روزنامه های بریتانیا: سه شنبه ۱۷ آوریل

روزنامه های بریتانیا: سه شنبه ۱۷ آوریل

نگرانی درباره برنامه هسته ای ایران و همکاری اتمی آن کشور با کره شمالی، تمدید مهلت شرکت فرانسوی توتال برای سرمایه گذاری در ایران و بدگمانی سنتی برخی ایرانیان نسبت به انگلیسی ها از جمله مطالب روزنامه های امروز چاپ لندن است.
نشریات بریتانیا

روزنامه تایمز در یکی از سرمقاله های خود با اشاره به موقعیت شکننده پیمان منع گسترش سلاحهای هسته ای، بلند پروازی های هسته ای ایران و توسعه سلاحهای اتمی توسط کره شمالی را تهدیدی قابل توجه نسبت به موجودیت این پیمان ارزیابی کرده است.

روزنامه دیلی تلگراف از قول منابع دیپلماتیک در پکن از کوشش ایران و کره شمالی برای تعمیق همکاریهای فنی در زمینه دانش هسته ای خبر داده و این تحول را نشانه آن دانسته که ایران در صدد است تا از تخصص هسته ای کره شمالی بهره مند شود.

به نوشته این روزنامه، ایران و کره شمالی در صددند تا پیش از آنکه کره شمالی رآکتور هسته ای یانگبیون را بموجب توافقی با ایالات متحده آمریکا تعطیل کند، به این همکاری جنبه رسمی بدهند.

دیلی تلگراف می نویسد که ایران می خواهد از تاخیری که در اجرای توافقنامه ماه فوریه میان آمریکا و کره شمالی پیش آمده برای استفاده از تخصصهای هسته ای موجود در کره شمالی بهره بگیرد.

دیلی تلگراف در گزارش دیگری از شرکت سازمان صنایع دفاعی ایران در یک نمایشگاه اسلحه در برزیل خبرداده و نوشته است که این سازمان از جمله نهادهایی است که سازمان ملل متحد از آن بعنوان یکی از نهاد های دست اندرکار برنامه هسته ای ایران نام برده است.

به نوشته دیلی تلگراف این نمایشگاه و کنفرانس همراه آن امروز در برزیل آغاز به کار می کند.

روزنامه ایندیپندنت ضمن نقل گزارش اسوشیتد پرس درباره آزاد شدن دو سوئدی متهم به جاسوسی در ایران، نوشته است که این دو سوئدی بخاطر عکسبرداری از تاسیسات نظامی ایران بازداشت شده بودند.

این روزنامه از قول یک مقام امنیتی ایران آزادی این دو تن را نشانه ای از حسن نیت ایران توصیف کرده است.

ایندیپندنت در مقاله ای به قلم آلکسی سایل به بررسی دلایل بدگمانی سنتی برخی از ایرانیان نسبت به انگلیسی ها پرداخته و در همین زمینه نوشته است که در جریان بحران ملوانان، نویسندگان بسیاری در خاورمیانه به تصورات ایرانیان از قدرت بریتانیایی ها در تعییر اوضاع مختلف از راه پنهانکاری اشاره کرده بودند.

این روزنامه ریشه های این بدگمانی را در قرنهای گذشته و زمانی که بریتانیا در ایران دارای نفوذ بود جستجو می کند و در میان نمونه های اخیر، از تهاجم سال ۱۹۴۱ برای تامین امنیت عبور نفت و دخالت در کودتای ۲۸ مرداد نام می برد.

نویسنده ایندیپندنت از وجود اتوموبیل پیکان نیز بعنوان یکی دیگر از دلایل بدگمانی برخی ایرانی ها نسبت به انگلیسی ها یاد می کند و می نویسد که پیکان که تا همین اواخر تنها اتومبیل تولید داخل ایران بود، در واقع نمونه بومی شده نوعی خودرو انگلیسی به نام هیلمن هانتر بود.

روزنامه فایننشل تایمز از تمدید مهلت ایران به کمپانی فرانسوی توتال خبر داده و نوشته است که ایران چهارماه دیگر نیز به توتال فرصت داده تا درباره سرمایه گذاری ده میلیارد دلاری اش در میدان نفتی پارس جنوبی تصمیم نهایی خود را بگیرد.

در همین حال تمامی روزنامه های امروز لندن مطالبی را نیز به ابراز پشیمانی و اقرار به اشتباه دز براون وزیر دفاع بریتانیا در مورد صدور اجازه فروش خاطرات ملوانان بریتانیایی از دوران کوتاه بازداشت شان در ایران اختصاص داده اند و از جمله روزنامه گاردین از نجات موقعیت وزیر دفاع بریتانیا پس از پوزشخواهی از نمایندگان مجلس عوام خبر داده و روزنامه دیلی تلگراف آقای براون را گروگان رسانه ها لقب داده است.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • ترامپ: باید «سرطان» جمهوری اسلامی را کامل از بین برد؛ باید جلوی اتمی شدن رژیم «دیوانه» را می‌گرفتیم
  • مخالفت ترامپ با نتانیاهو برای صدور فراخوان مشترک قیام ایرانیان؛ «آن‌ها سرکوب خواهند شد»
  • فرمانده سنتکام: مردم تا زمانی که سیگنال مشخصی را دریافت کنند در خانه بمانند
  • وزیر خارجه اسرائیل از کشورهای دیگر خواست مانند لبنان سفیران جمهوری اسلامی را اخراج کنند
  • دوران محمدرضا شاهی؛ پشت کردن «مردم» به «شاه» (صد سال پهلوی؛ ۱۳۰۴ تا ۱۴۰۴) - بخش هشتاد
  • آزار و تهدید مستمر شهروندان با رجزخوانی‌های شبانه نیروهای مسلح حکومتی
  • شادی خبرنگار لندنی بر ویرانه‌ها؛ تکرار همان افکار کثیفِ ضد امپریالیستی؛ از ۵۷ تا امروز
  • تصویری - درسهایی برای زندگی : گاهی تلاش برای اینکه ثابت کنی بهترین هستی توهین به خودته
  • فرمانده سپاه محمد باقر ذوالقدر را به‌عنوان دبیر شورای‌عالی امنیت ملی به پزشکیان تحمیل کرد
  • کویت از بازداشت شش فرد مرتبط با حزب‌الله، به اتهام «برنامه‌ریزی برای قتل رهبران کشور» خبر داد
  • +242پیام نوروزی یاسمین پهلوی: نوروز را به نام جاویدنامان میهن گرامی می‌داریم
  • +240سردار نائینی، سخنگوی سپاه و اسماعیل احمدی، معاون رییس سازمان بسیج، کشته شدند
  • +187پیام نوروزی شاهزاده رضا پهلوی: در سال پیش رو، رژیم ضحاکی را برای همیشه در خاک خواهیم کرد
  • +168شاهزاده رضا پهلوی:ایران، جمهوری اسلامی نیست، به زیرساخت‌ها حمله نکنید رژیم ایران را هدف بگیرید
  • +162نتانیاهو از تلاش شاهزاده رضا پهلوی برای تشکیل دولت انتقالی حمایت کرد: نیرویی مثبت برای آینده ایران است
  • +121دختر علی لاریجانی در دو پرده؛ در آمریکا و در ایران بعد از کشته شدن پدرش
  • +120مسخره کردن پیام تبریک عید فطر پزشکیان به کشورهای همسایه توسط یک عضو برجسته خاندان سعودی
  • +117روحانی حکومتی: پس از افشای محل یک تونل موشکی، ۴۲ عضو سپاه خفه و کشته شدند
  • +111کشته شدن ۱۳ نیروی بسیجی در حمله‌ای به یک ایست بازرسی در تبریز
  • +109افراشته شدن پرچم شیر و خورشید در سفارت ایران در کپنهاگ؛ آیا دیپلمات‌ها در دانمارک پناهنده شده‌اند؟