ادامه جنجال افغانستان علیه ایران :هموطن ما را کشتند
ادامه جنجال تبلیغاتی افغانستان علیه ایران :هموطن ما را کشتند
در پی آغاز طرح اخراج اتباع غیر مجاز بیگانه از کشور که طی آن از ابتدای اردیبهشت امسال ، 50 هزار تبعه افغانی دستگیر و از کشور رانده شده اند ، حرکت هایی در افغانستان شکل گرفته است تا این روند ف متوقف شود . بعد از آنکه مذاکرات و رایزنی ها مقامات کابل با مسوولان وزارت کشور ایران برای تعلیق طرح اخراج افغنه غیر مجاز به نتیجه مطلوب آنها نرسید ، اینک تلاش می شود با جنجال آفرینی و جوسازی رسانه ای ، هزینه های سیاسی این اقدام دولت ایران را سنگین نمایند . در تازه ترین اقدام از این دست ، منابع دولتی هرات با راه اندازی یک جنجال رسانه ای که در منابع خبری معتبری مانند بی بی سی نیز به طور ویژه بدان پرداخته شده است ،مدعی قتل یکی از افغان های اخراجی توسط پلیس ایران شده اند .
بی بی سی به نقل از منابع دولتی در هرات اعلام کرد: یک کارگر مهاجر افغان که "بعد از ضرب و شتم توسط پلیس ایران" از این کشور اخراج شده بود، در بیمارستان درگذشت.به گفته این منابع، سه مهاجر اخراجی دیگر نیز، در جریان آنچه ضرب و شتم توسط پلیس خوانده شده، زخمی شده اند و هم اکنون در بیمارستان مرکزی هرات بستری هستند.
شمس الدین حامد رییس اداره مهاجرین ولایت هرات با تایید خبر ضرب و شتم چهار کارگر مهاجر افغان توسط پلیس ایران، که به کشته شدن یک تن از این کارگران انجامیده، این اقدام را محکوم کرد.
وی گفت :مقامات محلی در هرات، به زودی این مساله را بررسی خواهند کرد.
حامد گفت: سزاوار نیست کشوری که خود را دوست و برادر مردم افغانستان می نامد، با مهاجرین افغان، چنین رفتاری کند.
داستان کارگران افغانی:ما را از ساختمان پرت کردند پایین!
در همین حال دکتر برکت الله محمدی مسئول اورژانس بیمارستان هرات نیز به "بی بی سی" گفت: سه کارگر مجروح اخراج شده از ایران، می گویند که توسط ماموران پلیس آن کشور ضرب و شتم شده و سپس از ساختمان پایین انداخته شده اند.
آقای محمدی افزود: این کارگران ابتدا به یک بیمارستان در داخل ایران منتقل شدند ولی گویا به دلیل نداشتن پول، در آن بیمارستان پذیرفته نشدند.
یکی از کارگران افغان نیز ادعا کرد:"ما در ایران کار می کردیم. یک روز ساعت هفت صبح ماموران پلیس وارد محل کار ما شدند و از ما خواستند سریع حرکت کنیم و با آنها برویم تا ما را به افغانستان رد مرز کنند. ما شروع به التماس کردیم و از آنها خواستیم تا به ما مهلت بدهند که حقوق خود را از صاحبکار بگیریم، اما هنوز حرف مان تمام نشده بود که توسط آنان به زور از ساختمان به پایین انداخته شدیم و وقتی به هوش آمدیم خود را در شفاخانه (بیمارستان) هرات یافتیم".
شمس الدین حامد رییس اداره مهاجرین هرات دولت ایران خواست عاملان این حادثه را هر چه زودتر دستگیر و مجازات کند.هر چند در صورت واقعیت داشتن این ادعاها ، مأمورانی که مرتکب چنین اقدامی شده اند، مستوجب مجازات هستند لکن به نظر می رسد افغان ها که از وضعیت پیش آمده ناراضی هستند ، با بزرگنمایی موضوع قصد دارند تهران را تحت فشار دهند ، آنها البته به این نکته نیز اشاره نمی کنند که اتباع غیر مجازی که سال هاست به تقاضاهای مکرر ایران برای ترک کشور کوچکترین اعتنایی نمی کنند ، همچنان در برابر وضعیت جاری مقاومت می کنند و از این رو نباید انتظار داشته باشند که تهران ، برای طرد آنها ، گارد تشریفات و VIP راه اندازی کند و از آنان خواهش کند که در صورت تمایل ، تشریف ببرند .
چند روز پیش نیز یک تظاهرات ضدایرانی در کابل صورت گرفت که طی آن شعارهایی علیه طرح ایران برای اخراج افاغنه غیرمجاز سر داده شد .
افغانستان ، هم اکنون با مشکل شدید بیکاری مواجه است و مقامات کابل بیم آن دارند که باز گشت افغانی های مقیم ایران به کشورشان ، به افزایش نرخ بیکاری در افغانستان بینجامد . همچنین ، افغان های مقیم ایران ، به یکی از منابع درآمدهای خارجی افغانستان تبدیل شده است و سالانه ، مبالغ زیادی پول از ایران به سمت اقتصاد افغانستان روانه می شود . مسوولان ایرانی امیدوارند با اخراج قریب به 2 میلیون افغانی شاغل در ایران ، نرخ بdکاری را در ایران ، دستکم 3 در صد کاهش دهند . بر اساس اعلام وزیر کشور ایران سالانه 4 الی 5 میلیارد دلار از سرمایه های ایران مصروف اتباع غیر مجاز افغانی می شود .