بلاتکلیفی شاهزادگان نظامی
بلاتکلیفی شاهزادگان نظامی
|
بحث بر سر اعزام شاهزاده هری به عراق اول در روزنامه ها شروع شد |
شاهزاده هری که در دانشکده معروف سن هرست فنون نظامی آموخته و با درجه ستوان دوم در نیروی زمینی خدمت می کند، به گفته چند 'منبع نزدیک' گفته که نه از مرگ می ترسد و نه از جنگ و گریز جاری در بصره و حوالی آن که محل اصلی اسقرار نیروهای بریتانیا در خاک عراق است.
بحث بر سر اعزام شاهزاده به عراق اول در روزنامه ها شروع شد و نه سخنگوی وزارت دفاع در این باره چیزی گفت و نه ستاد ارتش.
چند روزنامه با اشاره به یک سایت اینترنتی به ظاهر نزدیک به پیکار جویان شیعه در جنوب عراق که نوشته بود برنامه ای برای ربودن ستوان دوم هری چیده اند تا گوشهای بریده اش را برای الیزابت دوم، ملکه بریتانیا و مادر بزرگ این شاهزاده نظامی بفرستند، به دربار و دولت توصیه کردند که از اعزام شاهزاده هری به عراق صرفنظر کنند.
و باز همان 'منابع نزدیک' به شاهزاده، به روزنامه ها خبر دادند که تهدید کرده اگر به عراق اعزام نشود از خدمت در ارتش کناره گیری خواهد کرد.
این ادعای دست دوم فورا تکذیب شد ولی باز معلوم نشد که نظر خانواده سلطنتی و دولت و فرماندهان ارتش در این باره چیست.
روزنامه و رسانه های دیگر از این فرصت و انتظار بهره برداری کردند و در مقاله و پاورقی و فیلم های مستند تلویزیونی تاریخچه حضور اعضای خانواده سلطنتی بریتانیا در جبهه های جنگ را مرور کردند.
در 1914 در جریان جنگ جهانی اول شاهزاده ادوارد که بعد با نام ادوارد هشتم تاجگذاری کرد از ستاد ارتش خواست تا او را به جبهه های جنگ در فرانسه بفرستد.
ولی لرد کیچینر، وزیر جنگ این تقاضا را رد کرد. شاهزاده ادوارد تقاضای تجدید نظر کرد و به او گفتند: "دولت و ارتش حاضر به قبول خطر ربوده شدن شما توسط دشمن نیستند."
عاقبت به ادوارد اجازه دادند چند بار فقط از جبهه های جنگ بازدید کند.
تنها شاهزاده ای که در قرن بیستم عملا در جنگ شرکت کرد، شاهزاده اندرو، پسر دوم ملکه و عموی شاهزاده هری است که در1982 در جریان جنگ بریتانیا با آرژانتین برای بازپس گرفتن جزایر فالکلند در جنوب اقیانوس اطلس خلبان هلی کوپتر در نیروی دریایی بود.
عضو دیگر خانواده سلطنتی که وارد خدمت نظام شده ولی محال است در جنگی شرکت کند، شاهزاده ویلیام، پسر ارشد چارلز ولیعهد و برادر بزرگتر هری است.
ویلیام که بعد از پدرش، نفر دوم در پشت تاج و تخت ایستاده می داند که نه به عراق اعزام خواهد شد و نه به افغانستان و چون انتظار می رود خدمت نظام را ترک کند، مسئله به خودی خود حل است.
سئوال بدون پاسخ در این است که اگر اعضای نظامی خانواده سلطنتی بریتانیا هرگز به جبهه جنگ اعزام نخواهند شد، پس چرا به مدرسه نظام می روند؟ چون گذراندن دوره دانشکده افسری کار آسانی نیست و حقوق و مزایای یک افسر دون پایه هم چنگی به دل نمی زند.
حتما ابهت لباس نظامی پوشیدن و در مراسم رژه شرکت کردن باید نقشی در این تصمیم داشته باشد.
سئوال دیگری که بدون پاسخ مانده این است که آیا واقعا شاهزادگانی که در ناز و نعمت و آسایش پرورش یافته اند می توانند سختی ها و بی خوابی های جدال واقعی را تحمل کنند.
شاید برای اعضای جوانتر خانواده سلطنتی بد نباشد که به 'ریچارد سوم' اثر ویلیام شکسپیر نامی ترین درام نویس دنیای انگلیسی زبان مراجعه کنند. در این اثر کلاسیک و تراژیک می خوانیم که وقتی ریچارد سوم خود را در محاصره دشمن می بیند با التماس فریاد می زند: "یک اسب به من بدهید و ملکم مال شما".
درباره ماموریت شاهزاده هری در عراق، وزارت دفاع تصمیم نهایی را به عهده ستاد ارتش گذاشت و اواسط هفته ژنرال سر ریچارد دانت، رئیس ستاد نیروهای مسلح گفت ستوان دوم هری با گروه خود به عراق اعزام خواهد شد ولی ماهیت ماموریت او اعلام نشد.
به احتمال زیاد ماموریت هری در جبهه نخواهد بود و مسئولیتی دفتری در ستاد فرماندهی به او سپرده خواهد شد.