آرایش ایرانی در سرزمین کانگوروها

آرایش ایرانی در سرزمین کانگوروها

روز دوشنبه است و سارا از صبح زود در آرایشگاه خود حاضر است تا پذیرای مشتریان خود باشد.

آرایشگاه سارا، نسبتاً مجلل است و همچون بیشتر سالن های آرایشی در سیدنی، عکس های بزرگی از مانکن ها، مدل های مو و محصولات معتبر آرایشی فضا را پر کرده است. صدای موزیک غربی نیز در فضا طنین انداز است.

آرایشگاه زنانه ایرانی محلی برای گفتگوها و درد دل ها هم هست

سارا زنی است که به همراه دو فرزند کوچکش در سیدنی زندگی می کند و در حدود ۱۵ سال است که از ایران به استرالیا مهاجرت کرده و پس از گذراندن دوره های مختلف توانسته ‌مدرک آرایشگری را اخذ نماید.

سارا درباره سابقه آرایشگری خود می گوید: "من در حدود ده سال است که این سالن را اداره می کنم ولی قبل از اینکه این سالن را باز کنم، در چند آرایشگاه کارآموز بودم و در تمام این سالها، تلاش زیادی کردم که با مشتریان خود روابط خوبی داشته باشم. اما واقعاً اداره یک آرایشگاه در سیدنی کار مشکلی است و بسختی می توان پاسخگوی نیازهای متفاوت مشتریان بود."

سارا قبل از اینکه به استرالیا مهاجرت کند در ایران نیز آرایشگر بود و به همین دلیل با فوت و فن آرایشگری نسبتا آشنا بود،‌ اما او معتقد است که یک آرایشگر موفق نباید به دانسته های پیشین خود بسنده کند و باید اطلاعات جامع و به روزی در زمینه آرایشگری داشته باشد.

سارا در این باره می گوید: "من هر هفته مجلات زیبایی بانوان را خریداری می کنم و راجع به سبک های جدید آرایش و یا لوازم جدید آرایشی اطلاعات کسب می کنم. سوای این موضوع، هر دو سال یک بار به هنگ کنگ می روم و در نمایشگاه مخصوصی که مختص آرایش و مدل های جدید مو است شرکت می کنم تا با تکنولوژی های جدید آشنا شوم و بتوانم رضایت مشتریانم را نگه دارم."

سارا آرایشگر ایرانی است که پانزده سال است در استرالیا به آرایشگی اشتغال دارد

در حال حاضر در استرالیا کمبود آرایشگر وجود دارد و دولت استرالیا برای اینکه بتواند آرایشگرهای کشورهای دیگررا جذب نماید، تسهیلات ویژه و شرایط ساده تری را برای مهاجرت آنان به استرالیا در نظر گرفته است و بهمین دلیل در سالیان گذشته ، بسیاری از آرایشگران ایرانی از این طریق به استرالیا مهاجرت کرده اند.

مشتریان سارا طیف وسیعی از افراد را شامل می شود و آرایشگاهش فقط مختص بانوان ایرانی نیست و گاهی اوقات تفاوتهایی که بین سبک آرایش ایرانی و غربی وجود دارد باعث شده که مشتریان غیر ایرانی نیز به آنها علاقه نشان دهند.

سارا می گوید: "مشتریان من هم ایرانیان هستند و هم غیر ایرانیان. یک بار که داشتم برای یکی از مشتریان ایرانی ام اصلاح صورت به روش سنتی و با نخ انجام می دادم یکی از مشتریان استرالیایی ام نیز در سالن شاهد این قضیه بود و از من در باره آن سئوال کرد. وقتی به او توضیح دادم که بیشتر ایرانیان به جای استفاده از موم برای از بین بردن موی صورت از "اصلاح صورت" استفاده می کنند از من خواست که این کار را بر روی صورت او نیز انجام دهم و از آن زمان به بعد این زن استرالیایی ماهی حداقل یک بار برای اصلاح صورت به روش سنتی ایرانی می آید و حتی بسیاری از دوستان و خانمهای اقوام خودش را نیز به این کار تشویق کرده و مشتری من شده اند."

یکی از دلایلی که سارا توانسته مشتریان غیر ایرانی را جذب کند ، دانستن زبان انگلیسی وارائه خدمات مختلف آرایش است. او در این خصوص می گوید: " دانستن زبان و اصطلاحات مخصوص آرایشگری بسیار مهم است. همچنین آرایشگر باید روابط عمومی خوبی داشته باشد و بتواند روابط خود را با مشتریانش حفظ کند. بنظر من یک آرایشگر موفق باید سعی کند که هر دو فرهنگ ایرانی و غربی را برای آرایش و مدل مو ارائه دهد که باعث جلب اطمینان و رضایت مشتریانش شود."

برخی از زنان ایرانی از مدل های غربی و برخی دیگر از شیوه آرایش سنتی ایرانی پیروی می کنند

معمولا آرایشگاههای زنانه تنها محلی برای آرایش بانوان بشمار نمی آیند، بلکه محفلی برای درد ودل ها، غیبت ها و فرار از روزمرگی زندگی نیز هستند.

سارا با خنده در این باره می گوید: "من خدمات زیادی به مشتریان ایرانی و غیر ایرانی ام ارائه می دهم و مشاور خانوادگی آنها هم هستم! گاهی اوقات آرایش برای زنان ایرانی موضوعی فرعی است و آنان بدین خاطر به آرایشگاه می آیند که برای چند ساعت از روزمرگی زندگی اشان خلاصی یابند. در آرایشگاه من زنان ایرانی و افغانی زیادی فقط برای درد ودل می آیند و من ساعتها به حرفهای آنان گوش می کنم و تا آنجا که بتوانم به آنها کمک می کنم. به همین خاطر به مرور زمان من دوستان خیلی خوبی پیدا کرده ام و افتخار می کنم که می توانم با آرایش کردن، یا کوتاه کردن و یا رنگ کردن موهایشان در شاد کردنشان کمک نمایم ."

گاهی اوقات پسران ایرانی نیز به آرایشگاه سارا می آیند و از او برای رنگ کردن موهایشان کمک می گیرند. سارا در این باره می گوید: "هر از چند گاهی مشتریان من پسران جوانی هم هستند که برای "مش" سر و یا "های لایت " کردن موهایشان پیش من می آیند. معمولاً هر بار که مدل موی خاصی از هنرپیشه یا فوتبالیستی مد میشود، معمولاً این پسران جوان همان مدل مو را برای خود انتخاب می کنند و از من می خواهند که بر روی سرشان پیاده کنم ."

دختران ایرانی چه شکلی هستند؟

بعنوان یک ایرانی، ممکن است این جمله را "که طرف اصلاً فکر نمی کرد من ایرانی باشم" بسیار شنیده باشیم و یا در صحبت هایمان به کار برده باشیم. ولی واقعاً دختران ایرانی ها چه شکلی هستند و چه تصویری از یک دختر ایرانی در ذهن خارجی ها وجود دارد؟

بنظر می رسد در اذهان غربیها، تصوری که از یک دختر ایرانی وجود دارد بسیار نزدیک به شکل و شمایل اعراب است .

کارن، یک زن ۴۱ ساله استرالیایی و کارمند یک شرکت دولتی است. او بخاطر کارش بطور روزانه با بسیاری از زنان شرقی و بویژه ایرانیان سر و کار دارد.

کارن می گوید: "راستش در اوایل من در تشخیص ایرانیان کمی مشکل داشتم و نمی توانستم تمایزی بین چهره ایرانی ها با ترکها ، اعراب و حتی اروپاییها قائل شوم. اما به مرور زمان متوجه شدم که ارباب رجوع های ایرانی ام از ملل همسایه خود خندان تر و شاداب تر هستند و سبک لباس و پوشش آنها بخصوص است و بیشتر به سبک اروپایی ها لباس میپوشند. الان به دلیل داشتن دوستان متعدد ایرانی کمی به چهر ه های ایرانی بیشتر عادت کردم و میتونم کمی فرق بین آنان بگذارم."

اما شاید بیشتر دختران ایرانی در استرالیا تمایل داشته باشند که در برخورد با خارجی ها ظاهری اروپایی داشته باشند. فرزانه در این باره می گوید: "‌بنظر من بسیاری از دختران ایرانی دوست ندارند که ظاهرشان نشان دهد که آنان ایرانی هستند و به همین دلیل بسیاری از آنان از مد لباسهای غربی پیروی می کنند، چون غیر ایرانیان فکر نمی کنند که زنان ایرانی نیز لباسهای غربی بپوشند."

برخی از دختران و زنان ایرانی برای زیباتر شدن خود را به زیر تیغ جراحان می سپارند


باید اذعان داشت تصویری که از بانوان ایرانی در ذهن غربیها وجود دارد بسیار نزدیک به پوشش زنان عرب است؛ زنانی با رنگ لباسهای تیره و با پوشش های بلند. بسیاری از غربیها حتی نمی دانند که ایران یک کشور عربی نیست و حتی بعضی، ایران را همان عراق می پندارند.

مژگان که دانشجوی رشته کامپیوتر است، با دوستان غیر ایرانی زیادی در ارتباط است و در برخورد اول کسی به سرعت و صراحت باور نمی کند که او ایرانی است.

مژگان در این باره می گوید: "در بیشتر موارد کسانی که برای بار اول با من روبرو می شوند فکر می کنند که من از اروپا یا کشورهای آمریکای جنوبی به استرالیا آمده ام ولی وقتی به آنها می گویم که من ایرانی ام، آنها تعجب می کنند و در جواب می گویند تو اصلاً به ایرانی ها نمی خوری چون بینی کوچکی داری و در ضمن رنگ موی سرت هم خیلی روشن است و معمولاً ایرانیان موهای تیره و مشکی رنگی دارند."

اما بسیاری از دوستان مژگان متوجه نمی شدند که بینی کوچک او در زیر دستان جراحان ایرانی بدین شکل در آمده است و میلیونها تومان بابت آن خرج شده است. پولی که حاصل پس اندازکار مژگان در یک فروشگاه استرالیایی بود.

مژگان می گوید بسیاری از استرالیایی ها تصوری از چهره و آرایش زنان ایرانی ندارند

مصرف گرایی یا نیاز؟

انجام جراحی های زیبایی در بین زنان و دختران ایرانی در استرالیا نیز همچون همتایان ساکن ایران صورت می گیرد و جراحی بینی یکی از شایع ترین این جراحی ها است.

اما بدلیل هزینه های گزافی که این گونه جراحی ها در استرالیا دارد بیشتر زنان و دختران ایرانی ترجیح می دهند به ایران بروند و تحت نظر پزشکان متخصص ایرانی این گونه عمل ها را انجام دهند و به استرالیا بازگردند.

ثریا که در سال گذشته بینی خود را به دست تیغ جراحی سپرده، ‌درباره میزان ضروری بودن جراحی خود می گوید: "برای من مهم نیست که دیگران جراحی های زیبایی را مصرف گرایی بدانند یا نه، اما برای من به اندازه نان شب واجب بود تا این عمل را انجام دهم. پیش از عمل، هر وقت که به چهره خودم در آینه نگاه می کردم غم بزرگی بر دلم می نشست ولی الان وضع فرق می کند و من احساس خوبی از دیدن چهره ام در آینه دارم ."

اما شاید کمتر زن ایرانی را می توان یافت که عمل جراحی بینی خود را مصرف گرایی قلمداد کند و بیشتر آن را نیاز می پندارند.

سپیده هم که مادر دو بچه است در این باره می گوید: "برای من که جراحی بینی الزامی بود، چون من هیچوقت بینی ام رو دوست نداشتم. در ضمن من انحراف بینی هم داشتم و بهنگام سرماخوردگی به سختی نفس می کشیدم. اما الان بسیار خوشحالم که هم این مشکل با جراحی حل شد و هم چهره ام زیباتر شده است."

زنان و دختران زیادی نیز هستند که اندامهای دیگر خود را به دست تیغ جراحی سپرده اند.

شهین که برای کوچک کردن سینه اش به جراحی متوسل شده میگوید: "من همیشه با مشکل سینه های بزرگ خود روبرو بودم و دیدن آنها خیلی ناراحتم می کرد. بعلاوه من کمر دردهای شدیدی هم داشتم که با انجام جراحی سینه، دیگر احساس سنگینی نمی کنم و از طرفی کمر درد های شدیدم نیز بهبود پیدا کرده است."

ازجمله جراحی های دیگر پرطرفدار بین جمعیت ایرانی در استرالیا، "لایپوساکشن" یا همان خارج کردن چربی از زیر پوست و همچنین گذاشتن گونه و یا پر کردن لبها با تزریق بوتاکس، کشیدن پوست و خارج کردن چربی اضافه اطراف چشم ها است. همچنین می توان به جراحی برای کوچک کردن و تنگ کردن معده اشاره کرد.

اما بسیاری از زنان معتقدند که تن دادن به اینگونه جراحی ها بیشتر از روی چشم و هم چشمی است تا نیاز واقعی. آنها می گویند وقتی با ورزش مداوم و تغذیه درست می توان بر اضافه وزن خود غلبه کرد، چرا باید دست به جراحی هایی زد که ممکن است خطرات جبران ناپذیری به همراه داشته باشد ؟

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.