدهای افزایش بهای بنزین در ایران از جمله مطالب روزنامه های امروز چاپ لندن درباره ایران است.

روزنامه دیلی تلگراف به نقل از دیوید کامرون، رهبر حزب محافظه کار بریتانیا نوشته است که جهان برای مقابله با تهدید هسته ای ایران تنها یک سال فرصت دارد چرا که به گفته او ایران تا یک سال آینده قادر به ساختن بمب هسته ای خواهد شد و می تواند جهان را با جدی ترین تهدید ممکن مواجه کند.

آقای کامرون در این نخستین اظهارنظر مشروح و مفصل خود درباره ایران، از دولت بریتانیا خواسته است تا با بسیج شورای امنیت سازمان مل متحد و اتحادیه اروپا، تحریمهای سخت تری را علیه ایران اعمال کند.

دیلی تلگراف از آقای کامرون این هشدار را هم نقل کرده است که : "با هر هفته و ماهی که می گذرد، ایران به دستیابی به سلاح هسته ای نزدیکتر می شود."

به نوشته دیلی تلگراف آقای کامرون با آنکه استفاده از گزینه نظامی علیه تاسیسات هسته ای ایران را رد نکرد، گفت که یک ایران دارای سلاح اتمی برای جهان مصیبت بار است؛ اما نتیجه اقدام نظامی علیه ایران، از آن هم مصیبت بار تر خواهد بود.

روزنامه گاردین اظهار نظر دکتر ایون دیویس از شورای آمریکایی- بریتانیایی اطلاعات امنیتی را درباره اتهامات روز گذشته یک مقام آمریکایی درباره دخالت ایران در نا آرامیهای عراق و افغانستان نقل کرده که در آن آمده است که: البته این اتهامات توجه عمومی را از کشته شدن هفت آمریکایی دیگر در عراق منحرف خواهد کرد اما آیا شواهدی هم برای اظهارات این مقام آمریکایی که نامی هم از او برده نشده، وجود دارد؟

در اظهار نظر دکتر دیویس در گاردین به این نکته هم اشاره شده که "دولت بوش ثابت کرده است این توانایی را دارد که ابتدا انگشت اتهام را به سویی بگیرد و بعد به دنبال شواهد ادعای خود بگردد."

در همین حال، گاردین در گزارشی از تهران به متهم شدن هاله اسفندیاری پژوهشگر ایرانی – آمریکایی به تلاش برای "براندازی نرم" اشاره کرده و روزنامه فایننشال تایمز نیز در گزارشی در همین زمینه، از بازداشت کیا تاجبخش، یک آمریکایی ایرانی تبار دیگر دو هفته پس از بازداشت خانم اسفندیاری خبر داده است.

به نوشته این روزنامه: آقای تاجبخش که از دانشگاه کلمبیا دکترای شهرسازی دارد، مشاور بانک جهانی و موسسه جامعه باز است که توسط جورج سوروس یک بازرگان انساندوست اداره می شود.

فایننشال تایمز نوشته است که این بازداشتها موجب نگرانی روشنفکران، روزنامه نگاران و اعضای سازمانهای غیردولتی ایران شده و افزوده است که آنها از آن بیم دارند که دولت بنیادگرای آقای احمدی نژاد به بهانه تحکیم وحدت ملی در برابر تجمع قوای آمریکا در منطقه و تحریمهای سازمان ملل متحد، به سرکوب مخالفان حکومت دست بزند.

این روزنامه در گزارش دیگری درباره ایران به حساسیت مساله قیمت و جیره بندی بنزین در ایران اشاره کرده و از تاخیر دوهفته ای در جیره بندی به علت آماده نبودن کارتهای هوشمند بنزین خبر داده و نوشته است که در نخستین روز افزایش ۲۵ درصدی بنزین، بعد از روزهایی که صف های طولانی در اطراف پمپ بنزینها تشکیل می شد، ازدحام جای خود را به سردرگمی داد.

فایننشال تایمز نوشته است که ایرانیان می دانند که کشورشان از نظر دارا بودن ذخایر بزرگ نفت در جهان رتبه دوم را دارد و از این رو برخورداری از بنزین ارزان قیمت را حق طبیعی خود تلقی می کنند.

این روزنامه نظر یک کارگر پمپ بنزین را هم به چاپ رسانده که گفته است: "قیمت بنزین را دولت بالا برده اما مردم گرانی را از چشم ما می بینند."

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • سردار نقدی: آمریکا ۱۲ ناو هواپیمابرش رو هم بیاره هیچ غلطی نمیتونه بکنه، آمریکا تموم شده‌س
  • ترفند قدیمی لشکر بی‌حجابان خامنه‌ای: اینکه موهام بیرونه دلیل نمیشه وطن فروش باشم،جون میدم برای رهبرم
  • این ویدیو هم برای اون متقاضیانی که میخوان با زیردریایی غدیر و پهباد شاهد و قایق تندرو، ناو آبراهام لینکلن رو غرق کنند
  • ویدیوی کتک‌کاری نمایندگان مجلس ترکیه در مراسم سوگند وزیر جدید دادگستری
  • جنگنده فرانسوی داسو با نام «سوپر رافال» رقیبی برای اف-۳۵ آمریکایی
  • شعار مرگ بر خامنه‌‌ای در شبکه استانی؛ صداوسیما از عزل مدیر پخش و برخورد با خاطیان خبر داد
  • ترانه «من بهت بدهکارم خیلی زیاد» از خواننده جوان «علیها» تقدیم به جانباختگان دی ماه خونین
  • شلیک ترامپ و نتانیاهو به قایق نجات خامنه‌ای؛ منطقه آرایش جنگی پیدا کرده
  • تصاویری از حراج یک شاهین کمیاب سفید در عربستان سعودی به قیمت ۳۳ میلیارد تومان
  • حمایت مهدی یراحی از معترضین با ترانه «آشوئیتس»
  • +343شاهزاده رضا پهلوی خطاب به مردم ایران: امید خود را از دست ندهید، ایران را نجات خواهیم داد
  • +259شاهزاده رضا پهلوی: شامگاه ۲۵ و ۲۶ بهمن با سردادن شعار اتحاد خود را نشان دهید
  • +250شهبانو فرح پهلوی در مصاحبه با شبکه «آی۲۴ نیوز»: دوران گذار به ندرت ساده است، اما عمیقا امیدوارم
  • +200رضا پهلوی: آنچه در ایران می‌گذرد یک فرآیند نسل‌کشی است
  • +174پاسخ محترمانه سینا ولی‌الله به سخنان گلشیفته فراهانی در مصاحبه با شبکه فرانسوی
  • +155پرچم شیروخورشیدنشان در دستان هاتف معیل، قهرمان ایرانی هنرهای رزمی ترکیبی؛ «بچه شاه باخت نمی‌دهد»
  • +148علی کریمی: برای جلوگیری از هرگونه سو‌ء استفاده در مسیر‌های برگزاری مراسم ۲۲ بهمن تردد نکنید
  • +140برگزاری دادگاه ابراهیم حکمت؛ مردی عراقی تبار که یک زن ایرانی معترض را در لندن به شدت کتک زده بود
  • +138وقتی فرداد فرحزاد ادعای آرش عزیزی مبنی بر «ترامپ آقای پهلوی رو نپذیرفته» را به چالش کشید
  • +129یک جوان ایرانی از بوشهر بعد از انتشار این ویدیو و دادن پیغام به ترامپ خودکشی کرد