'هاله اسفندیاری در اختیار وزارت اطلاعات است'

'هاله اسفندیاری در اختیار وزارت اطلاعات است'

مقامات قضایی ایران اعلام کرده اند که یک پژوهشگر ایرانی - آمریکایی که در تهران بازداشت شده بود در اختیار وزارت اطلاعات قرار گرفته است.
هاله اسفندیاری با اتهام امنیتی مواجه است

به گزارش خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا - روز سه شنبه، 25 مه، علیرضا جمشیدی، سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی، گفت که هاله اسفندیاری، پژوهشگر و مدیر بخش خاورمیانه موسسه تحقیقاتی وودرو ویلسون در واشنگتن، به اتهام امنیتی بازداشت شده و در اختیار وزارت اطلاعات قرار گرفته است.

آقای جمشیدی افزوده است که "تحقیقات در خصوص جرایم اسفندیاری علیه امنیت در حال انجام است و این متهم در زندان اوین به سر می برد."

پیشتر، سخنگوی وزارت خارجه ایران گزارش های مربوط به بازداشت هاله اسفندیاری را تایید کرده و گفته بود که با وی مطابق قوانین جمهوری اسلامی و مانند سایر شهروندان ایرانی رفتار خواهد شد.

خانم اسفندیاری دارای تابعیت دوگانه آمریکایی و ایرانی است اما دولت ایران تابعیت دوگانه را به رسمیت نمی شناسد.

خانم اسفندیاری برای دیدار با مادر ۹۳ ساله خود به تهران سفر کرده بود.

در ماه دسامبر سال گذشته، سه فرد مسلح اتومبیل این پژوهشگر ایرانی را در تهران متوقف کردند و گذرنامه های ایرانی و آمریکایی او را به سرقت بردند.

پس از آنکه خانم اسفندیاری برای تهیه گذرنامه جدید ایرانی به اداره گذرنامه مراجعه کرد، به مدت چهار ماه توسط ماموران وزارت اطلاعات تحت بازجویی قرار گرفت و هفته گذشته بازداشت شد.

اتهامات کیهان

پیش از انتشار خبر وارد کردن اتهام امنیتی به خانم اسفندیاری، روزنامه کیهان او را به جاسوسی برای آمریکا و اسرائیل و برنامه ریزی برای ایجاد تغییرات دموکراتیک در ایران متهم کرده بود.

شائول بخاش، محقق ایرانی تبار مقیم آمریکا و همسر خانم اسفندیاری در نامه ای به خبرگزاری آسوشیتد پرس به شدت اتهام های روزنامه کیهان را رد کرده است.

گذرنامه نازی عظیما نیز توقیف شده و وی هنوز نتوانسته از ایران خارج شود


به گزارش خبرنگار بی بی سی در تهران، تلویزیون دولتی ایران نیز تلویحا هاله اسفندیاری را به جاسوسی برای اسرائیل متهم کرده و گفته است که همسر وی یهودی است.

تلویزیون ایران همچنین خانم اسفندیاری را مرتد خوانده است، در حالیکه ارتداد می تواند مجازات مرگ را در پی داشته باشد.

ماه گذشته، رادیو فردا خبر داد که گذرنامه پرناز (نازی) عظیما، خبرنگار ایرانی این رادیو که در ماه ژانویه برای عیادت از یکی از خویشان خود به ایران سفر کرده بود، هنگام ورود به تهران توقیف شد.

خانم عظیما هنوز موفق به خروج از ایران نشده است.

سال گذشته هم مقامات ایرانی رامین جهانبگلو، محقق ایرانی را به اتهام تلاش برای به راه انداختن انقلاب مخملین در جمهوری اسلامی بازداشت کردند اما وی بعد از مدتی آزاد شد.

به گفته برخی ناظران، ممکن است هدف دولت ایران از اینگونه اقدامات هشدار به فعالان سیاسی ایرانی مقیم خارج از کشور در این مورد باشد که دیگر نمی توانند با اطمینان خاطر به کشور خود سفر کنند.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.